Pages

Tuesday, March 27, 2018

Pharmasept baby diaper cream



Relativno skoro sam sasvim slučajno na instagramu primetila nov brend prirodne kozmetike, iz Grčke. U pitanju je Pharmasept! U svojoj ponudi imaju dosta proizvoda, a mene su prvo privukli baš oni namenjeni najmlađima. Kupila sam dva proizvoda Tari, a danas ćete čitati prvu recenziju, o kremi za pelensko područje. Koristimo je par meseci i jedva sam čekala da podelim utiske sa vama... Njihove proizvode možete naručiti preko fejsbuka i instagrama ili na štandovima po tržnim centrima, gde imaju "pop up" radnje.




Krema dolazi u prilično velikom pakovanju od 150 ml, po ceni od 900 dinara. Ambalaža je predivna, pastelnih boja, baš po mom ukusu. Mogu je koristiti i bebe sa osetljivom kožom jer je hipoalergena. Ne sadrži parabene, alkohol, mineralna ulja, veštačke boje, ali sadrži 5% cink oksida, pa tako stvara zaštitni, vodootporni film na koži i čuva je od vlage i upala. Istovremeno, njeni prirodni sastojci umiruju kožu i smanjuju crvenilo dubinskom negom. To rade pre svega ekstrakti kamilice i ovsa, zahvaljujući kojima koža bude izuzetno nežna. Nama je služila isključivo kao preventiva od ojeda, a sve ovo vreme dok je koristimo bebi se koža nijednom nije zacrvenela. Miriše nestvarno lepo, kao i ostali proizvodi iz ove linije. Srednje je gustine i veoma je lako razmaziva, pa je količina zrna graška dovoljna po upotrebi. Koristila sam joj ovu kremu i tokom noći, kada se pelena ne menja po skoro 12h i nije bilo nikakvih reakcija. Jednostavno, ova kremica odlično štiti nežnu dečju kožu.

Sastav:  AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, ZINC OXIDE, POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE, DECYL OLEATE, OLUS OIL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, POLYGLYCERYL-3 RICINOLEATE, ISODECYL LAURATE, PPG-3 BENZYL ETHER MYRISTATE, SORBITAN OLEATE, CANDELILLA CERA, SUCROSE POLYSTEARATE, PANTHENOL, CHAMOMILLA RECUTITA (CHAMOMILE) FLOWER EXTRACT, CAMELINA SATIVA SEED OIL, ALLANTOIN, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT, BISABOLOL, MAGNESIUM SULFATE, DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL, CITRIC ACID, PARFUM.

Uskoro vam pišem utiske o još Pharmasept bebi proizvoda, ali reći ću vam odmah da su topla preporuka! Tako da, ako ste razmišljali da li da ih kupite- samo napred! 

Koju pelensku kremu vaša beba trenutno koristi?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Bas lepa preporuka! Moja beba je vec imala blagi osip dok smo koristili preventivno neke uobicajene kremice, i od kada smo presli na weleda kremicu za pelensku zonu od nevena sve je u redu, deluje mi da koza dise i da je dobro zasticena.. sudokrem koji su mi svi hvalili i preporucivali za ojed, je dobra krema, ali nije tako brzo resila problem kao weleda. Koristimo joj i weleda sapun za kupanjac, a verujem da cemo prosiriti asortiman kako ona bude rasla i njene potrebe za kozmetickim proizvodima odnosno drugim proizvodima za negu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probali smo dosta toga za skoro 2 god ali Weleda je uvek bila tu, posebno prvih godinu dana. Pelensku kremu od nevena sam bar 10 puta kupovala, kao i skoro sve iz te linije. I uvek bih prvo nju odabrala za novorodjence. Ovo mi se takodje jako dopada, iako mi je Weleda bila i ostala prva ljubav ;)

      Delete