Pages

Tuesday, September 16, 2014

Concealer



Danas ću vam predstaviti dva korektora koja ja trenutno koristim, a to su Max Factor Pan Stik i Essence Stay Natural. Dolaze u potpuno različitim pakovanjima, jedan je kremast, a drugi tečan, različite su pokrivne moći i koristim ih za različite prilike. Jako dugo sam koristila samo Pan Stik, a onda sam odlučila da ipak uvedem nešto "lakše" u svakodnevnu šminku, i da njega koristim samo za večernju, preciznije noćnu varijantu. 
Inače, svrha u koju ih ja koristim je isključivo prekrivanje podočnjaka, pošto drugih problema sa kožom lica, hvala Bogu, nemam.


Max Factor Pan Stik


Moj Pan Stik je u nijansi 12 true beige koja je jedna od svetlijih, ako ne i najsvetlija. Pakovanje sadrži 9 g proizvoda i cena mu je oko 850 dinara. Ja sam svoj kupila početkom godine na akciji za 550 dinara, tako da preporučujem da pratite sniženja, jer se dosta uštedi. Inače, mislim da ga je nemoguće potrošiti pre isteka roka. Neka vas ne zavara tih 9 g, izuzetno sporo se troši i može se reći da je isplativ.


Pokrivna moć mu je odlična, samo ne treba preterivati sa količinom da se ne bi uvlačio u borice oko očiju. Jeste dosta težak za okoloočno područje tako da ga obavezno hidrirajte kremom pre nanošenja ovog korektora. Naravno, može se koristiti da pokrivanje drugih nedostataka na koži, samo vam ja ne mogu reći kakav je na tom polju, jer kao što sam rekla, koristim ga samo za podočnjake. Pretpostavljam da je dobar i za ostale namene. U svakom slučaju, ovo je proizvod kome ću sigurno ostati verna, jer nakon isprobavanja svega i svačega, on mi se najbolje pokazao.

Essence Stay Natural


Kao što sam već napisala, ovaj korektor sam počela skoro da koristim, kada sam shvatila da mi treba nešto blaže za svakodnevno šminkanje. Čitala sam podeljenje komentare, ali zbog relativno niske cene odlučila sam da ga kupim (270 dinara). U pakovanju ima 1,5 ml tečnog korektora. Ali upravo to pakovanje je diskutabilno. Naime, korektor se ispušta okretanjem "točkića" na dnu, koji ne radi baš najbolje. Prvo sam mislila da mi je zapao pokvaren, ali i drugarica se susrela sa istim problemom, a koliko sam videla po forumima, skoro svaka devojka se muči sa odvrtanjem. Vi okrećete i okrećete, ne izlazi ništa i onda odjednom vam izleti toliko da ne znate šta da radite sa viškom. No, ostavimo tehničke stvari po stani, jer se mogu uvežbati (govorim iz iskustva).


Što se tiče pokrivne moći, osrednja je. Daleko slabija od prethodnog korektora. Međutim, koža je daleko manje isušena u predelu oko očiju i bar u mom slučaju, ovaj korektor je prva opcija za svakodnevnu šminku. Moj je u nijansi 03 soft nude. Dovoljno je svetao, ali je potrebna i veća količina kako bi se pokrili tamni krugovi ispod očiju. Samim tim, brže se i troši. Ali, pošto mu je cena korektna, to se oprašta. Sve u svemu, nemam još uvek formirano neko posebno mišljenje o ovom proizvodu. Nastaviću da ga koristim dok se ne potroši, pa ako u međuvremenu čujem dobre komentare o nekom drugom, verovatno ću ga menjati.

Koji biste mi vi blaži korektor predložili za rešavanje problema podočnjaka?
Pozdrav :)

12 comments:

  1. Samo imam zamerku na jednu stvar: Korektor i concealer nisu isto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se vise razumem u kozmetiku nego u sminku, priznajem, ali i wikipedia kaze: "A concealer or color corrector is a type of cosmetic that is used to mask dark circles, age spots, large pores, and other small blemishes visible on the skin." :)

      Delete
    2. Banalan primer :) https://m.facebook.com/notes/bobbi-brown-middle-east/do-you-know-the-difference-between-corrector-and-concealer/215909548427343

      Delete
    3. http://www.daintyfemme.com/do-you-know-the-difference-between-a-concealer-a-corrector/

      Delete
    4. Ja i dalje ne vidim neku previse bitnu razliku, valjda zato sto inace ne volim lice da preopterecujem sminkom, ali hvala na primerima u svakom slucaju :)

      Delete
  2. Imala sam ovaj Essence i toliko mi je bljak...i trosi se brzinom svetlosti :/ Za moje podocnjake nije bio dovoljno jak. To sto izadje vise proizvoda ostane u toj cetkici pa kad se zatvori tako, razmrlja se, sve u svemu meni ne vredi ni tih 250 din koliko je.
    Naravno postoje devojke kojima odgovara pa se ogradjujem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam bila pazljiva sa kapicom pa se nije umazala, ali slazem se da nije nista posebno... Sada osluskujem komentare ne bih li znala koji sledeci da probam... ;)

      Delete
    2. Moja preporuka ti je Bourjois healthy mix ili Maybelline anti age :) Mada vise Maybelline :)

      Delete
    3. Nemoj anti age, molim te, to znaci da starim haha :) Pogledacu obavezno kakvi su!

      Delete
  3. Jako lijepi new in. Ni ja nikako da isprobam mixa mineralnu tako da jedva čekam recenziju :) GR lakovi su mi divni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sad sam skužila da sam čitala new in, a slučajno pisala pod ovaj post :D ah smotana sam :D

      Delete
    2. A ja sam pomislila ga mi je gmail malo poludeo sa notifikacijama hihihi :D

      Delete