Pages

Sunday, November 12, 2017

Empties #40



Došla sam do zaključka da jako brzo trošim proizvode, jer mi se čini da sam nedavno pisala "Empties" post, a kesa se ponovo napunila. No, to je dobro, jer znači da ne gomilam kozmetiku. Iskreno, uvek odlažem pisanje ovakvih postova jer su najduži, ali odlučila sam da ovog vikenda izdvojim vreme za to. Stoga, pripremite se na dugačak tekst!



Gliss regenerator u spreju je otprilike 100. potrošeni! Onaj u crnom pakovanju mi je omiljeni, samo zbog mirisa, dok mi svi rade isti posao. Trenutno pauziram sa njima i počela sam sa čuvenim Revlon unique1, pa ću vam uskoro preneti utiske. Ovi Gliss sprejevi su, što se mene tiče, odlični!

Eucerin gel za pranje sam recenzirala davno (klik), ali sam tada o njemu pisala samo kao o gelu za umivanje. On se može koristiti i kao tuširalica, pa sam ga baš zato nosila sa sobom u Italiju. Kao gel za tuširanje mi se podjednako dopao, iako se miris blago izmeni u dodiru sa kožom. Preporučujem ga za putovanja jer u jednoj bočici imate dva proizvoda.

Balea krema za stopala sa ureom je stari favorit. Mislim da je ovo jedna od dve najbolje kreme iz drogerija (druga je Mixa "Rough areas"). Sigurno ću je kupovati ponovo jer je obožavam. Skoro pola ovog pakovanja mi se prosulo jer sam stala na nju (pošto beba baci sve što dohvati, haha) i baš mi je bilo žao. Trenutno za negu stopala korstim Baleinu mast od nevena, pa vam uskoro pišem i o njoj.

Weleda piling od breze protiv celulita sam detaljno recenzirala ovde. Iako sam u početku mislila kako će se piling brzo potrošiti, to se desilo sa uljem, dok sam piling nastavila da koristim mesecima kasnije. Družili smo se jednom nedeljno, kada se setim. Mislim da je mnogo bolje koristiti ga u kombinaciji sa uljem ili bilo kojim drugim proizvodom protiv celulita nego samostalno, iako je meni i ovako veoma prijao.

Da ostanem na temi celulita, tu je i čuveni Guam hladni gel. Njega sam aktivno koristila od kraja maja do kraja juna, dok nisam otišla na prvo letovanje, nakon čega sam ispala iz ritma. Međutim, tih mesec dana je bilo više nego dovoljno da se rešim celulita sa zadnjice. Kupila sam malo pakovanje, jer je regija na koju sam ga mazala mala, pa mi je zato fino potrajalo. Nedavno sam ga privela kraju i definitivno mislim da je ovo najbolji anti- celulit proizvod koji sam ikada probala. Trenutno nemam problema, pa ću preventivno koristiti neka prirodna ulja, ali ako mi se opet pojavi, vraćam se ovom gelu, provereno! Vredi svaki dinar.

Tu su i dva dezodoransa u spreju. Crystal sam jako davno kupila na iHerb-u i ostao je po strani jer nije imao miris. Mnogo više su mi se svideli od nara i kamilice i verovatno ću ih ponovo kupovati. Sofi dezodorans sam obožavala tokom celog leta i jeseni za osveženje u toku dana. Više o njemu pročitajte ovde.

Još jedan proizvod koji sam ranije recenzirala je tu. Re-gen ulje je bilo prvo koje sam probala u trudnoći (klik) i iako mi tada nije potpuno odgovaralo za kožu stomaka koja se perutala od suvoće, napomenula sa da mi je par starih strija nestalo. Zato sam ga ponovo kupila, pošto sam nakon porođaja ponovo imala fazu veeelikog mršavljenja, a kao posledica jave se strije. Nisam bila redovna uopšte pa će mi valjda mini puter sa iHerb-a pomoći da ih dokrajčim.


Vichy micelarna voda i ja konačno prestajemo sa druženjem, ali to ne kažem sa ushićenjem jer je ona loša, već samo iz razloga što mi je nakon dve bočice za redom dosadila i rado bih probala neke nove :) Recenzije se možete prisetiti ovde. Imam još malo u drugom pakovanju, ali sam je poslala za Valjevo da imam kod mojih kad zatreba. Mislim da je super proizvod i posebno se isplati kupiti je kad je na 1+1 akciji.

Bioderma Hydrabio serum sam jako volela. I o njemu možete detaljnije čitati na blogu (klik). Čak i ako vam nije dovoljno dobar kao serum ili volite anti- age proizvode za tu namenu, mislim da ovo treba da imate kao prajmer za šminkanje. Definitivno planiram da probam i kremu za lice i micelarnu vodu iz Hydrabio linije.

Veoma zdrava krema za problematičnu kožu je bila zagubljena, a kako joj je rok trajanja 3 meseca od otvaranja, odmah je prosleđena u kantu. I nju sam ranije hvalila (klik), mada mislim da ću ipak isprobati još neke za sličnu namenu, kojima je malo duži rok trajanja.

Noreva Sensidiane krema na kraju nije dobila zasebnu recenziju jer nisam znala šta bih vam tačno rekla o njoj. Nije ona loša, daleko od toga, samo me nije ni posebno oduševila kao neke druge. Možda sam samo imala prevelika očekivanja. Ova je namenjena osetljivoj normalnoj i mešovitoj koži i u tom smislu mi je odgovarala. Miris mi nije bio najdraži kao i što zahteva dosta utrljavanja da ne bi ostao beli trag. Krema je sasvim korektna, ali je ne bih ponovo kupila, jer sam probala bolje.

Sephora uljani serum je receziran ranije (klik) i fino smo se družili. U vreme pisanja recenzije sam ga koristila svakodnevno, uveče, a kasnije sam prešla na korišćenje jednom nedeljno u duplo većoj količini, kao noćni tertman. Nije potrošen skroz do kraja, ali uskoro mu ističe rok i moja koža je počela teško da ga upija, tako da ide u smeće. Ali, mislim da je bio zaista dobar.

Weleda ulje od badema za cišćenje lica je za sada jedini proizvod ovog brenda koji mi nije odgovarao, a probala sam skoro sve. U stvari, nije da mi nije odgovarao, već nisam uspela da vidim radi li svoj posao. Koristim uljani čistač i za uklanjanje šminke (Caudalie) ali kada ga uklonim vodom ne ostaje mastan osećaj na koži. Sa ovim to nije bio slučaj i to me je jako nerviralo. Zato se opraštam od njega iako sam ga samo do pola potrošila.


Alverde tečnost za ispiranje usta mi se u startu nije posebno svidela jer je previše blaga. Do kraja bočice sam se na to polako i navikla, ali na dalje ostajem pri Dontodentu iako bih više volela da sam se opredelila za nju. Međutim, ne čini mi se da radi to što treba baš najbolje.

Llums sprej sam recenzirala letos zajedno sa lakovima (klik) međutim, promenila sam mišljenje o njemu. Tada sam rekla da je sasvim ok, da mu treba više vremena nego Avon spreju, ali da je podnošljivo. Ipak, mislim da ne mogu da se porede, što sam shvatila čim mi je stigao Avon sprej. Ovaj sam koristila tih par puta dok porudžbina nije stigla i potrošila sam ceo, dok Avon sprej traje mnooogo duže. Od sad ću uvek imati bočicu u šteku, a ovom se ne vraćam.

Tu su i dva skidača laka, Il solvente i Popart. Prvi je užasan. Užasan. Ne da ne skida lak, nego vam treba cela bočica i pakovanje tupfera za jednu ruku. Bukvalno je najgori koji sam ikada probala. Drugi je moj omiljeni skidač laka i jedino me nervira je to što u DM-u (bar mom) nema većeg pakovanja. Probala sam plavi i roze i oba su odlična!

Weleda pasta za zube od ratanije je za osobe sa osetljivim desnima, a ja imam baš taj problem. Iako mi se pasta od nevena (klik) svidela malo više zbog lepšeg ukusa, ni ovoj nisam uspela da nađem manu. Dakle, ovo su paste bez mentola, tako da ne očekujte da će vam dah "zalediti planinu" kao na reklamama. Zato uvek nakon njih koristim i neku tečnost za ispiranje usta.

Lancome Hypnose Drama je moja omiljena HE maskara kojoj ću se sigurno vratiti opet. Probala sam drugu verziju Hypnose maskare u mini izdanju i nikako mi se nije svidela. Ova originalna, sa uvijenim klasičnim češljićem je za mene najbolja. Posle jednog sloja izgleda kao da imam veštačke trepavice.

Dontodent četkicu koristim kad smo kod mojih roditelja i delovalo mi je da bi mi mogla odgovarati za svaki dan, međutim ipak nije tako. Pregruba je za moje osetljive desni, iako je nežnija od klasičnih. Vratila sam se na svoju omiljenu Tepe supreme.

Gilette Venus 3 brijače koristim već godinama, jer se ispostavilo da traju koliko i patron na onom na menjanje, a više se isplate. Ovaj je iz limitirane kolekcije i trajao je najduže ikada. Potpuno sam oduševljena, iako na pakovanju piše da je kao i obični. Meni se pokazao još boljim!


Balea sheet maske su se nedavno pojavile u DM-u i meni su korektne. Dakle, korejske su mi dosta bolje, kako zbog učinka, tako i zbog tanje "maramice" koja bolje prijanja na kožu. Ali, ne mogu da kažem ni da su ove loše. Fino hidriraju i cena je solidna. Mada, na eBay-ju možete naći i korejske maske po identičnim cenama.

Freeman novu glinenu masku sa probioticima sam dobila na testiranje i jaaako sam zadovoljna. Uz Glamglow belu i Sephora glinenu ova mi se takođe izdvojila u sam vrh. Super očisti kožu i izvuče nečistoće iz nje, a nisam osetila da posebno isušuje. Naravno, nakon glinene maske, najbitnije je dobro hidrirati lice serumom i kremom.

Kada su testeri u pitanju, sačuvala sam dva, vredna pomena. U pitanju su L'occitane krema za telo od badema i ulje za telo iz linije sa ši puterom. Badem krema je jednom rečju divna. Bogata, tekstura, koja ne masti kožu i brzo se upija, miriše prelepo i prava je poslastica. Ali, ono što je na mene ostavilo najveći utisak je ipak ulje! Ja sam za ovim odlepila! Ne znam koju bih drugu reč upotrebila. Jedini proizvod koji mi se dopao više od The body shop putera je ovo ulje. Definitivno planiram da kupim i full size kad potrošim nagomilano! Bolje mi je i od Nuxe ulja, ma od svega. Ništa lepše nisam nanela na svoju kožu ranije.


Kada su bebi proizvodi u pitanju, potrošena su dva pakovanja vlažnih maramica. Aveeno maramice kod nas nisam viđala, a mi smo ove kupili u Italiji. Ovo su najbolje bebi vlažne maramice ikada! Sad mi je žao što nisam kupila još koje pakovanje... One koje su im najsličnije, a ima ih ovde su Babylove sensitive koje korisimo jako dugo. Ja vlažne maramice ne koristim za pelensku regiju (sem van kuće, naravno) već pre svega za brisanje ruku u toku i nakon jela, a ovima slobodno mogu i lice da joj obrišem kad zatreba. Nemaju nikakav miris, izuzetno su nežne i ne planiram da ih menjam. U DM-u možete kupiti i pakovanje sa kutijom koja ima poklopac i posle samo unutra ubacivati ova obična pakovanja bez bojazni da će se brzo osušiti jer su na lepljenje.

Uriage termalnu vodu sam više puta hvalila jer nas je spasila letos po vrućinama. Tari je svaki ojed nestajao odmah čim bih joj prsnula i nakon što smo je probali sve ostale termalne vode su mi kao obična voda sa česme. Za razliku od ostalih, ima blago slan ukus. Već smo kupili novo pakovanje i definitivno ću nadalje samo nju kupovati! Sada pri menjanju pelena na smenu prskam termalnu vodu i mažem kremu, jer joj ta kombinacija najviše prija.

Potrošena su i dva Weleda proizvoda sa kojima smo se družili celog leta. 2 u 1 kremu za tuširanje i šampon redovno koristimo od Tarinog rođenja, pa je potrošena i treća tuba. Ovo je definitivno #1 proizvod koji svakome preporučujem za bebe. Kremu za lice i telo smo takođe nosili na oba letovanja jer je super 2 u 1 proizovod, tako da u dve tube imate skoro sve što je potrebno. Recenzije za oba proizvoda su tu (kupka i krema). Ovog meseca Weleda slavi detembar i svaki dan je posvećen deci, a o svim dešavanjima i akcijama se informišite na njihovoj fejsbuk stranici.

Da li ste probale nešto od proizvoda koje sam potrošila i delimo li mišljenje?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Svidja mi se tvoj blog, koliko sam videla uglavnom imamo slicna iskustva sa istim proizvodima.:)
    Zanima me da si negde pisala o svom letovanju u Italiji ili da li bi mogla da napises? Nedavno sam gledala slike Tropee i odusevila se ali nisam nasla ponude od nasih agencija. Da li ste vi isli preko neke agencije ili se sami organizovali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaaa ;)
      Htela sam da pisem o Tropei ali jedva nalazim vremena i za kozmetiku...
      Mi smo isli preko agencije Ponte, a bili su sa nama i ljudi iz Filip travel, Fly fly, Odeon, cini mi se. Jeste nova destinacija ali bi trebalo da kod svih bude u ponudi Kalabrija, a onda i Tropea ;)

      Delete