Pages

Thursday, November 1, 2018

Sephora clay face masks



Nedavno je u Sephora radnjama važila akcija 3 za 2 na maske za lice u kesicama. Pošto sheet maske nabavljam iz Koreje direktno, odlučila sam da je pravi trenutak da isprobam ove glinene. Cena im nije niska, oko 850 dinara po komadu (35 ml), ali pošto se treća dobijala gratis, reših da ih kupim. Jedina za koju sam odmah bila sigurna da je uzimam je siva, dok sam druge dve odabrala na licu mesta. Da li sam pogrešila u odabiru i kako mi se koja pokazala nakon dva korišćenja, saznajte ispod...




Grey clay mask

Dakle, kao što rekoh, po sivu masku sam ciljano išla. Sephora siva glinena maska u staklenoj teglici mi je jedna od najdražih ikada i dosta me je podsećala na Glamglow masku za čišćenje lica. Ne znam što, ali očekivala sam da će ovo biti ista maska, samo u manjem i drugačijem pakovanju. No, ona to nije... Ne mogu da kažem da je promašaj, jer je solidna, već samo da sam ja razočarana jer sam očekivala drugu tj. bolju masku unutra. Fino pročisti kožu i pore, matrira lice- što i obećava, ali za ovu cenu, trebalo bi to da radi puno bolje. Poređenja radi, bela Freeman maska mi je dosta bolja, a za istu cenu dobijete oooogromno pakovanje koje će trajati mesecima.

Blue clay mask

Plava maska bi trebalo da koži pruži detoks i slažem se, jer to i radi. Ona u sebi ima sitne čestice algi (kako piše na pakovanju) i baš zbog toga dosta više podseća na gorespomenutu masku u teglici. Ovo je pravo iznenađenje za mene, jer nisam imala prevelika očekvanja, a ostala sam oduševljena. Koža bude izuzetno sveža i pročišćena nakon upotrebe i ovo jeste jedna od najboljih maski ovog tipa koje sam ikada probala. Iskreno, žao mi je što ne postoji veće pakovanje, jer bih ga sigurno kupila. Ten bude veoma blistaav nakon upotrebe.

Purple clay mask

Ljubičasta je takođe kupljena na slepo, bez ijedne pročitane recenzije i bilo kakvih očekivanja. Ona treba da omogući hidrataciju kože. Pošto sam ostala i bez hidrirajuće maske, odlučih se za ovu, mada sam bila skeptična po pitanju nivoa hidratacije koji mogu dobiti od jedne glinene maske. Međutim, i ona mi se jako dopala. Evo, pre par minuta sam je skinula sa lica i koža mi je neverovatno nežna i nahranjena. Pri tome, zone koje su mi masnije deluju da su pod kontrolom, tj. matirane, a ostatak lica sve sem suv. Dakle, i ovo je maska koju bih vam preporučila bez dileme.

Da li ste probale neku od ovih šarenih maskica?
Pozdrav :)


No comments:

Post a Comment