Pages

Wednesday, November 30, 2016

Uriage Bebe micellar water



Nekoliko bebi proizvoda čeka svoj red za recenziju, pa sam odlučila da vam prvo pišem o Uriage micelarnoj vodi za bebe i decu. O istom proizvodu drugog proizvođača sam već pisala (Bioderma) pa ću ih ovom prilikom i uporediti. Ja sam je Tari kupila još pre nego što smo otpočele saradnju sa Uriage Bebe uvoznikom, tako da je jasno da brendu dovoljno verujem. Cena je bila oko 1000 dinara u Srbotrade apoteci, a kao poklon je dobila portiklu i majicu sa logom. Često imaju akcije pa možete dobiti lepe poklončiće.




Dolazi u pakovanju od 500 ml, što će vam prilično potrajati, čak i ako je koristite nekoliko puta na dan. Od kako smo uvele hranu, pre mesec dana, ja ne bih mogla da zamislim život bez ovog proizvoda. Ali, nevezano za to, mislim da ga treba imati pri ruci. Još uvek joj dosta curi iz usta, iako zubića i dalje nema, pa se često ispod donje usne javi crvenilo, u vidu sitnih tačkica. Kada joj očistim kožu micelarnom vodom, taj "ojed" se momentalno povlači. Kao što rekoh, od kako je počela nemlečnu ishranu, mnogo nam znači da lepo očistimo lice nakon jela, jer često bude umazano sve: i deo oko usta, ali i nosić, i oči, kao i podbradak. Mnogo brže očistim ostatke hrane nego čistom vodom, posebno nakon što jede krompir, na primer, koji se skameni dok završimo ceo obrok. Micelarna vodica nekako brže rastvori i ukloni ostatke hrane od obične vode. Pri tome, ne mogu da vam opišem koja je to sreća kada joj priđem sa tuferom i počnem da čistim lice, vidi se da sam joj ja mama, hehe.


Sastav možete videti na slici iznad.
Miris obe micelarne (Uriage i Bioderma) je identičan. Meni je u početku delovao kao dosta jak, ali beba ga prosto obožava! Mislim da je ovo dobar proizvod i za odrasle sa osetljivom kožom, jer zaista dobro očisti lice. Nemam zamerki ni na jednu, ali kako je Uriage micelarna povoljnija, dajem joj prednost. Bioderma nam je duže trajala, ali jedini razlog tome je, što beba tada nije jela ništa sem mleka, a sada je izazov veći, pa je češće i koristimo. Naravno, može se korititi za celo telo, mada ja nekako po navici koristim isključivo za lice i prevoje (vrat, iza ušiju).

Čime čistite lice (i telo) svojoj bebi?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment