Pages

Wednesday, August 31, 2016

New in #17



Prošlo je čak 7 dana od poslednjeg posta, a samo 10 od poslednjih noviteta. No, u međuvremenu se nakupilo još nekoliko stvarčica koje sam neplanirano kupila, pa sam odlučila da odmah pišem "New in" jer se posle nakupi previše proizvoda, a nemam puno vremena za te predugačke postove. Šta sam to kupila u poslednjih desetak dana pogledajte u nastavku...




Od proizvoda sa slike ništa mi u suštini nije bilo neophodno. Ali, ali, ali... kako odoleti ovim preslatkim Balea ambalažama!? Ja ne umem! Izabrala sam gel za brijanje sa mirisom sladoleda od limuna (250 dinara), gel za tuširanje sa mirisom šećerne vune (150 dinara) i losion za telo sa mirisom sladoleda od vanile (230 dinara). Ukoliko volite slatke mirise, ovo ne smete propustiti! Gel za tuširanje miriše kao jedan od meni omiljenih parfema (Aquolina- Pink Sugar). Nisam još isprobala nijedan od ova tri proizvoda, pa za sada mogu samo da kažem da mirišu fantastično! Rekla bih da je losion lagane formule, što leti dobro dođe.

Tom prilikom sam uzela i ampule za zonu oko oka koje planiram da probam čim ih slikam kako bih o njima i pisala nakon sedmodnevnog tretmana. Već sam koristila ampule za lice (klik) za koje mislim da su odlične, pa i od ovih imam slična očekivanja.


Za pranje ruku sam od nedavno počela da koristim isključivo prirodne sapune, jer su se svi ostali pokazali pogubnim po moje ruke (imala sam rane usled 100 pranja na dan zbog bebe). Kupila sam Sofi sapun sa vitaminom E na sniženju u Liliju (250 dinara) i Eco Produkt sapune od kozjeg mleka: običan (koji trenutno koristim) i sa dodatkom meda (oko 100 dinara). Kao što sam na fejsbuk stranici najavila, planiram da napravim uporednu recenziju prirodnih sapuna različitih cena (ova dva i L'occitane).

Požalila sam vam se da mi je Alverde dezodorans užasan (klik) pa sam uzela ovaj Neutro Roberts da probam jer je jako hvaljen. Njegova cena je 370 dinara za 50 ml. Samo sam ga jednom koristila jer je danas kupljen i za sad mi se čini kao dobar, a što je jako bitno miris mi se dopada.

VZK za problematičnu kožu je ponovljena kupovina i o njoj sam već pisala ovde. Promenili su pakovanje (na bolje, po mom mišljenju), a krema je standardno dobra. Uvek naglašavam da zapišete na kutiju datum kada je otvorite jer joj je rok samo 3 meseca. 

Tu su i dve TePe četkice za zube koje sam kupila roditeljima da isprobaju i uporede ove "extra soft" sa Curaprox 5460 koje svi godinama koristimo. Ukoliko se pokažu kao dobre, kupiću ih i nama kada za to dođe vreme. Cena za jednu je bila oko 180 dinara u Srbotrade apoteci.


Kada je dekorativa u pitanju, izabrala sam sledeće stvarčice...

NYX paletu za konturisanje nemam i ne treba mi jer imam theBalm- ov Bahama Mama i Benefit- ov Hoola bronzer, ali mi se od početka zanimljivom učinila ova "banana" nijansa za setovanje korektora ispod očiju. Zato sam odlučila da kupim samo nju kao dopunu za paletu. Pakovanje nije najpraktičnije i bilo bi super kad bi ih prodavali i u posebnoj ambalaži, a ne samo kao dopune, no dobro. Isprobaću je za vikend jer idem na svadbu, pa ću se šminkati onako kako treba (sve redno, hehe). Cena je 500 dinara.

Za istu priliku kupila sam i Essie crveni lak u nijansi "fifth avenue". U pitanju je prava crvena nijansa, a nedostajao mi je kvalitetan lak u toj klasičnoj boji. Kupljen je u DM- u na akciji za 700 dinara.

U prethodnih novitetima (klik) ste mogli videti NYX kremasti karmin u boji "Heather". Sada sam kupila i nijansu "Lala" koja je nešto tamnija boja mesa i pomalo vuče na ljubičastu. Obožavam oba! Cena im je 430 dinara u Aleksandru.

