Pages

Sunday, September 21, 2014

Hair routine


Danas ću vam predstaviti deo moje rutine kad je u pitanju nega kose. Tu su dva proizvoda koja već dugo koristim i kojima sam veoma zadovoljna. U pitanju su Serical Crema al Latte pakovanje za kosu i Gliss Ultimate Repair sprej za kosu. Prvi dolazi u pakovanju od 1000 ml koje košta oko 350 dinara, a može se naći na pijacama (donose ga iz Mađarske) kao i po nekim salonima. Ja ga kupujem u salonu Kiwi Sun u Bulevaru despota Stefana. Drugi proizvod je u pakovanju od 200 ml i on košta oko 400-450 dinara i može se naći u svim drogerijama. 

Crema al Latte


"U pitanju je pakovanje za kosu koje sadrži mlečne proteine koji hrane kosu i ostavljaju je mekom i vitalnom. Idealno za tretiranu kosu". Nanese se na mokru kosu nakon šamponiranja, ostavi 5 minuta, a zatim ispere. Po mom mišljenju proizvođač ispunjava obećanje. Kosa je nežna i svilenkasta, dlaka zaglađena i to primećujem još dok ispiram kosu od ovog pakovanja. Ja sam njega godinama koristila kod frizerke međutim ni sama ne znam zašto je nikad nisam pitala gde kupuje. Pretpostavljala sam da mi ne treba jer je ogromno pakovanje, ko zna koliko košta i da će biti dovoljno da ga koristim kada kod nje sređujem kosu. A onda sam sasvim slučajno na forumima videla da ima da se kupi kod nas i da je ovo ogromno pakovanje zapravo jako jeftino. Od tada je sastavni deo moje kozmetike za kosu i biće tu jos dugo. Ne treba preterivati sa količinom da se kosa ne bi mastila. I na kraju, ono što moram da spomenem, to je njegov fenomenalan miris, divan miris mleka, tačnije Kidy čokoladice sa mlekom. Svaki put mi dođe da sve pojedem kad otvorim bočicu. Serical ima u ponudi i druge vrste pakovanja, tako da će nekome možda nešto drugo više odgovarati, ali meni je ovaj proizvod nezamenjiv.


Gliss Ultimate Repair



U pitanju je regenerator u spreju za suvu i oštećenu kosu. "Trenutno olakšava raščešljavanje i daje do 95% otporniju i sjajniju kosu". Koristi se tako što se dobro promućka i nanese bilo na vlažnu ili suvu kosu. Ne ispira se. Ovaj proizvod sam kupila na preporuku frizerke i koristim ga gotovo od kako se pojavio kod nas. Iako mi je kosa farbana u plavu (smeđa sam prirodno) nemam problema sa suvim i ispucalim krajevima i to pre svega prepisujem kao zaslugu ovom regeneratoru. Ja ga prskam pre sušenja kose, ali i kad god se setim i ugledam ga na polici. Miris ovog spreja je takođe prelep i mene lično asocira na mleko ili čokoladu. Ne znam ni koja mi je ovo bočica po redu, ali ne planiram da ga menjam. Sve preporuke!


Imate li i vi proizvode kojima ste godinama verne i da li ste probale neki od ova dva?
Pozdrav :)

12 comments:

  1. Latte je najukusnije...ovaj, najmirisnije pakovanje koje sam koristila :)

    ReplyDelete
  2. Volela bih da probam latte masku, i nasla sam je za 350din. nije problem cena koliko kolicina :/ ne volim ta velika pakovanja skoro nikad ih ne istrosim do kraja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam svoje prethodno koristila oko 7-8 meseci... I ja isto retko sta potrosim do kraja ali ovo obozavam i jedva cekam svako naredno pranje kose zbog divnog mirisa :)

      Delete
  3. U Novom sadu na kvantaskoj pijaci ovo pakovanje je 250 dinara,a sve te prskalice od 230-250 dinara.. Tako da ako neko kaze da je nega kose velika stavka,onda stvaaaarno... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaaa, znam da je jeftinije u NS. Mada se ne zalim ni na ovih 350 din s obzirom koliko je dobra stvar u pitanju :)

      Delete
  4. Ovo pakovanje od 1000 ml moja mama koristi u Frizerskom Salonu i odlicno je!! Ja obozavam kako mirise. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vecina salona ga koristi. I ja sam isto prvi put videla kod svoje frizerke :) A miris je zaista poseban ;)

      Delete
  5. Moracu da probam ovu masku. Ja trenutno imam Kallos Keratin masku, isto je pakovanje od 1000ml. Ali kao da mi se kosa sad malo prezasitila... a bila sam baaas bas prezadovoljna :)

    A ovaj gliss cu morati da probam. Ja imam neki zuti gliss sprej i prelepo mirise, ja ga prskam svaki dan :)

    Pozzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno treba menjati posle svakog pakovanja (od 1000 ml). Ja sam ovu morala da menjam posle 2 kutije jer je kosa pocela da mi se masti. Ali odlicna je zaista i sigurno cu joj se vratiti za pola godine do godinu dana :) Ja trenutno koristim zuti Gliss sprej jer sam i to odlucila da promenim i odlican je i on :)

      Delete