Pages

Friday, October 28, 2016

Bioderma Sensibio Eye



Kada su okoloočne kreme u pitanju, ne volim previše da eksperimentišem i uvek se okrećem brendovima u koje imam poverenja. Jedan od njih je Bioderma. Bila sam jako zadovoljna Sensibio micelarnom vodom, kao i kremom za lice (koja je nažalost, usled nedostatka vremena nakon porođaja, dobila samo mini recenziju- klik). Baš zato sam se odlučila da isprobam i kremu za područje oka iz iste linije. U pakovanju se nalazi standardna količina od 15 ml, a cena joj je oko 1000 dinara u Srbotrade spoteci.




Krema je pre svega namenjena onima sa osetljivom kožom oko očiju, a kako moje oči često reaguju suzama na mnoge proizvode, shvatila sam da je kao poručena za mene. Ako imate netolerantnu kožu, ovo je TA krema. Tekstura je veoma lagana i potrebna je jako mala količina, koju potom utapkate u predeo oko oka. Nije od onih masnih krema kojima treba večnost da se upiju, što je meni sada jako bitno zbog bebe. Međutim, nije ni od onih vodenih za koje mislim da ne rade dovoljno. Ovo je, zapravo, zlatna sredina. Ako vam predeo oko očiju nije previše suv, a koža osetljiva, morate je probati. Ja je koristim preko mesec dana i rekla bih da ni pola nisam potrošila, a družimo se dva puta dnevno.

"Aktivni sastojci smanjuju vidljivost bora, a hidrantni agensi neguju osetljivu zonu oka".
Što se tiče bora, zaista ne mogu ništa da kažem, jer mi nisu previše izražene, ali što se nege tiče, proizvođač definitivno ispunjava obećanje. Mislim da je ovo idealna kremica za prve bore ili ako tek počinjete da se posvećujete nezi okoloočnog područja.


Sastav možete videti iznad.
Kao i do sada, Bioderma Sensibio linija me nije razočarala. Šta više, planiram u budućnosti da probam i neke nove proizvode koje su nedavno izbacili, jer verujem da će mi odgovarati. Ova kremica je idealna i kao podlogla za šminku, jer imam utisak da nakon nje korektor bolje "legne" i lepše se stopi sa kožom. Nema nikakav miris (što smatram plusom) i hipoalergijska je. 

Koju okoloočnu kremu vi trenutno koristite?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Koristim Weledinu divlju ružu i prezadovoljna sam kako teksturom tako i efektima. Bogatija je, ali nije teška, već se lepo upije. Pritom zaista vidim razliku na okoloočnom području - koža je zaista nežnija i mekša i po nanošenju deluje svežije :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram i nju probati. Sve Weleda kreme koje sam probala su mi bile super (iris i badem) :)

      Delete