Pages

Saturday, August 5, 2017

Alverde baby: bodywash & cream



Kao što već verovatno znate, Alverde je DM-ov brend sertifikovane prirodne kozmetike, bez sintetičkih boja, mirisa i konzervansa, sa sirovinama iz organske proizvodnje. Bilo je pitanje trenutka kada ću isprobati neke njihove proizvode za bebe. Ovaj duo koristimo kada smo kod bake i deke u Valjevu i oba proizvoda mi se toliko dopadaju i sigurno ću ih kupiti za i kod kuće. Dakle, u pitanju su 2 u 1 losion za pranje tela i kose i kremica za lice i telo. Glavni sastojci u oba su ši puter i kamilica. Tačnih cena se ne sećam, ali mislim da su oko 300 dinara.




Ova linija je namenjena i za najosetljiviju kožu, jer blago čisti bebinu kožu bez isušivanja i umiruje kožu glave. Formula sa prirodnim bademovim uljem čini kosu sjajnom i olakšava rasčešljavanje. Potrebno je malu količinu raspodeliti po telu i kosici, a potom isprati vodom. Slobodno mogu reći da mirisa nema, mada se oseća jako slabo "to nešto" što mene lično asocira na ši puter. Providne je boje i slabije peni kao druge prirodne kupke, bez SLSa. Definitivno ne isušuje kožu, čak i ako joj nakon kupanja ne nanesem kremu (nemirna je ponekad). Ne peče kada dođe u dodir sa očima i zaista je milina kupati bebu ovim proizvodom. Od svih do sada isprobanih, najviše podseća na Weledin 2 u 1 loson, s tim što on ima miris (nevena). Lako se ispere i ostavlja zaista lep osećaj na koži. Bez problema ga mogu koristiti i odrasli sa osetljivom kožom, rekla bih.


Od prethodnog proizvoda sam zaista očekivala da će nam odgovarati, ali kada su kreme u pitanju nisam mogla biti sigurna baš zbog tropskih vrućina sa kojima se ovih dana borimo. Brinula sam se najviše da ne bude previše teška, masna. Već pri prvom korišćenju videla sam da je moj strah bio neosnovan. Kremica je fantastična- zlatna sredina između masne, hranljive i lagane, vodenaste. Zbog toga mislim da je idealna za sva godišnja doba (zimi bih nanosila trunčicu više nego sad) kao i za lice i telo. Veeeeoma se lako razmazuje i upija iste sekunde. Ni ona nema miris, tj. veoma je blag i neprimetan baš kao kod prethodnog proizvoda. Nismo imali nikakvih problema sa suvim delovima nakon korišćenja ove kreme. Postoje još dva proizvoda- losion za telo i krema za lice, koje ću sigurno isprobati, ali nam je sada ova 2 u 1 opcija bila bolja zbog manjeg pakovanja (i isteka roka) jer ih ne koristimo svakodnevno.

Ovo je topla preporuka!
Da li ste probale Alverde kozmetiku za svoju bebu?
Pozdrav :)

P.S. Na fejsbuk stanici je u toku (blogo)rođendanski GIVEAWAY!



No comments:

Post a Comment