Pages

Sunday, December 13, 2015

Mauve lips: CK lipstick & Avon lip liner



Pošto su braon i "mauve" usne potpuni hit u celom svetu zahvaljujući Kylie Jenner, ja sam rešila da vam predstavim svoju dobitnu kombinaciju kada su ove nijanse u pitanju. Iskreno, radije nosim svetlije nude ili potpuno jarke ruževe, ali ponekad za večernji izlazak volim i ove tmurnije boje na svojim usnama. U ovom postu ću vam predstaviti dva proizvoda za usne i naravno prikazati kako izgledaju na ruci i usnama, najvernije što sam mogla pošto dnevnog svetla gotovo da nema ni u jutarnjim časovima...


Avon Ultra Glimmerstick lip liner


Ovo mi je prva i jedina Avon olovka za usne. Naziv nijanse je: mystery mauve. U pitanju je tamna boja mesa, gotovo braon boje, koja ima ljubičaste podtonove. Sama olovka se ne mora rezati već radi na izvlačenje. To jeste praktičnije, ali se meni već par puta desilo da mi se vrh slučajno slomi jer nije baš najbolje razrađen mehanizam i ume da se vrati unutra i nakon što je izvučete, a kada preterate može se desiti da pukne. Kako većina nas ima rezač za šminku mislim da bismo je radije redovno rezale nego trošile uzalud proizvod, posebno ako nam odgovara. Što se tiče teksture, olovka je veoma suva i ja je zaista sa teškoćom nanosim, posebno u centralnom delu usana. Iako znam dosta devojaka koje je samostalno nose, nisam sigurna da bih mogla da budem jedna od njih, jer meni stvara izuzetno neprijatan osećaj na usnama i imam utisak kako će otpasti u delovima sa njih. To je, naravno, čini veoma trajnom i otpornom na piće i hranu, pa su tu i pozitivne strane. Jako je pigmentovana i boja koju možete videti na svoču ispod je dobijena iz jednog poteza.

  Calvin Klein lipstick


Nisam sigurna da li ovih karmina ima na našem tržištu, ali savršeno upotpunjuje ovu kombinaciju pa mora biti spomenut. Ja sam ga dobila na poklon prilikom prve kupovine na tzv. "Jagodici" tako da ukoliko planirate da kupujete nešto, pogledajte sjajne popuste koje svakodnevno imaju i možete izabrati poklon za sebe, između ostalog i neki od CK karmina. Moj je u nijansi: Victorious. Iako nije u pitanju mat karmin, meni se završnica jako dopada. Daleko od toga da je sjajna i najpre bih je opsala kao satensku i stoga je jako prijatan na usnama, a ni trajnost ne zaostaje. Veoma je pigmentovan pa više od jednog sloja zaista nije potrebno. Boju sam izabrala na osnovu svočeva sa interneta i iskreno plašila sam se da li sam pogodila nijansu, jer sa ovakvim nijansama dok ne probate nećete znati da li će vam stajati. Srećom, nisam pogrešila i odlično se uklapa uz ostatak šminke, posebno kada oči stavim u drugi plan. Preko dana zaista mislim da ne bih mogla da ga iznesem, posebno u ovom periodu godine kada sam prilično bleda. Deo ove kombinacije je postao sasvim slučajno, jer mi je trebalo nešto da ublaži suvoću Avon olovke, i on to savršeno radi!



Tu su i svočevi na ruci i usnama, napravljeni na direktnom dnevnom svetlu. Na veštačkom svetlu deluje tamnije, dok je na ovim slikama zaista prava "mauve" nijansa. Kao što možete videti, karmin nema mat završnicu, ali ni ne "sija" ovoliko kada se ne slikam direktno pored prozora, hehe.

Koja je vaša omiljena "mauve" ili braon kombinacija?
Pozdrav :)

P.S. Ne zaboravite da je Giveaway u toku, pa se prijavite ako još uvek niste!

2 comments:

  1. Neprijatno sam se iznenadila kad mi je stigla Mystery Mauve olovka jer sam ocekivala neku ljubicastu (kao sto joj i ime kaze)a ova je braon o.O. Sta je tu je, pa je kombinujem sa GR VM ruzem 12 i fina je kombinacija, tamnija nego na tvojoj zadnjoj slici. Tebi bas lepo stoje ova olovka i ruz. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste tamnija u realnosti. Ali ovo je najbolje sto sam mogla da "uhvatim" po ovom tmurnom vremenu ;)

      Delete