Pages

Tuesday, April 3, 2018

Cheap but Good: makeup products under 500 rsd



Malopre mi je palo na pamet da sam vas pre sigurno dve godine pitala da li biste želele post o jeftinim proizvodima iz drogerija (npr. ispod 500 ili 1000 dinara) i da ste se jako zainteresovale. Međutim, ja ga nikad ne napisah. Zato sam rešila da vam danas predstavim dekorativne proizvode koji su jako povoljni, a mislim da su i te kako dobri. Naravno da sam tokom godina probala još onih koji su vredni pažnje, ali ovo je nešto što trenutno imam i koristim. 
U nastavku pogledajte šta vam to preporučujem!



Essence


Mislim da kada se spomene pristupačna šminka, sve prvo pomislimo na Essence. Ne samo da su im cene generalno povoljne, već dva puta godišnje budu luuude rasprodaje kada možete kupiti gomilu toga po ceni od 129 dinara. Ja uglavnom tada kupim pa isprobam ono što me zanima. Sa slike iznad su čak 4 od 5 proizvoda kupoljeni po toj smešnoj ceni od 129 dinara. Karmini su solidni, daleko od dugotrajnih, ali kada ih toliko platim, zadovoljna sam. Plus, ovo jesu nijanse koje ja najviše volim, tako da se neretko opredelim za njih, posebno na svakodnevnom nivou, za šetnje, kada karmin i treba da mi stoji na usnama sat- dva. Puder je pozitivno iznenađenje. I on je kupljen samo zbog te čuvene cene, ali sam jako zadovoljna. Ima korektnu prekrivnu moć, dovoljno da mi zakamuflira crvenilo i nije previše suv, a ni previše mat. I njega koristim za šetnje sa detetom i drago mi je da mi odgovara. Maskaru godinama planiram da kupim, jer je svi živi hvale i konačno dođe na red. Probala sam je samo jednom i jako mi se dopada efekat. Definitivno bih mogla da je uporedim sa nekim višestruko skupljim!

Sephora


Znam da će se mnoge od vas iznenaditi otkud Sephora u ovom postu, ali istina je da sam ja na sniženjima svaki od ovih proizvoda platila ispod 500 dinara. Iako su im cene standardno duplo više, odlučila sam da ih ubacim u ovaj post jer i u Sephori imate sezonska sniženja dva puta godišnje i većinu ovih proizvoda možete uvek kupiti. Njhova rumenila su mi jako dobra. Ovo boje breskve je slabije pigmentovano pa ga nanosim kad imam minimalno šminke, dok je pink neverovatno jako pa treba biti pažljiv. Puder za setovanje sam nedavno počela da koristim i za sad mi se jako dopada, jer daje mat, ali zdrav izgled kože, što ja volim. Mini olovka za usne je fantastična i jako mi je žao što ne kupih još koju nijansu. Karmin je neobične boje, između crvene i roze, ima sitne šljokice, ali na usnama deluje kao da je jednostavno satenska završnica. Trajnost me je iznenadila, jer je preživeo večeru.

Trend it up


Ovo je brend iz DM-a koji se nedavno pojavio, a mene je privukao pre svega neobičnim nijansama, kada su proizvodi za usne i nokte u pitanju. Ima jako veliki izbor nude nijansi, od onih koje vuku na bež, pa sve do rozikastih i smeđih. Sjaj sam kupila pre oko mesec dana i obožavam ga. Sto puta mi je bolji od Llums nude sjaja koji imam. Pigmentovan je fantastično, pomalo lepljiv, ali ne da bi mi to smetalo i zaista je dugotrajan ako uzmem u obzir da je ipak u pitanju sjaj. Lakićima sam takođe oduševljena, posebno sa ova dva veća, jer mislim da im kvalitet i te kako premašuje cenu. Četkica je deblja, što jako volim, imaju punu pokrivnost i već nakon jednog sloja dobijete boju iz bočice.

Llums


Kada je Llums u pitanju, nisam isprobala puno toga, ali ova tri proizvoda zaslužuju da ih danas spomenem. Lakovi su im odlični! Ovaj prvi, boje mesa (nijansa "marsala") je definitivno bio jedan od meni omiljenih tokom jeseni i zime. Moja jedina zamerka ide na slab izbor boja i iskreno se nadam da imaju u planu proširenje ponude. O tečnom bronzeru sam pisala letos i jako se radujem dolasku toplijih dana, kako bih se opet družila sa njim. Recenzije se prisetite ovde.

Farmasi


Ono što je moj favorit već mesecima kada je dekorativa u pitanju su definitivno Farmasi olovke za usne. Dovoljno govori činjenica da sam kupila tri. Moja omiljena olovka svih vremena je u broju 201 i to je najsavršenija nude nijansa ikada. Nosim je i samostalno, a i ispod mnogih ruževa- što svetlijih, što tamnijih od nje. Kremasta, pigmentovana, dugotrajna- ma savršena. Druge dve koristim malo ređe, prosto jer su tamnijih boja, koje biram samo u posebnim prilikama, ne svakodnevno. I one su odličnog kvaliteta i već vidim da se neću zadržati samo na njima! Ovo je zaista moja topla preporuka.


Svočevi: Essence Matt Matt Matt 03, Essence Long Lasting 07, Essence 05 cool nude, Sephora N. 17, Sephora 10 fresh berry, Trend it up 020, Farmasi 221, 206 i 201.

Koje povoljne proizvode vi meni preporučujete da probam?
Pozdrav :)

2 comments: