Pages

Friday, August 12, 2016

Alverde (mama) butter



Danas vam pišem o Alverde puteru za trudnice, protiv strija. Iako vam je dobro poznato da više nisam trudnica, sa proizvodima protiv strija nisam prestala kada sam se porodila. Naime, jako je bitno, posebno prvih mesec dana nastaviti sa njihovim korišćenjem, jer se koža tada najviše skuplja. Ja planiram da ih koristim bar još mesec i po, posebno jer sam sada na redukovanoj ishrani i kilogrami su već počeli da se tope, kao i obim struka. Kupila sam ga sa kuponom preko Baby bonus programa, pa nisam sigurna koja je cena, ali verujem da je pristupačan, kao i ostali Alverde proizvodi.




Dolazi u pakovanju od 200 ml od meke plastike. Zašto napominjem "meke"? Dešavalo mi se da se pakovanje ulubi pod pritiskom ruke i nekoliko puta sam ga jedva spasla od pada i prosipanja. Sam puter jeste gust, u smislu da se neće mrdnuti kada ga okrenete naopačke, ali nije preterano jak (mastan). Za moj ukus je pomalo vodenast kada se nanese, posebno ako ga uporedim sa The Body Shop ili Fennel puterima. No, pošto je prirodan, nisam ni očekivala da će biti poput gorepomenutih. Veoma, ali veoma, sporo se troši, posebno ako ga kao ja nanosite samo na stomak. Stvar koja mi se ne sviđa u vezi sa njim jeste prilično izražen miris alkohola, što i ne treba da čudi jer je na drugom mestu u sastavu. Međutim, nije mi smetao ni na koji način, kada je dejstvo putera u pitanju. Jako brzo se upija, pa se momentalno možete obući, što je meni jako bitno, s obzirom na nedostatak vremena čak i za najosnovnije stvari. Lepo mi neguje kožu, kojoj u ovim letnjim danima i ne treba ništa jače.


Sastav možete videti na slici iznad.
Nisam sigurna da bi mogao da pomogne kod postojećih strija, kao ni da spreči one u trudnoći kada stomak naglo poraste, ali za negu kože nakon porođaja je odličan. Mislim da bih u trudnoći svakoj ženi preporučila malo jače mazalice (ulja, na primer). U svakom slučaju, ja nastavljam da ga koristim i mislim da će mi potrajati još neko vreme, što je za svaku pohvalu. 

Šta mi je pomoglo kod postojećih strija iz prethodne faze mršavljenja videćete u nekom narednom postu, uskoro, nadam se!

Da li ste probale Alverde mazalice za telo?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Proizvod se čini ok, pretpostavljam da nije skup jer ipak Alverde ima dosto pristupačne cijena. Velik plus je što je riječ o prirodnoj kozmetici, ali prava je šteta što se na drugom mjestu nalazi alkohol. Mislim da ne postoji baš neka čudotvorna krema koja će pomoći da strije zauvijek odu, ipak na to utječe i prehrana i ostalo. :)

    CANDY MAKEUP GIRL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskreno mislim da se mogu spreciti redovnim mazanjem. Ja sam sklona pojavi strija (zato i imam te stare od gubitka tezine) i uspela sam da u trudnoci ne dobijem ni jednu jedinu a stomak mi je bio baaaas veliki ;)
      Naravno, genetika igra ulogu takodje.

      Delete