Pages

Saturday, July 16, 2016

Weleda baby: calendula diaper cream



Dok sam malopre prebirala po kesi sa praznim bočicama, naletela sam na ovaj bebeći proizvod i shvatila kako zaslužuje posebnu recenziju. Ovi postovi neće biti baš česti jer je beba jako mala (danas nam je 2. mali rođendan) pa se proizvodi jako sporo troše, ali jedna od stvari koju smo već stigle da potrošimo je krema za pelensku regiju protiv ojeda od nevena. Imamo celu liniju (kupku i šampon, sapun i losion) i jako sam zadovoljna pa bih da podelim utiske sa vama. Ja sam ovu kremicu kupila u Srbotrade apoteci po ceni od oko 650 dinara.




Prvo da napravim uvod u priču... Beba je iz porodilišta došla sa jakim ojedom (porodila sam se u Višegradskoj koja nije baby friendly, pa je nisam ja presvačila- a očigledno ni oni, hm). Toliko je bilo strašno stanje da je meni bilo mučenje da prelazim kremom preko rane tj. plikova. Privatna sestra koju smo zvali da nas prvi dan poseti kod kuće (iz Doma zdravlja šalju tek sutradan) nam je rekla da mažemo na smenu Sudokrem i Pantenol mast. To smo radili oko 7 dana i bilo je pomaka ali jako malog. Kada sam videla sastav Sudokrema, odlučila sam da ga uklonim iz postave. Previše je toga štetnog i jakog za novorođenče, po mom mišljenju. Inače, koliko znam on bi trebalo momentalno da deluje, pa se i ne koristi svakodnevno, ali kod nas nije bio toliko efikasan. 

Odlučila sam da verujem svojoj proceni i počnem sa Weledinom kremom, jer im zaista verujem kao brendu. Ono što je najbitnije jeste da ova krema ima i cink koji sprečava ojede, ali i negujuća ulja, pa ne isušuje kožu. Mislim da je jako bitno ne opteretiti tek rođenu bebu hemijom, posebno kada postoje odlična prirodna rešenja. U roku od 2- 3 dana njoj se ojed potpuno povukao, a na mestu gde su bile ranice, počeo je da se stvara nov sloj kože. Sa zadovoljstvom smo je koristili do kraja tube (imali smo i mini uzorak od 10 ml, ali je i on potrošen). U pakovanju dobijete 75 ml kreme, što će u redovnim uslovima fino potrajati, ali mi smo morali svaki čas da je presvlačimo baš zbog tog teškog ojeda, pa se i kremica brže potrošila.

Ne planiram da koristim samo prirodnu kozmetiku za bebu, jer mora kad tad osetiti malo hemije, ali mislim da je u prvim danima jako bitno šta ćete naneti na nežnu bebeću kožu. Ovom linijom od nevena sam oduševljena i sigurno ćete imati prilike da čitate o još proizvoda. Miris je biljni, ali jako blag i nežan iako nije klasičan za bebi proizvode. 

Pohvalila bih i sapun iz te kolekcije, o kom neću posebno pisati jer nemam kutiju, a nema svrhe da slikam prilično korišćen sapun, hehe. Veoma je blag i nežan prema koži i verujem da nam je i on pomogao da se rešimo osipa, jer smo ga koristili isključivo za guzu, mnooogo puta na dan (i dalje ga koristimo samo ne na svakih sat vremena :)).

Nisam mogla da vam slikam sastav, jer je kutija bačena, ali nađoh na internetu. 
Aktivni sastojci: ulje badema, ulje susama, cink- oksid, pčelinji vosak, neven.

Koju kozmetiku vi koristite za svoju bebu i obraćate li pažnju na sastav proizvoda?

Pozdrav :)

10 comments:

  1. Super recenzija, odlicno predstavljen proizvod. Mi smo od pocetka koristili Originalnu pavlovicevu, nikakvih problema, nekad, ali nekad sudokremu, ali mi je previse suva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj ja imam utisak da Pavlovicka samo "sedi" na kozi i ne upije se, tj. kod mene je taj slucaj pa nisam ni probala bebi ;)

      Delete
  2. Meni je dermatolog dao sudokrem za bubuljice i zaista je odlicno bilo, dok nisam videla sastav. Od tada sam upotrebu svela na minumum minimuma, a za par dana planiram skroz i da izbacim iz upotrebe tu kremu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uzasan je sastav bas. Pretpostavljam da nece strasno da skodi par nanosenja ali na duze staze nikako...

      Delete
  3. Super preporuka, trebaće mi :).

    ReplyDelete
  4. Kad je moja beba imala ojed,mazala sam Jekoderm.pomoglo je.Pozdrav mamama i poljubac bebama.Lila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama je ova bila super a i jos jedna koju trenutno koristimo i o kojoj uskoro pisem ;)

      Delete
  5. I haven’t any word to appreciate this post.....Really i am impressed from this post....the person who create this post it was a great human..thanks for shared this with us. girl baby wipes

    ReplyDelete