Pages

Thursday, December 22, 2016

Empties #31



Da samo znate pre koliko vremena sam planirala da pišem ovaj post... Uh! Ali, konačno nađoh vremena da slikam proizvode na gomili, a pisanje će verujem potrajati ceo dan, u zavisnosti od toga koliko beba bude mirna danas. Red je da se oslobodim praznih bočica pre Nove godine, pa ovaj post više nije smeo da čeka. Šta sam to potrošila u prethodnom periodu, pročitajte u nastavku...




Lactacyd intimnoj kupki sam pisala recenziju (klik na naziv proizvoda) i zaista sam je obožavala. Koristila sam se od mesec dana nakon porođaja pa do nedavno i čini mi se da mi je najduže potrajala od svih kupki ranije. Definitivno ću isprobati još neke koje imaju u ponudi.

 Head & Shoulders šampon muž koristi već godinama i jedini je koji mu pomaže kod peruti. Ako imate predlog za još neki koji je dobar u tu svrhu, pišite, red bi bio da malo promeni.

Balea losion od vanile je kupljen samo zbog divnog mirisa i slatkog pakovanja, ali je preslab za ovo doba godine. Ovo je letnja, lagana mazalica za osobe koje nemaju problema sa suvom kožom. Uspela sam nekako da je potrošim pre zime. Miris mi se više dopao u tubi, nego na koži, jer izgubi na intenzitetu.

Dove tuširalica od pistaća je još jedan proizvod koji je muž potrošio, ali sam ga i ja probala. Miris mi je i u ovom slučaju mnogo lepši iz bočice i u samom kupatilu nakon kupanja, dok je na koži (bar mojoj) ipak drugačiji. Jako je kremasta i super neguje!

Balea peni sam takođe pisala i stojim iza toga da je ovo najbolja pena za tuširanje koju sam probala. Miriše prelepo, intenzivno i što je najbitnije, miris se jako dugo zadrži na koži. Nisam primetila da isušuje, tako da od mene ima sve preporuke!


Soap & Glory mini gel za tuširanje i piling sam potrošila, a puter iz "Thank inside the box" seta još uvek koristim i obožavam. Tuširalica je odlična, kremasta, a miris se zadrži na koži kao da ste se namazali losionom. Pilingom nisam oduševljena, iako je na prvi pogled obećavao. Ima dosta ulja u sebi što je plus, ali su čestice koje vrše piling nedovoljno grube i poput plastike. Gel definitivno planiram da kupim u velikom pakovanju u budućnosti!

K piling (link je do verzije sa cimetom) definitivno zasluženo ide u favorite godine, da vam otkrijem! Ovo je verzija sa soli, ali mi je možda malo, samo maaaalo, draži originalni sa cimetom. Morate ga probati, a koliko sam videla- za praznike dolazi u predivnom, ukrasnom pakovanju!

L'occitane kremice u testerima sam dobila prilikom jedne kupovine, ali sam sačuvala kesice kako bih rekla ponešto o njima. Krema sa ši puterom je nešto najdivnije što sam stavila na kožu (u rangu sa The body shop puterima, koje volim najviše na svetu), dok losionom od verbene nisam oduševljena i mislim da definitivno ne vredi tog novca, pošto neguje ispod proseka.


Mixa dvofazno sredstvo mi je omiljeno iz drogerijskog ranga. Jako sporo se troši, a uklanja sve- čak i Colourpop karmine, koji su noćna mora za skidanje. Ne pecka mi oči, koje su inače osetljive, pa ću ga sigurno nekad ponovo kupiti, čim isprobam sve koje želim. Iako je Balea najisplativije, za ovo mislim da je najbolje koje sam probala (ni Afrodita ne zaostaje puno).

Sofi glinena maska je bila ODLIČNA! Ako volite prirodnu kozmetiku, a posebno maske, ovo je zaista jedinstven proizvod. Nije najučinkovitija od onih koje sam probala (to je ipak Glamglow) ali ako pogledamo sastav ova maska je definitivno ona koju bih češće stavljala na svoje lice.

Caudalie serum sorbet takođe idu u favorite godine, pa vam naredne nedelje opet pišem o njima. Mislim da vrede svaku paru i zahvaljujući njima, ja sam se u potpunosti zaljubila u Caudalie. Obavezno potražite nešto za svoj tip kože u njihovoj ponudi (klik).

Avon Planet Spa umivalica je davno bila u "fails" postu, jer mi je užasno peckala oči. Zato sam je koristila za pranje četkica i radila je dobar posao. Sada je konačno potrošena i ide u smeće, ali mi je ipak drago što sam joj našla bar neku namenu.


Sofi sapuni su još jedno otkriće 2016. godine i nastavljam da ih redom testiram. Ovaj je bio od nevena i badema i posebno mi je drag jer je mirisao isto kako Weleda bebi linija koju koristim za Taru. Fantastični su, a više o njima sam pisala ovde kada sam ih poredila sa skupljim i jeftinijim brendom. Pogodite ko je izašao kao pobednik!

MayaM balzam za usne sam dobila u februarskom Putity Box-u i bio je odličan, međutim ne sviđa mi se što na ambalaži ne piše ništa- ni sastav, ni rok upotrebe. Zbog toga, za svaki slučaj ide u smeće. Pošto je prirodnoj kozmetici kraći rok, ne bih da se igram sa zdravljem.

L'occitane kremicu sa ši puterom sa ponovo potrošila (ne znam ni sama koju po redu) i definitivno ću reći da mi je upravo ona omiljena. Njihove kremice sam već spominjala na blogu i poredila ih međusobno (klik). Trenutno koristim verziju od badema i trešnje, pa ću kad steknem konačne utiske dodati u taj stari post.

Mixa krema za izuzetno suve ruke je jedna od najboljih u svojoj kategoriji. Kad god sam imala problema sa veeeoma suvom kožom, ona mi je pomagala i oporavljala ruke nakon par mazanja. Jako slična je Mixa rough areas o kojoj sam takođe pisala na blogu.


Maybelline Affinitone puder nije ni blizu dna ali ide u smeće jer ga jako dugo imam (preko godinu dana) i u međuvremenu je prestao da mi odgovara. Koristila sam ga godinama i imam samo reči hvale za njega. Znala sam da će doći dan kada će mi se koža prezasititi i kada ćemo morati da se rastanemo. Mislim da je fantastičan puder za osobe sa normalnom kožom, bez većih nepravilnosti, jer ima srednju prekrivnu moć.

Bourjois CC krema je "all time favorite" i od kad nju imam, puder koristim samo u posebnim prilikama. Sve sam rekla u recenziji (klik) i već trošim novo pakovanje!

Tu su i dva Essence ajlajnera. Ovaj u crnom pakovanju je prastar, ali je bio odličan i to mi je bio prvi tečni ajlajner koji sam ikada koristila. Dobila sam ga uz Cosmopolitan magazin i odlično je služio. Drugi, u zlatnom pakovanju je kupljen na akciji za 129 dinara, ali mi se čini da je bio otvaran, pa ga iz tog razloga nikad nisam nanela na oči. Vreme je da ih uklonim, jer samo zauzimaju mesto među šminkom.

Max Factor korektor sam kupila jednom prilikom umesto Pan Stika jer je bio baš dosta snižen, ali se nikada nismo složili. Previše je tvrd i nemoguće je raditi sa njim, čak i kada pokušam samo da sakrijem trag od stare bubuljice. Da li je meni zapao takav primerak ili su svi takvi, ne znam, ali je potpuno neupotrebljiv.

Da li ste probale neki od ovih proizvoda i kakvi su vaši utisci?
Pozdrav :)

P.S. U toku je Byphasse Giveaway na fejsbuku, prijavite se ako do sad niste!

6 comments:

  1. Super si trošila, neke proizvode sam probala , npr. Dove tuširalica mi se baš dopala :).

    ReplyDelete
  2. Razne stvarčice si potrošila :-) K Piling koristim ali sa cimetom i oduševljena sam,baš mi prija. Avonovu umivalicu sam isto liferovala jer se nismo baš najbolje slagale pa je rok prošao. Mixa kremu za ruke obožavam kada dodje ovo hladnije vreme,i stalno mi stoji u torbi. Head Sholders koristim po nekad ali nemam perut,više suprug koristi. Planiram sebe da počastim nekom Locitane kremom za suvu kožu pa ću pročitati tvoj post o njima ;-)

    ReplyDelete
  3. Lactacyd sam skoro kupila i zadovoljna sam ( samo je drugacije pakovanje od tvog ), a Mixin dvofazni skidac sam potrosila ( dobar ) i kupila Multiactiv ( odlican! ). Moram da probam te Sofi sapune :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam dugo probala nista od Multiaktiva, moracu to da promenim :)

      Delete