Pages

Friday, August 14, 2015

Balea shampoo & hair mask



Dugo nisam pisala post o proizvodima za negu kose jer sam vam svojevremeno predstavila u jednom sve što koristim (klik). Međutim, kako mi se kosa ne bi navikla na iste proizvode, rešila sam da uvedem male promene, iako su mi stari Insight šampon i maska potpuno odgovarali. Kako sve sa oznakon "Balea" inače jako volim, odlučila sam da dam šansu i proizvodima za kosu. Moja kosa je prilično zdrava (pogotovo sad kada sam je vidno skratila nakon mora) pa sam se pri odabiru vodila mirisom. Moja opsednutost vanilom je presudila pa sam se opredelila za dva proizvoda koja vidite na slici.





Jedno što je meni bitno u vezi šampona jeste da je bez slikona, jer sam takve prestala da koristim i prijaju mi. Miris je zaista predivan, iako ga na kraju celog procesa ne osećam, pošto uvek preovlada ulje, koje poslednje stavljam. Ko voli vanilu, a ima normalnu kosu bez većih oštećenja, nek obavezno proba ovaj šampon. Jako lepo peni, pa čak i ukoliko vam je kosa bila natopljena nekim uljem (ja stavljam kokosovo preko noći, veče pre) standardna dva šamponiranja će završiti posao. Nisam nijednom samostalno koristila šampon, tako da prelazimo na utiske o maski iz iste kolekcije.



Maska je identičnog mirisa i bele boje. Rekla bih da je za nijansu ređa nego Serical Latte na primer. Ja nakon svakog pranja, lepo natopim krajeve njom, a onda držim kosu u peškiru najmanje pola sata, iako proizvođač kaže da je 10- 15 minuta dovoljno. Dešavalo se da nemam više vremena, tako da je i to vreme dovoljno da ona deluje, ali nekako iz navike najčešće ostavljam da stoji na kosi duplo duže. Nakon ispiranja kosa bude veoma meka i jako brzo upije ulje koje nakon toga nanosim na krajeve. Ona takođe ne sadrži silikone. Ne mogu vam reći ništa u vezi rasčešljavanja, jer ja uvek prskam Gliss regenerator u spreju, koji već godinama koristim. Ne masti mi kosu dodatno, tako da je kao i do sada najčešće perem svaki treći dan.

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna sa ova dva proizvoda, toliko da čak planiram da probam još neku vrstu, pre vraćanja na Insight.

Koji biste mi Balea šampon i masku preporučili da sledeće probam?
Pozdrav :)

9 comments:

  1. Masku sam probala i super mi je, i jako lepo miriše , šampon nisam :)

    ReplyDelete
  2. Volim vanilu,ali sam se par puta opekla jer se javljao onaj previše jak , mučan miris koji opterećuje. Nisam probala ove proizvode, ali sam zaluđenik za maske i odoh u DM po istu. ;-)

    ReplyDelete
  3. Meni uopste nije jak miris u ova dva proizvoda, bas je nezan nekako... Pomirisi sampon kad budes kupovala, posto je miris isti, a maska je zatvorena, pa se ne moze pomirisati :)

    ReplyDelete
  4. Koristila sam šampon, masku nisam probala. Općenito balea ima sasvim okej proizvode za kosu (možda ne za velika oštećenja, ali za normalnu kosu super funkcioniraju). I sviđa mi se što njihovi proizvodi uvijek imaju fin miris...koristila sam nekakvo mlijeko za kosu (stavlja se na mokru i ne ispire), mirisalo je po breskvama, zatim masku za kosu od crvene naranče i sa svime sam bila zadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, znam za to mleko... cula sam da je dobro, samo sto ja ne volim miris breskvi u kozmetickim proizvodima iako ih ovako obozavam ;)

      Delete
  5. Koristila sam i mogu samo da kazem da super mirise :D radi posao ali mirise predivno :D Probaj liniju sa uljima, u tubi je sampon i regenerator :) <3

    ReplyDelete
  6. Sampon mi izgleda zanimljivo, u potrazi sam za odgovarajucim koji nece da mi stvara perut tako da bih mogla i ovaj da probam. :)

    ReplyDelete
  7. Ja nemam generalno problem sa tim, ali probaj, ko zna, mozda ti bude odgovarao. U svakom slucaju, nije skup, pa nije veliki rizik :)

    ReplyDelete