Pages

Sunday, November 4, 2018

Phyto: shampoo & conditioner



Posle duuuge pauze ja vam u kratkom roku ponovo pišem o proizvodima za negu kose. Nakon recenzije Tigi linije sa ovsem i medom, koju ste čitale pre nedelju dana, danas vam predstavljam drugu polovinu proizvoda koje koristim u poslednje vreme. Dakle, uvek pored neke profesionalne kozmetike uporedo koristim i nešto blaže, za osetljivu kožu glave, jer mi se neretko dešavalo da imam iritirano teme. Ovog puta sam se opredelila za prirodnu kozmetiku Phyto, koju već godinama nikako da probam. Odabrala sam šampon za osetljivo vlasište i hranljivi balzam za suvu kosu. Tom prilikom je bila akcija da ako potrošite preko 3000 dinara, na poklon dobijete i full size šampon za oštećenu kosu, ali o njemu vam pišem kad dođe na red za testiranje. Sada su tu utisci o ova dva proizvoda...



Phytoapaisant 


Ovo je šampon namenjen svima sa osetljivom kožom glave ili iziritiranim temenom. Proizvođač navodi da ''efekat tušta u kombinaciji sa lipom i histovim vencem hidrira kožu glave i jača njenu odbrambenu funkciju, dok polifenoli sleza pojačavaju njegovo dejstvo i bore se protiv slobodnih radikala, umirijući reaktivnu i osetljivu kožu glave.'' Šampon je malo ređi od klasičnih, ali ne toliko da će se izlivati iz ruke. Miris mu je srednje jačine, ali se meni ne dopada jer me podseća na muške parfeme. No, ne zadržava se u kosi, pa mi to ne smeta preterano. Bez obzira na to da li sam pre njega koristila silver šampon ili ne, jedno šamponiranje mi je bilo sasvim dovoljno jer odlično peni i zaista imam utisak da dubinski očisti kosu, jer daje škriputav osećaj na kraju. Čini mi se da je cena za ovo pakovanje od 200 ml u Srbotrade apoteci bila oko 1600 dinara.

Phytobaume: hydratation


Regenerator je namenjen suvoj i oštećenoj kosi i dolazi u pakovanju od 150 ml koje je takođe koštalo oko 1600 dinara. Preporučeno je da se koristi nakon svakog pranja kose, kako bi omogućio lakše rasčešljavanje. Proizvođač navodi da on ne otežava kosu i da se ona nakon upotrebe lakše stilizuje, kao i da postane sjajna i meka. Aktivni sastojci su ulje jojobe, derivati ricinusovog ulja i ekstrakti semena anđelike. Ja nanosim manju količinu nego kada su maske u pitanju jer sam posle par upotreba shvatila da je to zaista dovoljno. Ima blag i nežan miris, ali se ni on ne zadržava u kosi nakon ispiranja. Ovo je definitivno najbolji balzam za kosu koji sam ja do sada probala jer je efekat koji na nju ostavlja kao posle jakih, profesionalnih maski. Kosa mi bude zaista izuzetno nežna i ne moram nikakvu dodatnu prskalicu da koristim jer se rasčešlja bez ikakvih problema. 

Ja sam jako zadovoljna sa oba proizvoda, a posebno regeneratorom. Veoma se radujem što imam i šampon za oštećenu kosu, jer mislim da će mi se još više dopasti od ovog. Iskreno, nisam ni očekivala ništa manje- no da budem oduševljena, jer o ovim proizvodima godinama slušam samo reči hvale. Ako vam je bitan sastav preparata za negu kose, Phyto se mora naći u planu za kupovinu!

Šta je vas u poslednje vreme oduševilo kada je nega kose u pitanju?
Pozdrav :)

2 comments: