Pages

Tuesday, August 9, 2016

Summer favorites: part 1



Dugo nisam pisala mesečne favorite, a glavni razlog za to je što takav post smatram obavezom, jer mora da se piše svakog meseca, a ja nisam u mogućnosti da bilo šta pišem redovno, iako sad već često izbacujem nove postove. Zato sam odlučila da ovog leta napišem dva posta o favoritima, jedan već sad, početkom avgusta, a drugi sredinom septembra (zavisi koliko leto bude trajalo uopšte). Tu je deset proizvoda koje sam koristila u prethodnom periodu. Neke sam kupila pre jako kratkog vremena, ali su momentalno postali favoriti, a u nastavku ćete videti i zašto...




Out of Africa mini 100% ši puter sa mirisom vanile je stigao u paketu sa iHerb-a pre oko dve nedelje i od dana kada je stigao ga koristim svaki dan (kada se setim i dvaput dnevno). Pakovanje je jako malo (14 g) ali je puter u potpuno črvstom stanju tako da se veoma sporo troši. Ja ga koristim za strije koje sam imala na bokovima od pre trudnoće i mogu reći da vidim da deluje. Zato se i našao favoritima iako sam mislila da će trebati da prođe još dosta vremena do vidljivih rezultata. To mi svakako daje motiv da ga nanosim i ujutru i uveče. Miris je savršen, prste da poližete!

Nuxe ulje imam već preko godinu dana, a kako mu je rok 12 meseci, sada ga svakodnevno trošim da bih iskoristila do kraja, pošto sam ga čuvala za specijalne prilike. Baš zato me i asocira na moju svadbu, pa svaki put kada ga nanesem budi lepe uspomene. O njemu sam pisala recenziju (klik) pa već znate da ga obožavam. Svakako planiram ponovo da ga kupim, kao i parfem kada potrošim neki od ovih koje imam!

Tropical Fruits piling za telo od jagode i papaje na bazi šećera sam kupila prošlog leta na Kipru, ali verovatno možete naći ovaj brend i u Grčkoj. Ima najsavršeniji voćni miris ikada! Kada sam ga načela prvo što sam pomislila jeste da mi je jako žao što ne kupih još koji. U pitanju je pravi, jak, šećerni piling za telo, koji ima i ulja u sebi, pa ne isušuje kožu. Ona bude neverovatno meka nakon upotrebe, a kako je pakovanje jaaako izdašno potrajaće vam. Ja sam svoj počela da koristim zimus i još ga imam, a koristim ga dva puta nedeljno.

Tu je i Summer & Spice krema za ruke od vanile. Ovo je prava letnja, lagana kremica, koja pri tome veeeoma lepo neguje ruke. Ja sam imala problema sa jako suvom kožom ruku (usled 100 pranja dnevno zbog bebe) pa mi je Mixa krema iz ranijih favorita (klik) pomogla da ih vratim u normalu, a ova kremica, kao i sapun sa kraja posta, pomažu u održavanju nežne kože ruku. Ako volite vanilu, ne smete je propustiti! Za pakovanje idu posebne pohvale takođe, jer je veoma praktično i dozer je odličan pa ne možete preterati, što je meni sada jako bitno.


Zoya Jacqueline lak sam kupila pre 5 dana i momentalno je postao favorit. Ovakvu nijansu sam godinama tražila. Ona je nešto između bež i svetlo (pastelno) žute. Na fejsbuk stranici ste mogli videti kako izgleda na noktima, kao i kratak opis samog laka (klik). Dodaću da mi je danas četvrti dan na noktima i da se nigde nije krznuo, a kao što rekoh, ruke mi dobar deo dana provedu u vodi. Planiram da proširim svoju kolekciju Zoya lakova do kraja avgusta, do kada su na sniženju u UltraSun radnjama.

Mane 'n Tail sprej je još jedan proizvod sa iHerb-a. U pitanju je linija konjskih šampna, balzama i prskalica za jačanje kose. Ja sam izabrala sprej za raščešljavanje kose koji se pokazao kao najbolji koji sam ikada koristila. Miriše prelepo, iako miris brzo ispari (maska preuzme tu ulogu). Kosu raščešljam lakše nego ikada, iako već duže vreme imam Macadamia No Tangle četku. Košta oko 3 evra, a pakovanje je džinovsko, pa ga preporučujem ako kupujete na iHerb-u.

Glam Glow plava maska za hidrataciju čeka svoju recenziju, pa neću sada dužiti. Čim napravim zadovoljavajuće slike, pisaću o njoj. Samo ću reći da jeste najbolja maska za hidrataciju koju sam ikada probala i da zaista ne može da se poredi sa jeftinijim, pristupačnim maskama za lice. Nisam se pokajala što sam uložila novac u nju.

Tu je i EOS balzam za usne od mentola. Ja sam njih pokupovala na Vitacost sajtu, i ovo mi je poslednji koji je ostao. Tada se još uvek nisu mogli kupiti kod nas... E sad, ja njega obožavam i najbolja mi je prirodna mazalica za usne, ali nisam sigurna da vredi 750 dinara. Ako ga budem kupovala biće opet preko istog sajta jer tamo košta oko 3-4 dolara. O njemu sam pisala ovde.



Tu je i jedan bebeći favorit, a u pitanju su Bambo vlažne maramice. Kao što rekoh, kod kuće koristimo samo to.to krpice ali kada idemo negde u torbi se naravno moraju naći vlažne maramice. Koristili smo Pampers sensitive, ali su mi ove ipak malo draže samo zato što su boljeg sastava, tj. bez mirisa. Mislim da su odlične za bebe sa osetljivom kožom. Mi smo u početku koristili i njihove pelene ali mi je jako nezgodno što nemam nigde u blizini da ih kupim, pa smo prešli na Pampers Premium Care koje su podjednako meke i udobne bebi.

Na slici se ne nalazi, ali u favoritima svakako jeste, L'occitane sapun od ruže (klik) koji sam koristila kako za telo, tako i za ruke. Spomenula sam gore da sam imala problem sa jako suvom kožom ruku, tačnije pri korenu prstiju, gde su skoro pa rane počele da mi se stvaraju. Nisam obraćala pažnju na to da moram da kupim kvalitetniji sapun, sada kada perem ruke puuuno puta na dan. Od kada sam počela sa L'occitane sapunima nemam više tih problema. Pre ovog potrošila sam i onaj sa verbenom (klik). Oba su odlična, samo zavisi volite li jače mirise poput ovog od ruže ili nežan miris verbene.

Delimo li neke favorite?
Pozdrav :)

P.S. U toku je GIVEAWAY, prijavite se!

8 comments: