Pages

Sunday, February 25, 2018

Empties #42



 Odmah bih da vas upozorim da je danas pred vama najduži post o potrošenim proizvodima od kada pišem blog, sa preko 50 komada. Dakle, pripremite se na puno čitanja! Ja ću pokušati da u što kraćim crtama opišem svaki, a o nekima ste već mogli čitati detaljne recenzije. Koji proizvod me je oduševio, koji razočarao, kog sam sa lakoćom potrošila, a koji ide u đubre pre kraja, saznajte ispod...



Nega tela


Veliku većinu proizvoda iz ove kategorije sam već recenzirala, pa ću vam ostaviti linkove do tih recenzija, a i kratak komentar sada, nakon što su potrošeni!

Avon Planet Spa piling za telo je bio predivan. Apsolutno nisam promenila mišljenje do kraja! Topla preporuka ako volite jače pilinge za telo i jaaako mirišljave proizvode.

Eucerin ulje za tuširanje sam puno puta hvalila jer je ovo proizvod koji kupujem iznova i iznova. Mislim da je najpristupačnije od svih ulja sličnih brendova, a odlično je!

Burra dezodorans sam potrošila izuzetno brzo, ali samo zato što mi se toliko svideo da nijedan drugi nisam uzela u ruke! Miriše savršeno!

Nuxe suvo ulje je još jedan stalni član moje kolekcije. Potrošila sam nekoliko bočica i uvek mu se oduševim kao prvi put. Sada ću malo pauzirati od njega jer planiram da probam Caudalie i Lierac ulja.

L'occitane ulje za tuširanje je bilo predivno, ali sam našla novog favorita o kom vam uskoro pišem. Poseban plus je što je prilično povoljnije! O njihovim kremama za ruke sam pisala ovde i koliko god vrsta ispobala krema od ši putera ostaje moj večiti favorit. Ove zime sam potrošila još jednu u mini pakovanju, koju nosim u jakni svuda sa sobom.

O Balea serumu za grudi sam pisala u okviru Mixology posta. On ide u smeće nepotrošen jer nisam primetila da radi bilo šta čak ni kada sam ga redovno koristila. Plus, kao što rekoh ranije, ne prija mi forma gela zimi, jer je hladan u dodiru sa kožom.

favoritima zime sam vam pisala o Nikel ulju za telo koje se sa razlogom našlo u tom postu. Ovo je bio jedan od onih proizvoda posle kojih mi je bilo žao što je bočica prazna (čak i meni koja uvek jedva čekam da probam nešto novo).

Balea pena za brijanje je proizvod koji redovno kupujem godinama. Iako trenutno u tu svrhu koristim Avon kremu, vratiću se penama prvom prilikom, jer super rade posao, a lako se ispiraju. I mirišu tako ukusno!

Potrošila sam i Weleda kremu za ruke od badema, koja je potpuno predivna. Jedna je od retkih koju sam nazala bez problema čak i kada imam ekcem i mislim da bolja krema za jako osetljivu kožu ne postoji. Miris je nežan, baš kao i tuširalici iz iste linije o kojoj sam vam pisala ovde i kremi za lice koju sam takođe obožavala (klik).

Muž je potrošio dve tuširalice. Jedina zamerka koju uvek ima na Avon gelove jeste što miris nije dugotrajan, dok mu se Balea jako svidela pa smo dokupili još.

Nega lica


I o većini ovih proizvoda sam vam ranije pisala... No, vreme je da pročitate i konačni utisak.

U prvom Mixology postu sam vam pisala o dva proizvoda sa slike iznad. U pitanju su L'oreal crvena glinena maska i Avon gel protiv akni. Maska mi nikako nije odgovarala, čak sam razmišljala da je ostavim za "Fails" post, ali posto sam je već slikala, nek ide u đubre. Ništa nije radila mojoj koži. Gel je, sa druge strane, u početku bio super, a onda prestao da radi posao. Trenutno koristim nešto iste cene, a čini mi se boljeg kvaliteta, pa vam uskoro pišem o tome.

U četvrtom Mixology postu je bilo reči o još dva proizvoda! Organic Shop glinena maska je bila sasvim solidna za prirodnu masku, ali sam ponovo našla bolje rešenje (o kom vam, takođe pišem). CoCo tonik mi je sasvim odgovarao i potrošila sam ga iako mi miris nije bio najdraži.

Avon crna maska je takođe potrošena i ovo mi je najbolja maska za čišćenje lica u tom (drogerijskom) cenovnom rangu. Naravno, probala sam bolje, dosta skuplje, ali je ova svakako premašila moja očekivanja.

U prošlogodišnjim favoritima zime sam vam hvalila ELF piling za usne za koji i dalje tvrdim da je najbolji koji sam probala. Nije potrošen do kraja jer nisam bila najredovnija, ali zbog isteka roka ide u smeće. Kupiću ga sigurno ponovo!

Vichy micelarnu vodu sam jako volela i bez problema potrošila čak dve boce od po 400 ml. Uglavnom mi proizvodi dosade kad vežem dva pakovanja ali sada to nije bio slučaj jer mi se veoma dopala.

Tu je još jedan proizvod za uklanjanje šminke, Garnier dvofazno sredstvo. Baš poput Garnier micelarne vode pre puno godina, do pred sam kraj mi je odgovaralo, a onda su počele oči da me peku. Ako nemate osetljive oči, slobodno probajte, ali uvek ću radije preporučiti Balea sredstvo koje je povoljnije, a nisam imala reakciju.

Nikel serum je dobio svoju recenziju i jako sam ga volela. Nisam nikada pre koristila serum ispod kreme u okoloočnom području, ali mi se ideja svidela. On je lagan, fino hidrira i mojoj koži je prijao. Jedina mana je što se malo sporije upija.

Oralna nega


Himalaya biljne paste za zube i to baš ovu koristi muž preko dve godine. Bio je jako zadovoljan, jer joj u suprotnom ne bi bio veran. Sad je malo promenio, jer mu je dosadila. Ja sam je takođe probala i prilično je dobra.

Kao što verovatno znate ja koristim samo prirodne paste pa sam ovom prilikom potrošila dve. Logona mi je bila odlična, nije previše blaga, fino osveži dah i sigurno ću je kupiti opet. Biomed su paste koje su se relativno skoro pojavile u Liliju i prvo sam kupila ovu od kokosa jer je bila na akciji a nedavno i verziju sa propolisom. Iako nisam mislila da će biti tako, nova mi se još više sviđa od ove, iako je i ona odlična.

Otkriće za mene je Dontodent sensitive tečnost za ispiranje usta. Znate da njihove tečnosti kupujem skoro uvek, ali sam ovu verziju izbegavala misleći da neće osvežiti dah jer je verovatno blaga. Kupih je slučajno kada druge nije bilo i oduševih se. Od sad uzimam nju, kad god je ima. Menjali su im nedavno ambalaže, pa je bila nestašica, ali nadam se da se to sredilo.

Koozmetik kapi za zube nisu potrošene ali zbog isteka roka idu u smeće. Nisam bila baš redovna da bih imala kompletan utisak. Ono što je mene odbilo od dalje kupovine jeste što kada sam njih kupovala trebalo je da se dobije poklon uz svaku kupovinu (podelili su info na instagramu), a kada sam uzimala kapi radnica nije znala ništa o tome...

Dekorativa


Jako mi je bilo žao što sam potrošila svoj omiljeni parfem svih vremena, Hugo Boss Ma Vie intense. Sasvim neplanirano sam ga pomirisala, muž mi ga je kupio za Novu godinu i ja sam se zaljubila u njega (parfem, ne muža, haha). Izuzetno je dugotrajan i ne menja miris tokom vremena. 

Prazan je i MAC Fix+ koji mi je takođe jako dugo trajao i taman je potrošen pred istek roka. O njemu sam detaljnije pisala ovde. Ovo je još jedan proizvod koji planiram da kupim čim potrošim Artdeco sprej koji sada imam. Treba da stignu (a možda već jesu) verzije sa mirisom, a kokos me najviše privlači.

Potrošila sam dve maskare. L'oreal Superstar maskara je bila u godišnjim favoritima i ona mi je uz Lancome Hypnose Drama najbolja maskara ikada, a pošto je duplo jeftinija jasno je da ću radije nju birati u budućnosti. Iako joj je cena jača za drogerije, to je s razlogom, verujte. Max Factor maskaru nisam ni uspela da isprobam jer je bila suva tako da od sad nikad neću više kupiti maskaru koja nije zaštićena od otvaranja!

Max Factor eye luminizer mi se svideo davno, ali sam ga ostavila po strani zbog nekih drugih korektora, pa mu je istekao rok. I dalje planiram da probam i puder iz ove linije, kada prestanu da mi odgovaraju ovi koje sad koristim. 

Potrošila sam i dva Avon proizvoda za nokte, bazu i top coat. Već imam nove tako da je jasno koliko ih volim, a o nadlaku ste mogli čitati i u godišnjim favoritima.

Bebi proizvodi


Kada su vlažne maramice u pitanju, nema ih puno, jer ih kao što znate koristimo samo za ruke i van kuće. Ponovo su tu omiljene Babylove sensitive, ali i mini pakovanje Naturaverde Bio koje su se super pokazale. No, prve su isplativije pa ću nastaviti samo njih da kupujem i od sad. Najviše mi se sviđa što nemaju miris.

Potrošena su i dva Weleda proizvoda, losion i krema za lice od belog sleza. Svima ih preporučujem bilo da vaša beba ima osetljivu kožu, ili ne. Predivni!

Potrošene su i tri kupke. Penaten sam kupila u Gracu i bila je divna, sa mirisom kamilice. Babylove sensitive je naša omiljena (iz godišnjih favorita), bez mirisa i nastavljam da je kupujem. Kraju je privedeno i Uriage ulje koje je fantastično. Pred kraj sam ga probala i ja i oduševljena sam. Zaista je blago i odlično za sve sa suvom i atopičnom kožom. Trenutno Tara koristi Bioderma ulje, o kom vam uskoro pišem.

Tu su čak tri pelenske kreme. Earth mama angel baby je sa iHerb-a, 100% prirodna krema, tačnije mast, potpuno biljnog mirisa. Pošto je jako masna, mislila sam da će duže potrajati, ali smo je potrošili kao i svaku drugu. Uriage krema je ponovljena kupovina jer mi je ovo jedna od najdražih pelenskih krema koje smo isprobali. A tu je i krema o kojoj sam nedavno pisala, Naturaverde Bio koja me je jako pozitivno iznenadila. I nju bih kupila ponovo, ali se nadam da je ova koju sad koristimo poslednja jer se blizi prelazak na nošu :)

Sa gomile iznad još jedna stvarčica je Tarina, a to je TePe četkica za zube, koju ona obožava. Zato i izgleda kao da je "rat prošla" pošto ona voli da se sama zanima nakon što joj mi operemo zube, pa je izgrize u rekordnom roku. Nova je takođe u teškom stanju, pa uskoro moram u kupovinu. Sve u svemu, ove četkice svima preporučujem jer ih i sama jako volim.

BabyDerm kupka je proizvod koji jeste bebeći, ali sam ga koristila ja, za pranje četkica. Naime, naručila sam je online, ali je stigla otvorena (poslali su zamenski proizvod), pa nisam htela da rizikujem jer ne znam kad joj je krenuo rok, pa je dobila drugu namenu. Jako sam zadovoljna kako je čistila četkice i sunđere za šminkanje.

Maske i testeri


Korejske maske, koje sam i vama poklanjala, su mi se jako dopale. Ova od borovnice nije klasična "sheet" maska, već 3D, pa ima prostor za nos i bradu. Zbog toga jeste zanimljiva, ali je ipak druga- sa mlekom odnela pobedu. Ovo mi je najbolja maska ovog tipa za hidrataciju koju sam do sada probala! Brend prve je Foodaholic, a druge 3W Clinic. 

Sephora noćna maska je bila blago razočaranje. Prosto, očekivala sam više, a dobila prosek. Sreća pa je kupljena na velikom sniženju, jer bih se u suprotnom baš iznervirala.

Alverde maske za kosu su iz advent kalendara, o kom sam ostala dužna dva posta, ali sam većinu proizvoda iskoristila na putovanju i u bolnici jer su mi odgovarala mala pakovanja, pa nisam imala šta da slikam. Žao mi je što nisam slike uradila unapred, ali šta da se radi. Obe maske su mi bile odlične, a ova 5 u 1 je stari favorit.

Keune maska za kosu mi se dopala jer daje instant efekat i kosa deluje zdravo čak i kada to nije. Naravno, mnogo je bitnije negovati je redovno boljim maskama, ali mene je spasla pred šišanje, da mi krajevi ne bi delovali rascvetalo.

Tu je i tester L'occitane šampona, koji mi se prilično dopao, ali nisam sigurna da bih uložila novac u veliko pakovanje, jer ima dosta povoljnijih šampona koji rade isti posao. Pre bih se počastila nečim za negu lica ili tela u njihovoj radnji!

Da li ste probale nešto od ovoga i delite li moje mišljenje?
Pozdrav :)



4 comments:

  1. Ovde je sve jednostavno savrseno,bas Sam see odusevila,sve je predivno.

    ReplyDelete
  2. Gde si kupila ove korejske maske?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preko sajta Rose Rose shop. Ima ih i ebay i besplatna je dostava tako ;)

      Delete