Pages

Monday, April 16, 2018

Spring favorites



Kao i do sada, sredina aprila rezervisana je za favorite proleća. Znam da jako volite da čitate ovakve postove, a priznajem- volim i ja da ih pišem. Skoro dva meseca smišljam šta će se izdvojiti kao favoriti, a ovih 10 proizvoda se zaista zasluženo danas našlo tu. Navikli ste da vam predstavim pet proizvoda za negu i pet dekorativnih, pa će tako biti i ovog puta! Šta sam to najviše volela i koristila u proteklom periodu, detaljnije pročitajte ispod...




Selective silver šampon je bio sasvim slučajna kupovina, jer sam poručivala neke druge stvari pa sam dodala i njega između ostalog, da bi mi dostava bila besplatna. Seri ljubičasti šampon mi je bio odličan i nisam imala nameru da ga menjam. No, drago mi je da jesam, jer mi se ovaj još više dopada. Po pitanju neutralisanja žutih tonova rade identičan posao, ali ovaj ima mnogo lepši miris i čini mi se da malo manje isušuje kosu (mada, svi šamponi ovog tipa isušuju, pa je bitno dobro hidrirati kosu nakon ovog koraka). Cena mu je oko 1000 dinara, ali je tom prilikom bio na sniženju. Zaista sam oduševljna i mislim da sam pronašla "the one".

Dr. Hauschka krema za ruke je dobila svoju recenziju (klik) ali nisam mogla a da je ne spomenem još jednom jer je odlična. Ja je najčešće koristim samo jednom dnevno, pred spavanje, jer se preko dana ne setim, a ne zato što je masna. Ako nanesete malu količinu jako brzo se upije i koža ostane svilenkasta. Ja uveče nanesem malo izdašniju količinu jer obožavam njen efekat na moju kožu! Miriše predivno, na biljke, i zaista mislim da vredi svaki dinar, iako će vam možda delovati kao jako skupa. No, ako imate problem sa suvom kožom ruku i želeli biste da im priuštite pravi tretman, ovo je krema za vas.

Caudalie hidrirajuća maska je takođe dobila svojih pet minuta na blogu, ali pošto mi je stvarno bila omiljena od svih koje trenutno imam, zaslužila je da ponovo pišem o njoj. Detaljnu recenziju pročitajte ovde. Iako je efekat od GlamGlow plave maske više instant nego od ove, dugoročno ovo je puno bolja maska. Pri tome, predviđena je za osetljivu kožu, kao i za područje oko očiju, što dovoljno govori o tome koliko je nežna prema koži. Ja je obožavam od prvog korišćenja!

Carmex balzam za usne sam kupila sasvim slučajno, pošto mi Oriflame balzam nimalo nije odgovarao. Bio je snižen, ali i da nije, cena mu nije visoka (ispod 300 dinara). Ljudi, ovo je nakon Nuxe balzama proizvod za usne koji me je najviše oduševio. Nanosim ga najčešće samo uveče, ali ako zatreba i preko dana. Pre par dana usne su mi bile jako ispucale od vožnje na motoru, pošto sam nakon zimske pauze zaboravila za taj "detalj" i nisam ih zaštitila na vreme. Ovaj balzam ih je sredio tokom jedne noći. Ima miris mentola i blago hladi (da ne kažem "pecka", jer će vas to uplašiti) i osećaj je više nego prijatan, bar meni. Ima i verzija u tubi, ako niste ljubitelj ovih koji su isključivo za kućnu upotrebu.

Kao peti preparativni proizvod tu je moj dragi K piling, ali ne klasični već zimsko limitirano izdanje sa karanfilićem. Ovo je pravi zimski piling, prazničnog mirisa, a kako ja te tople i slatke mirise volim inače, uzela sam dva pa ću imati jedan i za topije dane. Kao i originalni o kom sam pisala ovde i ovaj radi fantastičan posao i moja su topla preporuka!


Već vidite da sam konačno pronašla Maybelline Matte Ink u broju 15, koji je momentalno postao favorit mog života. O druga dva karmina iz iste linije sam nedavno pisala recenziju (klik). Pošto mi se formula jako dopala, a posebno trajnost na usnama, znala sam da će ovaj, čim ga kupim, postati omiljeni, jer je to nijansa koju ja najviše volim i najčešće nosim. Nisam pogrešila u proceni!

Deborah stik za konture sam dobila krajem oktobra za rođendan i nikako da vam pišem o njemu, a prilično često ga koristim. Moj je u nijansi light (svi svočevi će biti na kraju posta), dok je tamniji, po mom mišljenju užasan, jer nikako ne može poslužiti za konture s obzirom na svoju narandžastu boju. Ovaj je fantastičan za brzinsko svakodnevno šminkanje jer se može i prstima utapkati, boja je prilično suptilna, stoga pogodna i za nas blede, a opet može da posluži kao osnova za praškaste konture i poveća im pigmentaciju ukoliko ste tamnijeg tena ili volite jaču šminku. Veoma je kremast i jako mi se dopada. Više koristim i brže trošim deo za konturu nego hajlajt, ali nije on nije loš za delove lica poput čela, nausnica i brade, dok mi je za okoloočno područje ipak suv.

Sephora olovka za obrve je proizvod kom sam verna oko godinu i po dana i zaista nije u redu što nisam pisala recenziju. No, evo prilike da je pohvalim konačno! U pitanju je olovka na odvrtanje, koja sa druge strane ima plastični češljić. Cena joj je oko 1200 dinara i po mom mišljenju ona vredi puno više. Ja nemam želju da isprobam nijednu drugu i planiram da je kupujem do kraja života. Jako je tanka i precizna, pa njom možete bukvalno iscrtavati dlačice, koje će delovati vrlo prirodno. Ja volim što manje korekcije obrva i što prirodniji izgled, pa ovu olovku obožavam (koliko volim prirodni izgled, govori činjenica da nikad u životu nisam počupala nijednu dlaku sa njih, mada imam tu sreću da zaista imam prirodno fine obrve, bar po mom ukusu).

Nisam neko ko često koristi mono senke, niti ih imam puno, ali ova Colourpop se zaista izdvojila kao posebna. Ne sećam se kada sam dotakla dno nekoj senci, ali kao što na slici vidite, ovu sam fino potrošila. I kupljena je isključivo za brzinska šminkanja, kada nemam vremena da vadim četkice i palete, već samo prstom utapkam ovu senku i dam oku prirodan, blistav izgled. Boja je predivna roze- nude sa malo sjaja i obožavam je! U 90% slučajeva kad god sam se šminkala prethodnih par meseci, na očima sam imala samo nju, bilo da idem u šetnju sa detetom, na ispit ili u noćni izlazak.

 Za kraj tu je moje trenutno omiljeno rumenilo, Artdeco. Ovo je pravo prolećno- letnje rumenilo i već vidim da će se ove godine voditi bitka između njega i mog do sada omiljenog- Sleek "rose gold". Nije previše pigmentovano, ali da neki predivan prirodni sjaj licu i uklapa mi se uz svaki ruž i senku na očima, a posebno uz gorespomenutu Colourpop. Ovim rumenilima (i bronzerima) je cena malo jača (3-3500 dinara) ali ove limitirane kolekcije kad tad budu snižene 50%, pa ja uvek iskoristim te akcije u Jasminu. Ovo sam dobila od mame za Božić i znam da je plaćeno oko 1700 dinara, što je super cena za jedno fantastično rumenilo.


Da li ste probale neki od mojih favorita i delimo li mišljenje?
Pozdrav :)

4 comments: