Pages

Wednesday, August 3, 2016

Srbotrade (mama&baby) Haul



Od kako sam se porodila nemam vremena ni za kakve veće kupovine, pa uglavnom šaljem muža ili mamu da pokupuju šta treba. Apoteka Srbotrade je moja omiljena apoteka već par godina unazad. Nije mi nikada bilo teško da stojim u redu kako bih dooosta povoljnije platila kozmetiku. U trudnoći je bilo uživancija ići preko reda, hehe, ali pošto više nisam trudnica, odlučila sam da koristim usluge online apoteke, jer mi je trenutno to jedina opcija. Čak i sa poštarinom isplati se kupovati kod njih, posebno ako kupujete više proizvoda. Šta sam poslednje kupila za bebu i sebe pogledajte u nastvaku posta...




Listerine tečnost koristi muž pa sam kupila ovo ooogromno pakovanje od 1 l za samo 645 dinara. Meni je ovaj ljubičasti prejak, ali videćemo možda se i naviknem ako budem koristila ponekad. Ušteda je zaista ogromna jer su u drogerijama cene za najmanja pakovanja od 250 dinara skoro 500 dinara. Jedino je nezgodno što je boca prevelika, pa ću ga verovatno presuti u neku manju.

Tu su i dva Bioderma proizvoda, jedan za bebu, a drugi za mene. Za bebu sam uzela kremu za pelensku regiju (šta drugo, hehe). Njena cena je oko 1200 dinara za 75 ml. Cena jeste jača, ali sam čula da se sporo troši pa odlučih da probamo. Sledeća je na redu za testiranje. Sebi sam kupila Sensibio okoloočnu kremu. Dnevnom Sensibio Light kremom sam bila prezadovoljna i žao mi je što sam tada pravila pauzu sa blogom pa nije dobila recenziju, ali ispraviću to u budućnosti jer ću je sigurno ponovo kupiti. Nadam se da je i ova za zonu oka podjednako dobra. U svakom slučaju, pisaću recenziju kad za to dođe vreme. Cena joj je oko 1000 dinara (15 ml).

Nažalost nisam dobila nikakav mini Bioderma proizvod iako sam obavila porudžbinu u vreme trajanja promocije, ciljano. Poslala sam im mail da se žalim, pa ću videti šta bude...


Tu su i tri proizvoda za mene: Humana čaj za dojilje (420 din), Sensilis mast (200 din) i Pregnacare vitamini za trudnice (920 din). 

Humana čaj pijem skoro dva meseca. Iako sam prvobitno kupila Hipp čaj, nerviralo me je što kod njega mora da se pravi pauza od 7 dana nakon 2 nedelje konzumiranja. Čim sam videla da Humana ima sličan čaj, prešla sam na njega jer ne mora da se pauzira. On u sebi ima kim i komorač koji pomažu bebi sa grčevima, a pošto moja nije htela da pije bebeći čaj, onda sam joj ja kroz mleko prenosila kim. Nije samo čaj zaslužan, ali grčevi su nam dosta retki od kako ga pijem. Što se tiče njegove glavne namene- povećanja količine mleka, verujem da mi pored njega pomaže dosta vode i kvas (pila sam i bozu u početku).

  Sensilis mast ste već videli u "Empties" postu, s tim što na ovoj kutiji piše da se mora ispirati pre nego što beba jede. Pošto nisam navikla da to radim, videću da li ću je koristiti...  

Pregnacare vitamine sam pila od ulaska u 4. mesec trudnoće (do tada sam pila samo Folnak). Pre porođaja sam kupovala drugu verziju Pregnacare Plus gde pored ove ima još jedna kapsula sa Omega 3 masnim kiselinama za razvoj mozga bebe. Pošto ove vitamine treba piti i tokom dojenja, odlučila sam da nastavim samo sa originalnom verzijom koja ima jednu tabletu dnevno, jer je moja beba jede isključivo moje mleko, bez dohrane adaptiranim, pa je jako bitno da ja uzimam sve potrebne vitamine. 


Uriage micelarnu vodu za bebe sam kupila u prethodnoj turi, ali kako je nisam slikala za "New in" post rešila sam da to uradim sada. Pošto smo Biodermine potrošili više od pola (recenzija) želela sam da probamo ovu. Trenutno je akcija da dobijate poklon uz Uriage baby proizvode, pa su nama poslali majicu i portiklu (portikla je u korpi za veš, a majicu sam zaboravila da slikam, mada će nam biti velika još par meseci :)). Cena pakovanja od 500 ml je oko 1000 dinara, što je čini povoljnijom od Bioderme. Da li će biti podjednako dobra, videćemo uskoro, pa ću vam pisati post.

Mapez sprej protiv komaraca nam je preporučila padijatrijska sestra koja nam je dolazila u početku. Može da se koristi za bebe od samog rođenja, jer je od prirodnih ekstrakata. Sada ćemo moći bez bojazni da idemo do keja u šetnje u večernjim časovima. Cena za pakovanje od 100 ml je oko 500 dinara, a rok upotrebe 24 meseca, tako da ćemo ga dugo koristiti.

Naručila sam i Sebamed kremu za prevoje, jer ne mogu da joj mažem kremu za pelensku regiju iza ušiju na primer. Ne verujem da bi išta falilo, ali mislim da sa razlogom svaka krema ima svoju tačnu namenu, kako za nas tako i za bebe/ decu. Ova kremica se može nanositi i na lice u toku zimskih dana jer bi trebalo da je masnija. Ima i veće pakovanje, a ovo malo od 50 ml košta 300 dinara (kada je Sebamed promocija imate jos 20% popusta na tu cenu).

Tu su i dve nove Avent dude varalice. Mi smo kupili pakovanje od dva komada još pre nego što se Tara rodila, da nam se nađe, jer ima dosta beba koje ne prihvataju dude (ja sam bila ta!). Takođe, plašila sam se kako će se to odraziti na dojenje, ali nemamo problema te vrste. Treću je dobila na poklon, a četvrta je bila gratis uz njihovu pumpicu. Međutim, pošto je počela sama da je vadi iz usta i baca, trebale su nam još dve da ne bismo ostali bez, dok se prljave sterilišu. Cena ovog duo pakovanja je 730 dinara.

Pošto smo na pola trećeg meseca uskoro prestajemo da pijemo K1+D3 vitamine i prelazimo na AD3 kapi. Doktorka je rekla da nije bitno koje ćemo izabrati, pa sam poručila ove. Cena je 130 dinara.


Tu su i pokloni od apoteke, pošto sam se zanela pa je račun bio maaalo veći :)
Dobili smo Sudocrem, koji će biti za nekoga od vas u narednom bebećem nagrađivanju, Wartner gel za kupanje nogu protiv gljivičnih infekcija, tri testera ROC spf 50 fluida za lice i desetak testera Burra dnevne kreme.

Videćemo šta će mi odgovoriti povodom propusta u vezi sa promocijom Bioderme, pa ću dodati u post. Iskreno, oduvek imam samo pozitivna iskustva sa ovom apotekom, pa verujem da se ništa slično neće ponoviti.
UPDATE: Poslali su gomilu testera o svom trošku!

Kako sam se dopada moja kupovina?
Pozdrav :) 

6 comments:

  1. Divan post draga, bas lepa i velika kupovina :)

    ReplyDelete
  2. Meni su propustili da posalju Weleda mini proizvod, obratila sam im se mailom, te su ponudili da mi posalju o njihovom trosku...meni se nije zurilo, svakako narucujem redovno preko weba te su mi sledecom prilikom poslali full size Weleda mleko za ciscenje lica, svakako lep gest

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam jednom dobila gratis Weleda kremu za lice jer sam njihovom greskom dvaput stajala u redu. Zato i kazem da verujem da je slucajan propust ;)

      Delete
  3. Super stvarcice :-) Obozavam Srbotrade ljubazni su,uvek mi sve lepo objasne i nije mi nikad bilo naporno da cekam,mada sto kazes i cene su im odlicne 👌 nisam nikad online kupovala,posto im je postarina?

    ReplyDelete