Pages

Monday, August 15, 2016

Nail polishes



Prethodni put sam ovakav post pisala pre više od godinu i po dana (klik). Pošto se dosta toga izmenilo i broj novih lakova je dvocifren, rešila sam da sam vama podelim koje trenutno imam i koristim. Naravno, nisam potrošila sve iz prethodnog posta, neki su bačeni, ali ima dosta onih koje još uvek koristim (Golden Rose Color Expert). Par istih Essie lakova ćete videti i sada, jer mi je bilo lepše da slikam celu kolekciju nego da izostavljam nijanse koje sam tada imala. Samo da napomenem da uvek koristim bazu i nadlak, što pomaže da vam lak stoji duže na noktima. Pa da počnemo, uronite u carstvo boja..!


Essie


Essie je definitivno moj omiljeni brend lakova. Iako mislim da je za naše uslove cena laka od 1000 dinara previsoka, možete ih često uloviti na sniženjima, pa tako nijedan od ovih 7 sa slike iznad nije plaćen po punoj ceni. Teško mi je da se odlučim za omiljeni, ali neka to bude "Fiji" leti, a "Vested Interest" zimi. Imaju široku, a preciznu četkicu, jako su pigmentovani, odlične formule koja omogućava lako mazanje, čak i devojkama koje nisu najveštije, brzo se suše i dugo stoje na noktima, oko 7 dana. Ja ništa više od laka ne tražim, a vi?!

Zoya


Zoya lakove sam prvi put kupila pre par meseci, a već imam 5 komada. Trenutno su sniženi sa oko 900 na 490 dinara u Ultra Sun radnjama. Ni njih nisam nikada kupovala po punoj ceni. Zoya lakovi su poznati po tome što imaju najevći izbor boja na svetu. Kod nas se, naravno, ne mogu naći baš sve nijanse, ali je izbor prilično veliki. Oni za razliku od Essie lakova imaju dosta manju i užu četkicu pa ih ne bih preporučila devojkama sa dugim noktima. I oni se izuzetno brzo suše, a formula se razlikuje od nijanse do nijanse ("Ali" ima satensku završnicu, pa je malo teže naneti ga ravnomerno). Trajnost im je oko 5 dana.

China Glaze


China Glaze lakove svrstavam u srednju kategoriju, ako uzmemo u obzir redovnu cenu od oko 550 dinara. Oni takođe ponekad budu sniženi u Aleksandru na 350 dinara, ali mislim da akcijske cene važe samo na sajtu i u Novom Sadu, što je prilično glupo. Uglavnom, svi su kupljeni po redovnoj ceni. Od ovih pet koje imam, četiri su satenske završnice i prilično se teško nanose, tj. treba da ste vešti i pedantni. Samo je plavi "I see the point" kremasti lak. Kupljeni su samo zbog fantastičnih neon- pastelnih boja koje nisam viđala kod drugih brendova, ali mislim da u ovom slučaju cena nije opravdana, jer im trajnost i nije na zavidnom nivou, a prilično se pomučite dok nalakirate nokte. Međutim, ovakvim bojama, opraštam sve!

Morgan Taylor i O.P.I


Ponovo su tu malo skuplji lakovi, koje sam kupila na lepim sniženjima. Morgan Taylor koštaju oko 1000 dinara, a O.P.I je još skuplji. Prve sam kupila u Belvilu, a druge na sajtu "Moje krpice" za smešne pare. Morgan Taylor lakovi imaju najlepšu formulu od svih lakova u ovom postu. Da li je do ovih nijansi, ili su svi takvi, ne znam. Četkica je standardna, malo šira, pa se sa njom lako radi. Jedina zamerka koju imam ide na račun drugog, zelenkastog laka- kada se ukloni sa noktiju, oni ostaju zeleno- plavi. Veliki minus! O.P.I lakove obozavam, posebno teget lak, koji mi je omiljeni zimski. To je jedini tamni lak kog mi je nikada nije mrsko da nalakiram, jer se lako maže, dugo traje i jednostavno skida. I jedni i drugi traju dok ih ne skinem.

