Pages

Friday, January 29, 2016

Balea eye make-up remover



Kako imam osetljive oči dešava mi se da me i najblaže micelarne vode poput Bioderme ponekad zapeku. Zato sam odlučila da pređem na sredstva koja su baš za oči predviđena, tj. na dvofazne odstranjivače šminke. Još jedan razlog je bio i taj što je Benefit "They're Real" maskaru nemoguće skinuti bilo čim drugim, tako da je odluka pala. Prvi koji sam probala je bio Afroditin i ostala sam oduševljena, ali ja ne bih bila ja kada ne bih želela da testiram i druge. Sledeći na redu je bio i najpovoljniji proizvod te vrste u ponudi, Balea dvofazno sredstvo, koje košta samo oko 150 dinara, a količina koju dobijete je ista kao kod ostalih proizvođača (100 ml).




Iako je predviđeno da se koristi i kod dugotrajnih, mat ruževa, ja sam ga koristila samo za oči, jer Bioderma, koju trenutno koristim bez problema uklanja svu ostalu šminku. Sastoji se od belog i plavog (uljanog) dela i pre upotrebe bočicu naravno treba promućkati kako bi se ti delovi sjedinili. Jedina mana koju sam našla ovom proizvodu jeste što morate biti brzi i imati pripremljen tufer u ruci, jer se tečnost jako brzo vrati u početnu fazu i neophodno je ponovo mućkati kada pređete na drugo oko. Kod Afrodite su na primer, ovi delovi duže ostajali sjedninjeni i manje mućkanja je bilo potrebno. Jedan tufer mi je dovoljan da uklonim svu šminku sa jednog oka, koliko god imala pigmentovane senke i jaku, crnu maskaru. Ono što ja uradim jeste da natopljen tufer prvo spustim na oko na 15- 20 sekundi da sredstvo deluje, a onda uklonim šminku. Pošto nemam nijednu drugu zamerku, smatram da je Balea dvofazno sredstvo daleko isplativije, jer se troši istom brzinom, a preko tri puta je jeftinije.


Sastav možete videti iznad.
Iako sam prezadovoljna ovim, imam želju da isprobam još neke čistače šminke sa očiju, tako da ćete sigurno uskoro ponovo čitati o sličnim proizvodima, jer mi je ostalo manje od pola bočice ovog. Svakako bih ova sredstva preporučila svima koje je ikada zapekla neka micelarna, jer osećaj zaista nije nimalo prijatan, pa se ja više ne kockam. Pozitivna strana je što će vam i sama micelarna trajati dosta duže, ako je ne koristite za oči.

Da li ste probale ovo ili neko drugo dvofazno sredstvo za uklanjanje šminke?
Pozdrav :)

8 comments:

  1. Nikada nisam koristila dvofazno sredstvo za skidanje šminke. Nisam imala potrebu, niti imam osetljive oči. Sad koristim Balea miceralnu i skine mi svu šminku, mada ti ne bih preporučila baš zbog osetljivih očiju jer sam čitala da se devojke žale na taj problem baš sa tom miceralnom :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupila sam tu micelarnu i koliko sutra cu je probati jer Bioderme imam jos jako malo. Svakako ne planiram na oci da je stavljam jer mi je ovo provereno :)

      Delete
  2. Isti su nam utisci o ovom proizvodu :-)

    ReplyDelete
  3. mislim da sam potrosila oko 5 bocica ovog proizvoda :D prije njega sam koristila NIVEA , uskoro pravim favorite a balea odstranjivac ce se tu naci 100% :D

    ReplyDelete
  4. Koristim ga godinama, odlican proizvod! :)

    ReplyDelete