Pages

Wednesday, April 17, 2019

Mixology #8



Ponovo sam tu nakon kraće pauze, a od sad ćemo se definitivno družiti redovno, pošto sam ispolagala sve ispite na masteru i učenju je došao kraj! Odlučila sam da vam danas predstavim pet proizvoda koje koristim već neko vreme, a znam da neću stići da pišem zasebne recenzije, iako pojedini to zaslužuju. Zato je tu još jedan "Mixology" post, u kom ću sa vama podeliti utiske o svakom...




Nivea losion za telo sa kakaom nije prvi iz ove linije koji sam probala. Ranije sam vam pisala recenzije druga dva (klik), od vanile i trešnjinog cveta, ali ovaj spominjem jer me je razočarao. Ovo je takođe uljani losion, ali je jako lagan, pa nije namenjen suvoj i veoma suvoj koži, već normalnoj. Brzo se upija, lako razmazuje, ali je slab miris mene pomalo razočarao. Kako volim sve tople i zimske mirise, mislila sam da će me ovaj od kakaa i makadamije oboriti sa nogu, ali ja sam ga jedva osećala čak i odmah nakon nanošenja. Već posle nekoliko minuta on sasvim ispari i to mi se zaista nije dopalo. Zato, ako baš imate želju da probate neki, preporučujem druga dva, jer su mi bili bolji.


Oriflame krema za stopala sa arnikom i jojobom mi se dopada. Nije najbolja koju sam ikada probala, ali za održavanje kože stopala je sasvim solidna. Neće vam rešiti neke veće probleme- veoma suvu i ispucalu kožu, ali je zadovoljavajuća za svakodnevnu negu. Ja, naravno, zbog bebe, ne stižem svaki dan da je koristim ali i par puta nedeljno mi je sasvim dovoljno. Jako lepo miriše, malo se teže upija, tj. ostavi beli film, ali ja uvek preko obujem čarape i tako legnem u krevet pa je koža upije tokom noći. Ako uzmem u obzir odnos cene, količine i kvaliteta- zadovoljna sam. 


VZK intenzivni tretman protiv strija nisam koristila u trudnoći, već samo nakon nje, ali to je podjednako bitno, jer strije mogu nastati i kada se koža skuplja, tokom mršavljenja. Ostavila sam ovu mazalicu za sam kraj, jer sam zbog niske cene (od oko 250 dinara) očekivala negu ispod proseka. No, prevarila sam se. Ovo je pravi puter za telo i mislim da me ne bi razočarao ni da sam ga mackala kada mi je stomak bio najveći. Miris nije najlepši, ali mažem samo stomak i bokove, pa se ni ne oseti uz neke druge mirišljave mazalice za telo. Prilično je mastan i sporo se upija, pa nemam potrebu da ga nanosim svaki dan, tako da mi traje već 2 meseca sigruno, a tek sam pola potrošila. Preporuka za trudnice!


Klorane šampon protiv opadanja sa kininom i vitaminom B sam kupila kako bih sprečila opadanje kose, međutim nisam uspela u tome. Kao i prvi put, kosa je počela da mi izuzetno opada u 4. mesecu dojenja. Iako ovog puta vitamine ne preskačem, ni to nije pomoglo. Pretpostavljam da tako mora! No, ovaj šampon je sasvim dobar, ima pomalo muški miris, ali se ne zadrži dugo u kosi (bar ja uvek nanosim masku, pa njen miris pobedi). Definitivno planiram u budućnosti da probam još neke Klorane šampone, jer mi je onaj od božura, za osetljivo teme, bio jedan od najdražih ikada. O njemu sam pisala ovde.


Balea sredstvo za skidanje šminke sa očiju je za mene novitet jer sam ranije uvek kupovala ono dvofazno. Ovo je drugačije jer nije namenjeno za uklanjanje vodootporne šminke, ali kako je ja ni ne koristim, kupila sam ga. Moja glavna zamerka ide na račun previše intenzivnog mirisa, međutim mojim očima to ne smeta. Šminku uklanja odlično, a to mu je i namena. Nisam sigurna da li je ova verzija zamenila staru, dvofaznu, ali ako je opet negde nađem, ranije ću se odlučiti za nju, jer mi više prija, zbog uljane faze, koja ne isušuje zonu oka. Cena je više nego povoljna, pa obratite pažnju ako do sada niste!

Da li ste probale nešto od ovoga i delimo li mišljenje?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment