Pages

Sunday, November 17, 2019

Autumn favorites



Nakon tačno dve nedelje borbe sa upornim virusima, konačno uspeh da nađem malo vremena za novi post. Pošto znam da su favoriti jedan od najčitanih, reših da tako prekinem pauzu. Ovog puta predstavljam vam proizvode koje sam volela prethodnih meseci, a čini mi se da o većini po prvi put pišem na blogu. No, morala sam spomenuti svaki, jer su se zaista izdvojili! U nastavku pročitajte mini recenzije proizvoda sa slike- pet preparativnih i pet dekorativnih...




Eucerin Atopi control krema za ruke za pravo otkriće za mene, ali još uvek ne mogu da odlučim da li mi se više sviđa od one sa ureom, jer su obe fantastične. Sa dolaskom hladnijeg vremena, ruke su prvo što mi strada, posebno zbog guranja kolica, jer su izložene vetru. Plus, u ovo doba, često mi se pojavi ekcem, uglavnom oko ručnih zglobova. Ove jeseni sam rešila da to sprečim i odmah počela sa korišćenjem ove kremice, koja fantastično radi posao, čak iako je nanosim svaki drugi dan. Topla preporuka!

Keune sprej za kosu sa keratinom sam kupila nakon puno pročitanih pozitivnih recenzija. I meni se jako dopada. Koristim ga nakon Tigi Blow out balzama pri svakom pranju i kosa zaista deluje skoro kao da sam je ispravljala peglom. Naravno, da bi bila potpuno prava po mojim merilima, neophodno je da posegnem za presom, ali par poteza mi je dovoljno za super frizuru. Jako se sporo troši, tako da mislim da će sigurno potrajati godinu dana. Miris mi nije najdraži, ali nije ni toliko loš.

Weleda 2u1 sredstvo za čišćenje i toniranje sam više puta iznova kupovala, jer ga obožavam, baš kao i tonik iz iste linije, koji je ranije bio u mnogim favoritima. Za moju mešovitu kožu, ovo je savršen proizvod. Imam pravi osećaj da ukloni sve preostale nečistoće i ostatke šminke i savršeno pripremi kožu za serum i kremu. Ne bih ga preporučila osobama sa osetljivom kožom, jer je malo jači, ali svi ostali ga obavezno probajte.

Pyunkang yul esencija je za mene pravo iznenađenje, a ujedno i prva korejska esencija koju sam probala. Videla sam preporuku kod Zlatane (Makeup & more) na instagramu i odmah potražila gde mogu da poručim. Ovo je nešto najsavršenije za hidrataciju lica ikada. Cena nije niska (100 ml košta oko 10 evra), ali vredi svaki dinar. Gušća je od tonika, tečnija od seruma i odličan je dodatni korak u nezi. Ja sam koristila uveče, da dodatno nahranim kožu tokom noći, ali slobodno može biti i deo jutrarnje rutine. Skoro me neki proizvod nije oduševio poput ove esencije. Kod nas ih imate na Skin Temple ali su cene dosta više nego ako poručujete iz Koreje (jolse, ebay).

Balea okoloočna kremica sa ureom je još jedno veliko iznenađenje za mene. Iako sam godinama unazad čitala pohvale o njoj, iz nekog razloga je nikada nisam kupila. No, kako sam ostala bez kreme za predeo oko oka, a čekam paket u kom je nova, odlučila sam da kupim nju zbog izuzetno niske cene od oko 250-300 dinara. Da mi je neko dao da probam i pretpostavim koliko košta, sigurno ne bih rekla ispod 1000 dinara. Fantastično hidrira, a brzo se upija, pa je idealna za hladnije dane, čak iako se odmah nakon nanošenja šminkate. Ako vam je budžet ograničen, ne razmišljaljte o drugoj kremi!


Maybelline ruž u čuvenoj nijansi 630 je bukvalno karmin mog života. To je najsavršenija "nude" nijansa koju sam ikada kupila. Plus, izuzetno je prijatan na usnama, i iako nije mat, ne sija se gotovo uopšte. Usne izgledaju predivno i već vidim da će biti broj jedan izbor kad počnem da radim. Najžalije mi je što ga ranije nisam kupila, ali bolje ikad nego nikad!

Trend it up lak u bordo- ljubičastoj boji, koja mi inače nikad nije bila među dražima, je lak koji sam najčešće birala proteklih meseci. Nijansa mu je 260, ali nisam uspela da pronađem novi, pošto je ovaj potrošen (tražim još uvek). Ovi lakovi su po mom mišljenju ubedljivo najbolji u drogerijama, pa je šteta što su police često prazne. Imaju široku četkicu, sa kojom se lako radi, punu boju, pa je jedan sloj dovoljan, prilično brzo se suše (mada ja prskam uvek Avon sprej) i izuzetno dugo traju (meni, uz Avon Mark nadlak). 

Catrice gel- maskara za obrve je uspela uspešno da mi odmeni omiljenu Tarte, pošto nakon njihovog peha sam mešanjem politike u šminku, ne želim više da je kupujem. Tek sad, dok pišem recenziju, vidim da piše da ona treba da vremenom "trajno" boji obrve, ali ja taj efekat nisam primetila (doduše, ne koristim je svaki dan u kontinuitetu). Četkica joj je mala, precizna, a nijansa za mene savršena i zaista daje prirodan izgled, kakav ja najviše i volim. U 90% slučajeva samo nju imam na obrvama.

Eveline magičnu CC kremu sam dobila od drugarice za rođendan i odmah mi se dopala. Ne očekujte neku veliku pokrivnu moć, poput Bourjois CC kreme (koju, ja lično, smatram puderom), ali da mnogo lep efekat kada stvarno ne želite da se šminkate, a opet biste da izgledate "pristojno". Kada se istisne iz tube, bele je boje, ali čim počnete da je utrljavate u kožu, ona se stopi sa tenom. Baš mi se dopada!

Sephora sunđer za nanosenje podloge je izuzetan. Imala sam ranije njihov roze, koji je možda malo praktičnijeg oblika, ali ovaj je neuporedivo mekši i veći kada se pokvasi, pa je odmah postao favorit. Dok nisam njega imala, uvek sam radije birala četkice, a sada se ne sećam kada sam poslednji put nanela puder bez njega. Kupljen je na sniženju, a i da nije, bila bih podjednako zadovoljna!

Da li ste probale neki od mojih favorita?
Pozdrav :)  


No comments:

Post a Comment