Pages

Thursday, December 1, 2016

Autumn Favorites



Pošto ne stižem svakog meseca da pišem o favoritima, nakon dva posta sa omiljenim proizvodima leta, tu su i stvarčice koje sam volela ove jeseni. Iako imam par još dražih stvari, nisam ih uključila u ovaj post, jer će se naći za mesec dana u godišnjim favoritima, pa bi bilo glupo i dosadno da se ponavljam. Na slici su proizvodi koje uživam koristeći i biće mi jako žao kada ih potrošim. O nekima sam nedavno pisala recenzije, pa ću vas sada samo podsetiti zbog čega su mi toliko dobri. Pa da počnemo...




Klorane šampon je skoro bio zvezda zasebne recenzije (klik) u kojoj sam manje- više sve rekla. U potpunosti odgovara mom osetljvom vlasištu, pa ga sve češće koristim. Definitivno pogledajte kakve sve šampone imaju u ponudi, a ja ću, kao što tom prilikom rekoh, sigurno isprobati i šampon protiv opadanja. Ukoliko imate bilo kakvu iritaciju (crvenilo, svrab, peckanje) obavezno ga probajte, jer će vas sigurno oduševiti!

Balea tuširalica je ljubav od prvog korišćenja. Sve tuširalice u tubi koje sam probala od njih su me oduševile. U pitanju je najsavršeniji spoj mirisa- makadamija i magnolija. Da su me pitali šta da spoje, rekla bih to dvoje! Kremasta je, peni taman koliko treba, ne isušuje kožu, a miris se na njoj zadrži i nakon kupanja! Najžalije mi je što je ograničena serija u pitanju...

Thayers tonike već dugo naručujem sa iHerb-a i uvek uzmem neki novi. Ovog puta koristim verziju sa breskvom, koja sadrži alkohol. Probala sam njihove tonike i bez alkohola i shvatila da mi obe verzije podjednako odgovaraju. Ne volim miris breskve u kozmetičkim proizvodima jer mi retko prija, a ovde je to slučaj. Nisu bez razloga toliko hvaljeni tonici. Meni su zaista najbolji od svih koje sam probala i nisam još pronašla nijedan na našem tržištu da bi mogao da Thayers obori sa trona.

Soap & Glory setove sam vam pokazala u poslednjem "New in" postu (klik) i naravno da sam odmah morala da isprobam kakvi su im proizvodi. O mini gelu za tuširanje i pilingu ćete čitati u narednom "Empties" postu, a danas vam spominjem puter za telo. Predivan je, miriše savršeno i dugotrajno, odlično neguje suvu kožu! Jedinu zamerku imam na račun ambalaže, jer mi nije jasno kako je nekom palo na pamet da stavi puter u tubu. Jako je gust i dobijem upalu mišića svako veče kada treba da istisnem proizvod. Drugi koji imam je u normalnom pakovanju, pa će mi biti lakše da ga koristim.


Too Faced čokoladna paleta je potencijalno moj najdraži komad šminke svih vremena. Toliko sam je dugo želela, ali sam odlagala kupovinu misleći kako mi nije neophodna jer se (još uvek) ne šminkam svakodnevno. Najbolja stvar koju sam kupila u poslednjih par godina je upravo ona. Spremam vam recenziju čim uhvatim malo sunca (i vremena).

NYX ombre rumenilo je nedavno recenzirano (klik) i tada sam rekla da sam u 99% slučajeva prethodna dva meseca koristila baš njega, pa je logično da se nađe na ovoj gomili. Sada me privlači i ljubičasta verzija, tako da se možda počastim u martu, kada prođe "zabrana" kupovine. Odlično, univerzalno rumenilo za svaki dan!

Cala uvijač za trepavice je tek sada u favoritima jer mi je trebalo vremena da se naviknem na njega nakon što sam nekoliko godina koristila Oriflame-ov. Sada, kada se već duže vreme družimo mislim da je sasvim dobar za svoju cenu, mada planiram da probam i Inglotov kog nije bilo kada sam kupila ovaj.

Inglot karmin u broju 438 je pravi jesenji. Bordo boje, mislim da je idealan ako volite tamnije nijanse na svojim usnama u ovo doba godine. Uporedila bih ga sa MAC retro mat linijom, jer je veoma suv (ne u negativnom smislu) pa je stoga i jaaaako dugotrajan. Mislim da će mi biti jedan od omiljenih predstojeće zime!

MAC fix+ sprej koristim skoro pri svakom sminkanju jer učini da se fantastično stopi sve na licu- bronzer, kontur proizvod, rumenilo i hajlajter. On ne fiksira šminku već daje koži prirodan sjaj i pravi prelaze između proizvoda tako da ne izgleda kao da imate puno toga na licu. Uz pigmente čini čuda jer kada se on naprska na četkicu pre korišćenja oni postaju puuuuno pigmentovaniji.

Za kraj, tu je Essie lak u nijansi "5th avenue" koji mi je vratio ljubav prema crvenim lakovima. Ovo je prava "božićna" crvena i nastavljam da je koristim i tokom zime. Poseban plus je što je u pitanju jednoslojac koji se osuši za minut, bukvalno. Vredi svaki dinar!

Korisite li neki od mojih jesenjih favorita i delimo li mišljenje?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Thayers tonik imam od ruže i bez alkohola. Jako mi se sviđa i namjeravam ih i dalje kupovati. Ali, ja uvijek biram verzije bez alkohola.
    Klorane šampone jako volim jer mi pomažu kod osjetljivog vlasišta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni alkohol u toniku ne smeta, tako da uzmem nekad sa, a nekad bez... :)

      Delete