Sephora


Ponovo lakovi srednje cenovne kategorije, ali ako uzmem u obzir manju količinu, ispostavi se da su prilično skupi. Ja ih, kao i ostale, kupujem isključivo na sniženjima. O njima sam pisala post, pa se mojih utisaka možete podsetiti ovde. Odaću vam tajnu, jedan će se naći u narednom GIVEAWAY-u koji počinje 22. avgusta!

Golden Rose i Sixteen


U prethodnom postu sa kolekcijom lakova ste videli da imam baš puno GR lakova iz Color Expert linije. Pre par dana mi je mama uzela ova dva "Express Dry" laka, jedan sam već probala i oduševila se, tako da želim još par komada! "Rich Color" je možda njihova najpopularnija linija, ali ja imam samo ovaj jedan, neon pink lak. Sa dobrim nadlakom dugo traju, a i prilično su povoljni pa im opraštam manje nedostatke. Sixteen lakovi su kupljeni samo zbog boja, koje su meni omiljene. Četkice su užasne, rascvetale, sporo se suše i kratko stoje na noktima. Nisam zadovoljna, ali boje su divne pa ih s vremena na vreme nalakiram.

Essence


Od Essence lakova preostalo mi je samo nekoliko, iako sam imala sigurno destak iz stare kolekcije. Mnogo sam se iznervirala kada je povučen mint lak (prvi na slici) jer mi je to bila najdraža nijansa od svih lakova koje imam. Zato sam tada napravila zalihe pa ga danas možete videti u ovom postu iako se već dugo ne može kupiti. Crni iz nove linije nisam još probala, kupljen je samo jer sam ostala bez ijednog crnog laka, a to ne volim. Preostala tri su bila deo limitirane kolekcije i srednji mi je posebno drag jer sam ga nosila na noktima na svojoj svadbi. Za svoju cenu su super!

Avon, L'oreal i Aura


Ovo mi je jedini Avon lak i zadovoljna sam trajnošću prilično. No čini mi se da će brzo da se zgusne, pa ću konačne utiske reći kada prođe još malo vremena. L'oreal lak je bio predstavljen u prethodnom postu sa lakovima, a to sam shvatila tek nakon što sam ih slikala i vratila u kutiju. Super je! Aurin mintać je ok, ništa posebno. Kupila sam ga zbog moje omiljene boje, a iz te njihove linije mi je bio najlepši plavi lak pod nazivom "Blue jeans".

Kako vam se dopada moja kolekcija i koji je vaš omiljeni brend lakova za nokte?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Vrh lakice imas ☺ Essie lakice jos nisam kupila,ali cu sigurno uzeti,svidja mi se fiji bas je dobar 😍 Upravu si za China glaze lakove uzela sam dva iskreno zbog prelepih boja ali sto kazes uzasni su za nanosenje i plus sutradan vec pocne da se guli 😕 Golden Rose mi ima super lakove a pristupacnu cenu...Ali ja sam se zaljubila u Lorealove lakice one sa kockastim bocicama ( nisam probala ni jedan ) 😂 ali boje su vrh! Nadam se da znas na koje mislim 😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cula sam super stvari za nove Loreal lakove ali nikako da obratim paznju na njih u drogerijama :) Uvek jurim i zurim...

      Delete
  2. Avon-ovi lakovi su meni jako dobri, imam 8 lakova iz različitih kolekcija i prilično sam zadovoljna :) Lakovi iz nailwear pro kolekcije su mi se nakon prelaska polovine malo zgusnuli, gel shine su mi odlični za sada a toplo preporučujem lakove iz magic effects mineral crush kolekcije :) Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam Golden Rose Holiday koji je na istu foru kao Avon Magic Effect cini mi se i odlican je! Nezgodno mi da kupujem lakove kataloski jer je boja cesto uzivo drugacija nego na slici ;)

      Delete