Pages

Friday, February 23, 2018

Weleda calendula oil



Znate da sam većinu Weledinih proizvoda, koji odgovaraju mom tipu kože, sa zadovoljstvom isprobala. E pa, kada je nega kože tela u pitanju, veoma sam želela da probam njihova čuvena masažna ulja. Ranije sam koristila samo ulje protiv celulita, kao i ulje protiv strija u trudnoći, ali ona su drugačija jer se nanose na određene regije. Ovog puta vam pišem o ulju koje se nanosi na celo telo, kojim sam apsolutno oduševljena. Cena Weleda ulja je oko 1600 dinara za 100 ml, a ja sam svoj primerak, od nevena, nabavila po dooosta nižoj ceni preko Budi lepa Outlet-a. 
Zbog kraćeg roka trajanja, odmah sam počela sa korišćenjem, pa su utisci već tu!




Kao i ostala Weleda ulja dolazi u prepoznatljivoj staklenoj bočici. Prvo što ćete primetiti kada je otvorite jeste predivan miris koji opija, bukvalno. Ja sam imala strašnu kijavicu kada mi je ulje stiglo, ali i za zapušenim nosem sam osećala taj opojan miris. Razlikuje se od mirisa bebi linije sa nevenom i ja negde u pozadini blago osećam citrus. Ulje je žućkaste boje i srednje gustine. Jako brzo se upija, iako na prvi pogled deluje kao dosta masno. Ulja je najbolje nanositi na blago vlažnu kožu, jer se brze upiju i potrebna je manja količina, ali ja to iz navike nikad ne radim. Ovako, nanošenjem na suvu kožu vidim da se brzo troši, ali uvek zaboravim da ostavim kožu vlažnom. Takođe, apsolutno nije neophodno da ga nanosite svako veče. Ja, koja imam suvu kožu tela, posebno zimi, vidim da i kada preskočim mazanje, nema traga perutanju kože, jer je ovo ulje drži hidriranom tokom 48h (naravno, bitno je da ne koristite ni tuširalice koje isušuju). 


Sastav možete videti klikom na sliku iznad.
Ovo je definitivno jedan od najlepših proizvoda za negu tela koje sam do sada probala. Ulja od citrusa i pasjeg trna su sledeća na listi želja. Ako volite svoju kožu i želite da je obradujete nečim hranljivim i bogatim, bez razmišljanja, prvo što bih vam preporučila jeste neko Weleda ulje!

Kako vi negujete vašu kožu ove zime?
Pozdrav :)

2 comments: