Pages

Saturday, July 30, 2016

to.to: mama & baby



Danas vam pišem dva proizvoda koje mnoge mame smatraju sporednim, ali su zapravo nešto što svakodnevno koristimo i trošimo u velikim količinama. U pitanju su "baby soft krpice" i "mama tuferi". Ja to.to proizvode kupujem u apoteci Tosama u Makenzijevoj 67 i mislim da se ne mogu naći ni na jednom drugom mestu. Srećom, ona mi je blizu pa ne moram da prelazim pola grada kako bih obavila kupovinu. Moje utiske i pohvale o ova dva proizvoda pročitajte u nastavku...




I ne sumnjajući da ćemo morati da se suočimo sa teškim ojedom odmah po dolasku kući, kupili smo ove krpice od 100% viskoze za ćišćenje bebine guze. Dakle, u pitanju je bukvalno maramica koju kada pokvasite u vodu postaje vlažna maramica, ali BEZ hemije. Dimenzije jedne su 24x34 cm. Ovo je idealno za sve bebe, ne samo za one sa osetljivom kožom sklonom ojedu, jer nema potrebe da nekoliko puta na dan izlažemo nežnu bebeću kožu hemiji iz kupovnih vlažnih maramica. Mi kupovne nosimo samo u torbi kada zatrebaju van kuće, što je sada jako retko jer je beba još mala, ali su svakako praktičnije od ovih kada ste napolju. Postoji pakovanje od 50 komada i pakovanje od 100 komada. Znam da je većem pakovanju cena 280 dinara, a za manje nisam sigurna. Često su i na akciji 4+1 gratis pa se mi obezbedimo na duže staze. Ovo mi je najveće otkriće od kada kupujem stvari za bebu. Svakome bih preporučila, posebno što je cena kao za kupovne vlažne maramice, a ovo je neuporedivo bolja opcija za vašu bebu.


Što se tiče tufera za grudnjak za mame koje doje, isprobala sam nekoliko vrsta: NUK, Babylove, Lilijeve i ove to.to, pa ću ih ovom prilikom i uporediti. Od NUK- ovih sam odustala čim sam shvatila da DM ima svoje jer su 2 puta jeftiniji, a isti posao rade. Naime, NUK ulošci (36 kom) koštaju oko 550 dinara, a Babylove (30 kom) 250 dinara. Potom sam videla da ih i Lilly (30 kom) ima u svojoj ponudi i kako su bili sniženi sa 250 na 200 dinara kupila sam nekoliko kutija. Cena ovih to.to tufera je 275 dinara (30 kom). NUK neću dalje komentarisati jer je cena nepotrebno visoka, pa prelazim na poređenje preostale tri vrste. Lilijevi su malo manjeg prečnika pa ih zato neću kupovati sem na akcijama, dok se to.to mnogo bolje zalepe za grudnjak od Babylove tufera. Ali, Babylove imaju praktičnije pakovanje pa ne moram da pravim buku kada beba zaspi nakon jela (tada i let muve smatram bukom, haha). Ono što je zajedničko za sve jeste da su pamučni i zaista neophodni kako ne biste morale da se presvlačite po 7-8 puta na dan. Bitno je redovno ih menjati zbog higijene. Ja nastavljam da kupujem ove i Babylove na smenu jer mi, kada se sve sabere i oduzme, podjednako odgovaraju.   

Koje "sporedne" proizvode vi i vaša beba svakodnevno koristite?
Pozdrav :)

P.S. U toku je GIVEAWAY u kom možete osvojiti mini set četkica za šminkanje. 

7 comments:

  1. Pozdrav,evo 'mog' izuma...Kada nismo u mogucnosti da peremo guzu,onda koristimo maramice, da ne kazem, krpuce od bambusa tj.bambusovog vlakna! Dakle...vlazna maramuca,prosusimo guzu sa tom bambusovom,pelena...nema vlage,ojeda..Zadovoljna sam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super ideja! Meni su i Bambo vlazne maramice super jer nemaju miris, ali kad vidim natpis "sensitive" a prejak miris, bas se iznerviram (Pampers npr.) :)

      Delete
  2. Pampers nije kao sto je bio,makar u nasem slucaju..na trzistu su se pojavili dosta kvalitetniji proizvodi,za manje pare...
    Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi koristimo trenutno Pampers "premium care" pelene iako sam na pocetku kupovala Bambo, ali mi je nezgodno sto njih nemam nigde blizu da kupim. Ove "premium care" smo dobili na izlasku iz porodilista 2 kom i odusevim se koliko su mekane, ne kao obican Pampers, pa smo ostali na njima jer joj odgovaraju :)

      Delete
  3. Hvala za ovu super preporuku, nadam se da ću naći negde kod nas da ih kupim :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mozda hoce da posalju iz ove apoteke pa da se plati pouzecem ;)

      Delete
  4. ako je nekom od koristi informacija,to.to proizvoda ima u Roda marketima :)

    ReplyDelete