Pages

Friday, August 5, 2016

Sebamed balsam deodorant



Već skoro dve godine koristim zdrave dezodoranse tj. dezodoranse bez aluminijuma. Nakon toga sam shvatila da mi i alkohol smeta tako da sada biram one bez oba sastojka. Njihova uloga nije da spreče znojenje, koje je prirodan proces, već da spreče pojavu neprijatnih mirisa. Leti je to zaista prilično težak zadatak! Posebno ako na to dodate bebu od dva i po meseca kod kuće, tako da ni klima ne može da radi koliko bi trebalo. Ja, koja sam leti 24/7 bila pod klimom, prilično teško podnosim što sada moram da je palim svega par puta na po desetak minuta. Ovaj Sebamed dezodorans već dugo želim da probam, a kako sam neke stare potrošila red je bio da ga kupim. Ja sam ga, u DM-u na sniženju platila oko 450 dinara, ali je u Srbotrade apoteci u vreme promocije još jeftiniji i košta svega 360 dinara. 




U pitanju je roll-on dezodorans, prilično kremast. Dolazi u staklenoj ambalaži, kao i većina zdravih dezodoranasa. U bočici se nalazi 50 ml proizvoda. Ja ga koristim oko 2-3 nedelje i potrošila sam tek trećinu, a nekoliko puta na dan se družimo, jer se bez klime puno znojim. Za sve ovo vreme, nisam nijednom primetila da su se pojavili neprijatni mirisi. Pošto ne sadrži alkohol, ne pecka depiliranu/ brijanu kožu, mada ja osećam neki blag osećaj grejanja nakon što ga nanesem (moja mama ne oseća ništa neobično, na primer, a i ona je prezadovoljna iako sam je tek sada nagovorila da proba nešto što nije antiprespirant). Veoma je nežan prema koži i nisam primetila nikakve negativne strane. Miriše potpuno neutralno, na čisto. Volela bih da imaju veći izbor mirisa, pošto svi ostali imaju alkohol nažalost.


Sastav možete videti na slici iznad.
Ja sam ovim dezodoransom prezadovoljna i sigurno ću ga ponovo kupiti. Ukoliko ste tek počeli da eksperimentišete sa dezodoransima bez aluminijuma, ovaj vam preporučujem, jer je dejstvo najsličnije onom od antiprespiranata (mada ne sprečava znojenje, kao što rekoh). Moguće ga je koristiti i u kombinaciji sa nekim prirodnim dezodoransom u spreju bez mirisa, kako bi se dobio i efekat osveženja.

Koristite li dezodoranse koji nisu antiprespiranti?
Pozdrav :) 

10 comments:

  1. Nisam probala, ali sigurno hocu, cim ugrabim priliku :) Najvise trenutno i volim ove sto mirisu na cisto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj bas tako mirise, meni zao sto ne osvezava vise, ali dobro :)

      Delete
  2. Ja ga koristim oko godinu dana i prezadovoljna sam! Od ostalih zdravih se nekako "usmrdim" posle par sati, a ovaj mi je bas po meri!

    vesnaunb.blogspot.rs

    ReplyDelete
  3. Volim sve Sebamed proizvode, i meni odgovara ovaj dezadorans. Trudim se maksimalno da koristim zdrave dezadoranse, ali tokom ovih vrucina bas i ne uspevam :D

    Beauty by Keti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se ne vracam na one sa Al. Fora je samo da ti se koza navikne da ga nema, a ako mesas sa onima koji ga sadrze, nece se navici kako treba ;)

      Delete
  4. Koristim ga i jako sam zadovoljna! Predivno miriše i što je najbitnije, jako dugo daje taj svježi miris! Ima još jedna verzija, proziran je i kada potrošim ovaj, isprobati ću i tu drugu verziju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja videh da imaju neki cvetni, fresh i lime ali svi sadrze alkohol sto mi ne odgovara :(

      Delete
  5. Odličan odnos cene i kvaliteta. Koristila sam ga u toku zime kada se manje znojim, jer mi na žalost u toku leta nije dovoljan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je leti odlican a zimi koristim blaze, one poput vodice :)

      Delete