Pages

Thursday, September 11, 2014

Thermal water



U ovom postu bice reči o termalnoj vodi, za šta se sve koristi, da li je učinkovita kao što proizvođači obećavaju, kao i o trenutnoj ponudi u drogerijama i apotekama kod nas. Ja sam ovog leta istražujući po internetu na ovu temu odlučila da isprobam i to vise vrsta, tako da će u postu biti reči o termalnim vodama kozmetičkih kuća: Vichy, Avene i La Roche- Posay (koje nema na slici jer je potrošena na moru pa je bočica bačena). 


Ja sam ovo malo pakovanje od 50 ml dobila u okviru La Roche- Posay poklon paketa o čemu je već bilo reči. Inače, sve se mogu naći u bočicama od 50 ml, 150 ml i 300 ml (samo sam Avene viđala u tom džambo pakovanju). Cene su okvirne i variraju, ali se po apotekama često prave promocije i akcije sa popustima (i poklonima): 50 ml košta oko 450-500 dinara, 150 ml oko 750-800 dinara, 300 ml oko 1000 dinara. Naravno, najisplativije je uzeti najveće pakovanje, ali su ova najmanja zgodna za probu, kao i da se nose svakodnevno u torbi, ili za putovanja.

Moje Vichy i La Roche- Posay termalne vode su potrošene i trenutno koristim Avene. A za šta ja to sve koristim ovaj proizvod?
Ako počnete da istražujete po internetu o učinkovitom dejstvu termalnih voda videćete da je oblast primene veoma velika. Ali to možete sami uraditi, tako da ću ja pisati o tome gde su meni najviše pomogle. Imam veoma osetljivu kožu i nakon brijanja, noge znaju da mi se upale. Osećaj je veoma neprijatan, prate ga crvenilo, svrab i peckanje tako da sam za te potrebe prvi put isprobala termalnu vodu. I dejstvo je više nego odlično. Koža mi se momentalno smiri i nema nijednog od navedenjih simptoma. Zatim, na letovanju, nakon prvog dužeg izlaganja suncu (što se ove godine igrom slučaja dogodilo već drugi dan) meni se pojavi alergija koja je sve upornija iz godine u godinu. Pošto se nisam opremila kremom za kožu sklonu alergiji, misleći da će me taj problem zaobići, termalna voda je bila moj spas. Smanjuje crvenilo, zategnutost koze, hladi i eliminiše svrab, tako da sam ja svoje pakovanje od 50 ml koje sam ponela na put potrošila jako brzo. Inače, za svakodnevnu upotrebu pakovanje od 150 ml zaista dugo traje. Pod svakodnevnom upotrebom podrazumevam prskanje lica nakon čišćenja ujutru i uvece. Ja to praktikujem već nekoliko meseci od kada sam kupila svoju prvu termalnu vodu. Što se tice učinka, on se ne može videti, ali verujem da postoje dugoročni rezultati.  

Što se tiče razlika između brendova, ja ih nisam posebno uočila. Prijale su mi sve tri podjednako, tako da ću nastaviti da kupujem po principu- koja je na akciji. Jedino što bih mogla da navedem kao nešto što se izdvaja jeste to da je Avene termalna voda za nijansu slanija od druge dve, tako da ako naprskate direktno u oči (što mi se par puta slučajno desilo) peći će vas. Naravno, govorim o malom peckanju, daleko manjem od onog koji izaziva morska voda, ali eto to je jedino što sam zapazila kao razliku.

Želim još da probam i Uriage termalnu vodu, ali kao sto rekoh čekam da bude na akciji, jer ne verujem ni da se ona posebno razlikuje od ove tri. Takođe Evian prozvodi i termalnu vodu (ako niste znale) koje naravno kod nas nema da se kupi, ali ko ide u inostranstvo eto stavke za šoping listu. Ona je dosta jeftinija od drogerijskih. Koju god razmišljate da kupite, slobodno to učinite ako imate osetljivu kožu, dok kod normalne kože, nisam sigurna da biste primetili značajne rezultate. Ali kao što rekoh proizvod koji je potpuno prirodan nikako ne moze da šteti i sigurno ima dugoročne rezultate. 

Da li ste i vi probale termalnu vodu i kakva su vaša iskustva? 
Pozdrav :)



2 comments:

  1. Meni termalne vode ne daju nikakve rezultate, na mom licu se ponasaju kao najobicnija voda sa cesme. Zao mi je sto je tako, dosta njih je hvalilo termalne vode, izgleda da sam ja jedina kojoj su termalne vode čist promašaj :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kao što sam i gore napisala, ko nema konkretne probleme sa kožom, teško može primetiti dejstvo termalne vode. U slučaju iritirane kože oni se i te kako daju primetiti.. bar je tako u mom slučaju :)

      Delete