Pages

Thursday, October 26, 2017

Setting sprays: Artdeco vs.MAC



Malo kasnim sa ovim postom, ali proslavljala sam rođendan i bila u gužvi, pa je vreme proletelo. Namerno sam u naslov posta stavila reč "setting", a ne "fixing" jer većina nas smatra da su onda u pitanju sprejevi za fiksiranje šminke. Ne, u pitanju su proizvodi kojima se šminka setuje, tj. "popravi" (eng. to fix) i koji učine da se sve na našem licu lepo sjedini kako bi se izbegle linije između različitiih proizvoda (konture, bronzera, rumenila, hajlajtera). Danas vam poredim dva, jedan iz drogerija, drugi high end- Artdeco i MAC.




Odlučila sam da prvo opišem čuveni MAC fix+, jer je za njega velika većina vas sigurno čula. Ja imam malo pakovanje i kada mi ga je muž kupovao u Ušću, rekli su mu da veliko (koje je daleko isplativije) više neće dobijati. Da li je to tačno ili ne, ne znam jer ga imam oko 10 meseci, pa nisam imala potrebu da se raspitujem još uvek. Cena mu je bila 1400 dinara (30 ml). Ja ga još uvek imam jer sam se prvih par meseci nakon porođaja jako retko šminkala (svega par puta), a nisam ni imala naviku da ga koristim svaki put. Međutim, vremenom mi je to prešlo u naviku jer je razlika velika. Neverovatno lepo sjedini sve proizvode koje ste naneli na lice i to posebno dođe do izražaja kada se šminkam za specijalne prilike, odnosno kada koristim puno proizvoda. Ima veoma prijatan miris a i lepo osveži lice. Nisam ga nikad nosila sa sobom i prskala tokom dana jer za to ne vidim potrebu, ali da učini da izgledate kao da vas je profesionalac šminkao, čak i kada se bili u žurbi ili pod lošim osvetljenjem, može! Zato ću mu se sigurno uvek vraćati.


Drugi sprej o kom vam pišem je moguće kupiti u Jasminu, po ceni od oko 2200 dinara (100 ml). Ja sam ga kupila po 50% nižoj ceni kada je bio na akciji. Njega biram kada nemam puno proizvoda na licu, iako mislim da je posao koji radi gotovo isti kao MAC fix+. Čak mu je i miris gotovo identičan, a imaju i sličan raspršivač. On se može koristiti i kao baza, mada je uvek biram klasične, silikonske prajmere. Žašto mi je prvi draži? Ni sama nisam sigurna šta da vam navedem kao razlog. Da li to samo ja vidim, jer su zaista nijanse u pitanju, ali mi se čini da šminka ipak za trunčicu lepše izgleda sa njim... No, ovo je svakako dobra drogerijska zamena, posebno kada je snižen. Zaista ih ne mogu porediti sa sprejevima koje sam ranije koristila, jer su klasa iznad. Posebno mi se dopada što ni nakon jednog ne ostaje lepljiv osećaj na koži. Ja nemam masnu kožu, pa mi šminka ne sklizne sa lica, a i gledam da kupujem kvalitetne komade, pa smatram da sprej za produženje trajnosti nije nešto što mi je neophodno, ali zato ove sprejeve za setovanje, jednom rečju, obožavam!

Koji sprej za setovanje vi koristite?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment