Pages

Thursday, November 2, 2017

Bioderma Atoderm intensive baume



Iskreno, nadala sam da neću u skorije vreme pisati o ovom proizvodu, ali igrom slučaja, imala sam potrebu da počnem sa korišćenjem već par dana nakon što mi je stigao Bioderma paket. Srećom, ja sam ta koja je ovog puta imala problem sa ekcemom, a ne beba. Kako mi je Atoderm balzam za atopičnu kožu pomogao, pročitajte u nastavku...




Ono što Atoderm balzam radi je sledeće: obnavlja integritet kožne barijere, podstiče sintezu lipida i proteina, reguliše bakterijsku floru, a "skin barrier therapy" patent sprečava prekomerno razmnožavanje bakterija i prodiranje alergena koji pogoršavaju iritaciju kože, brzo zaustavlja iritacije i svrab i smanjuje potrebu za češanjem, sadrži antiflamatorne i antibakterijske sastojke koji veoma brzo smanjuju iritaciju. Potrebno ga je naneti jednom do dvaput dnevno na čistu kožu, samostalno ili u kombinaciji sa kortikosteroidnom terapijom. Može se nanositi i na lice i na telo, a mogu ga koristiti čak i bebe od prvog dana rođenja (sa izuzetkom prevremeno rođene dece). 


Sastav možete videti klikom na sliku iznad.
Verovatno usled pada imuniteta, a i zbog par dana korišćenja "običnog" tečnog sapuna i deterdženta, pojavio mi se ekcem, tačno na mestu gde stoji sat (samo na desnoj ruci). Iako sam koristila i kortikosteroidnu terapiju (doduše blagu, jer sam uzela ono što sam imala od bebe), sve dok nisam prešla na Atoderm, nije bilo trajnog pomaka. Naime, ekcem bi se povukao, ali bi se vraćao nakon svakog dodira sa vodom. Napravila sam pauzu sa pranjem sudova (koja mi je veeeoma prijala, haha), iako koristim deterdžent za osetljivu kožu, i prešla samo na Bioderma kremu. Nanosila sam je dva- tri puta dnevno i nakon par dana ekcem se u potpunosti povukao. Dodaću i da svrab i peckanje prestaju momentalno čim je nanesete. Tečne sapune od sada izbegavam u širokom luku i sledeći put nosim svoj prirodni i kad budem par dana kod mojih. Od sada ćemo u kući uvek imati jedno pakovanje ovog balzama za "ne-daj-bože". Zaista, Atoderm je moja topla preporuka ako imate problema sa ekcemima. Jedva čekam da probamo i ulje za tuširanje i da vam prenesem utiske!

Kako vi rešavate problem jako suve kože?
Pozdrav :)

1 comment:

  1. Cula sam da je bioderma baš dobra iako je sama nisam probala ;)
    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/category/moda/autfiti/

    ReplyDelete