Pages

Wednesday, March 8, 2017

Caudalie: cleansing oil & grape water



Pre nekog vremena dobila sam na testiranje još dva Caudalie proizvoda. Ovog puta ne radi se o mazalicama za lice, već o proizvodima za čišćenje i toniranje. Tačnije, predstaviću vam ulje za skidanje šminke i grožđanu vodu. Odmah da vam kažem da nikada ranije nisam koristila ni grožđanu vodu, a ni ulje za skidanje šminke, već isključivo standardne tonike i micelarne vode. Korisim ih već mesec dana, pa sam rešila da vam prenesem utiske!



Ulje za skidanje šminke


Šta kaže proizvođač?
Savršeno za svaki tip kože- suva, osetljiva, kombinovana. Nežna, ali u isto vreme, efikasna prirodna formula za brzo i temeljno skidanje šminke. Ne ostavlja mastan trag na koži. Ova kombinacija hranljivih biljnih ulja uklanja čak i vodootpornu šminku. Naneti 3 stiska pumpice na suvu kožu lica, naprskati malo grožđane vodice, masirati i isprati. 
Prednosti: ne koristite se tupferi; masažom esencijalnim uljima poboljša se cirkulacija, a nakon čišćenja koža je osvežena, blistava i meka poput svile; efikasno skida i vodootpornu šminku. 
U pitanju je visoko koncentrovana formula, pa jedna bočica ulja od 100 ml traje 80 aplikacija odnosno skoro 2 meseca svakodnevnog skidanja šminke.

DOKAZANA EFIKASNOST
dubinski čisti, eliminiše višak sebuma i nečistoće, ostavlja kožu savršeno čistom, osveženom i mekanom: 100%


Moje iskustvo sa uljem...
Zaista nisam nikada ranije imala u planu da probam neko ulje za skidanje šminke. Od kada su se pojavile micelarne vode, prešla sam sa mleka na njih jer mi se dopadao osećaj čistog, dok se sa mlekom sva umažem i treba mi pola sata da uklonim šminku. Ovo je delovalo kao proizvod koji obećava, posebno jer je naglašeno da koža ne ostane masna. Koristila sam uglavnom dve, a ne tri pumpice, jer dnevna šminka u mom slučaju, nije preterano jaka, niti koristim puno proizvoda. Takođe, nisam svaki put prskala grožđanu vodu nakon što nanesem ulje. Kada počnem da ga utrljavam u kožu, šminka se momentalno topi pod prstima i vremenom počnem da ličim na rakuna (posebno, kada na red dođe maskara). Mlakom vodom nestane sve sa lica- i ostatak šminke, a i ulje. Nakon ovoga, samo radi dodatne sigurnosti, pređem još jednom preko celog lica micelarnom vodom. Najčešće na tupferu nema nista ili eventualno ima ostataka pudera sa ivica lica ukoliko taj predeo propustim. Stvarno sam oduševljena što sam našla blago, a delotvorno sredstvo za skidanje šminke. Trenutno nemam nijedan vodootporan proizvod, pa za taj deo ne garantujem. Kod Lancome maskare koja je uporna, mora se preći dvofaznim sredstvom, dok druge nestaju bez problema. Lice bude veeeoma nežno, pa ako skidam šminku popodne npr. i ne nanosim ni dnevnu ni noćnu kremu, jer im nije vreme, bez problema izržim do uveče bez neprijatnog zatezanja kože. Baš sam zadovoljna!

Grožđana voda


Šta kaže proizvođač?
Savršena za svakoga ko želi osveženje i hidriranje kože u jednom preparatu. Pogodna je i za veoma osetljivu kožu. 100% prirodna, aktivna i jedinstvena, organska goržđana voda umiruje, hidrira i osvežava u jednom koraku. Savršena je za svakodnevnu upotrebu. Koristiti je za hidrataciju i osveženje bilo kad u toku dana i koliko god puta želite. Nakon čišćenja lica, naprskati je za toniranje kože. Za još veće osveženje, čuvati je u frižideru. Bolja hidratacija se postiže ako se nakon prskanja, na još vlažno lice nanese dnevna ili noćna krema.

DOKAZANA EFIKASNOST
+127% hidratacija
-62% osetljivost kože


Moje iskustvo sa grožđanom vodom...
Ranije sam koristila ružinu vodicu za toniranje i bila sam sasvim zadovoljna, ali je miris ono što mi i nije prijalo. Takođe, koža ostane blago lepljiva, pa su to glavni razlozi što sam rešila da budem verna klasičnim tonicima. No, kada sam dobila Caudalie brošuru, i kasnije, na promociji, grožđana voda je bila nešto što me na prvu loptu privuklo. Najviše me asocira na termalnu vodu, ali kako termalna voda služi samo za osveženje i eventualno smirivanje upaljene kože, toniranje je stavka koja me je najviše zanimala. Ja sam je tako i koristila, prskala sam je na očišćeno lice, pre nanošenja seruma ili kreme, ujutru i uveče. Slobodno mogu reći da je ovo najboji tonik ikada. Do sada su mi Thayers bili #1 i posebno mi je drago što je proizvod nama dostupan odneo pobedu. U zavisnosti od vremena, nekada sam kremu nanosila dok je lice vlažno, nekada nakon što se osuši, ali efekti su u oba slučaja fantastični. Krema se upije brzinom svetlosti i koža lica mi je bolje nego ikada. Poseban plus joj dajem zbog toga što nema miris, jer bi bilo previše kada se pomeša sa kremama. Definitivno preporučujem da probate!

Zaključak


Klikom na sliku iznad možete videti sastav oba proizvoda.
Ja sam oduševljena i uljem i vodicom. Zaista je neverovatno koliko brze očistim i sredim lice, a da ne spominjem što mi tupferi traju 10 puta duže, jer vam sa ovim proizvodima uopšte ne trebaju. U kombinaciji sa Polyphenol fluidom (recenzija) ove stvarčice čine čudo za moju kožu!

Da li ste probale neki Caudalie proizvod za negu lica?
Pozdrav :)

P.S. Samo da podelim sa vama da je još danas i sutra u Srbotrade apoteci dodatnih 20% na ceo Caudalie asortiman!

2 comments:

  1. Nisam isprobala nista od ovog brenda iz razloga sto se nisam susretala sa njihovim proizvodima, ali mi ovo deluje bas zanimljivo :)

    ReplyDelete