Pages

Thursday, November 9, 2017

Biobaza protective baby cream



Dugo nije bilo bebi recenzije, jer smo dosta proizvoda tek počele da koristimo, a treba vremena da se utisci formiraju. Ovu kremu koristimo već par meseci i od početka korišćenja sam nekoliko puta promenila mišljenje o njoj. Trenutno nam nije jedini proizvod za negu pelenske regije, ali pronašla sam kombinaciju koja bebi idealno odgovara, a ova krema je jedan od tri proizvoda koja svakodnevno koristimo. 
Detaljnije o njoj u nastavku...




Prvo što moram da napomenem jeste da ova krema nema u svom sastavu cink- oksid. Da sam to znala, verovatno je ne bih ni kupila. Međutim, nije mi palo na pamet to da proveravam, jer sam polazila od pretpostavke da sve pelenske kreme na taj način štite kožu od ojeda. Zato, moram reći da ova krema nama nije poslužila za sprečavanje ojeda već pre svega za negu i održavanje kože kada nema ojeda. Nakon letovanja smo se mučili sa nekoliko crvenih tačkica (nije bio klasičan, upaljen ojed) koje su bile veoma uporne. Jedan dan se povuku, pa sutradan postanu još izraženije. Tek kada smo pronašli kombinaciju proizvoda koju i sada koristimo situacija se sredila. Presudnu ulogu odigrala je Uriage termalna voda uz koju se crvenilo povuklo. Ali trebalo je nešto što će kožu dodatno nahraniti i baš tu nam je ova Biobaza krema jako pomogla. Odmah se vidi da ona neverovatno neguje. Mene lično, najviše podseća na pantenol mast. Trenutno naizmenično prskam termalnu vodu i mažem ovu kremu pri presvlačenju pelena. Noću, ipak, koristimo Uriage pelensku kremu, jer je to period kada beba bude u istoj peleni preko 10 sati.


Sastav možete videti iznad.
Biobaza je prirodna kozmetika, tako da sam sigurna da na kožu bebe nanosim nešto dobro. Iako je ne preporučujem kod ojeda, posebno ne jačeg, i ne samostalno, za svakodnevnu negu bebine kože je odlična. Pakovanje je poprilično izdašno, tako da je odnos cene i kvaliteta super! Dosta je masna pa se može javiti curenje kada krenete da je istisnete. Takođe, potrebna je mala količina jer se jako lako razmazuje. Očigledno je da smo trenutno u ljubavi, jer sam našla način upotrebe koji nam najviše odgovara.

Da li ste probale Biobaza proizvode za svoje dete?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Volim Biobazu, dosta toga sam isprobala, više zadovoljna nego razočarana, ali ne bih je bespogovorno nazvala prirodnom kozmetikom, što ovaj petrolatum i paraffinum liquidum dokazuju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se, ali eto kad je slogan "biobaza prirodna kozmetika" to udje u glavu :/ U stvari, ima sastojke prirodnog porekla. Organska je 100% kako treba ;)

      Delete
    2. Znam, reklama je čudo. Elem, njihova pasta za zube Deep White je odlična, najbolja pasta koju sam probala I njihov najbolji proizvod po mom mišljenju; dah je neverovatno svež, a zubi ispolirani. Intim gel je isto fin, micelarno ulje isto (ali, ruku na srce, preskupo), suvo ulje za brže tamnjenje odlično... sve pohvale za blog, već dugo, dugo pratim, ali retko igde komentarišem. :)

      Delete
    3. Hvala puno na lepim recima :)
      Meni su njhovi rol on dezodoransi odlicni!

      Delete