Uz Inglot karmin iz gorepomenutog posta sam kupila Flormar olovku u bordo boji u broju 205. Platila sam je oko 250 dinara. Već imam dve njihove olovke i jako sam zadovoljna jer su kremaste i dugo traju na usnama, a mogu se i samostalno nostiti.

Tu su i tri Blush četkice za oči: 14B za blend (320 dinara), 13A veća četkica za nanošenje senke (285 dinara) i 16B manja četkica za senku (240 dinara). I njih planiram da isprobam za vikend pa ću kad steknem utiske pisati o njima i ostalim koje sam kupila od postova o četkicama (Real Techniques i ostale).


U međuvremenu sam ponovo naručila paket iz Srbotrade ali kako nije bio preterano zanimljiv (probiotik za bebu, vitamini i čaj za mene) u ovom postu ću napisati šta je novo. TePe četkice već spomenuh, a tu je malo i bebeće kozmetike, kao i uvek. Ovog puta opredelila sam se za Mustelu jer sam čula samo najbolje. Kupila sam joj kremu protiv ojeda (100 ml, 930 dinara) i kremu za lice (40 ml, 825 dinara). Kada ih isprobamo, pisaću recenzije. Na poklon smo dobili par testera/ mini pakovanja Sebamed kozmetike, što nam dobro dođe kada idemo kod mojih u Valjevo za vikend.

Kako vam se dopadaju moji noviteti?
Pozdrav :)

9 comments:

  1. Ja sam imala problema sa znojenjem i kupila sam isto neutro Roberts. Meni se svidja, nije losa. Bitno da sam izbacila sve dezodoranse i prešla na nešto zdravije. Super je post

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja isprobavam redom sta ima od ovih zdravih... deluje kao da ce mi odgovarati ovaj, ali dacu mu jos vremena ;)

      Delete
  2. Probala sam nekoliko vrsta Eco Product sapuna, i koristim ih uglavnom za lice. Ovaj sa medom mi se nije nešto naročito pokazao pa sam nastavila da ga koristim za ruke, ali sam bila jako zadovoljna onim sa nevenom, dok trenutno koristim sapun sa lavandom. :) Kada se koriste za ruke budu mi jaaako gnjecavi, raspadaju se, pa zato izbegavam da ih koristim u te svrhe. Možda treba da se čuvaju na neki poseban način, ali meni se u posudi za sapun izobliče nakon par dana. Za lice su mi okej, zasada. Sa ovog spiska probala sam (i još uvek koristim) Neutro Roberts dezodorans, samo što je moj u stiku. Troši se prespoooro, ali nije mi dosadio, jako mi se sviđa. Zaštita od neprijatnih mirisa je, u mom slučaju, sasvim solidna, zadovoljna sam njime. :)
    Super post, jedva čekam to poređenje prirodnih sapuna, jer već dugo merkam Sofi sapune. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isprobacu i ja jos neke sigurno! Nisu mi se ugnjecavalili jer ih ne drzim u zatvorenoj kutiji vec na metalnoj resetkici (taj tip drzaca za sapun) :)
      Privodim kraju kozji pa je Sofi na redu i cim steknem utiske pisem uporednu recenziju!

      Delete
  3. Baleini gelovi za brijanje su ok, ali gelove za tusiranje zaobilazim u sirokom luku otkad sam dobila jaku alergijsku reakciju u vidu nenormalnog svraba :(. VZK mi je bila solidna neko vreme ali ipak mi je trebalo nesto jace u tu svrhu, a isto vazi i za NR antiperspirant - preslab mi je bio. Flormar olovke su odlicne, a nijansa Nyxovog ruza mi se bas dopada. Imam Blush cetkice prve dve sleva, 13 A koristim pri svakom sminkanju, a nije losa ni ova za blendovanje, mada je za moj ukus previse duguljasta :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je najbolja cetkica za blend Cala 311, ali mi je trebala jos jedna da ne mesam boje, a nije mi se kupovala ista ne znam sto :)

      Delete
    2. Da da, i meni je Cala 311 neprevazidjena za blend, ali moram da ispravim malu gresku - nemam 13A vec 18A, velika, za nanosenje senke. Super je cetkica, ako je nemas, preporucujem :) Kristina

      Delete
  4. Super noviteti!
    Uzivajte u koriscenju :)

    ReplyDelete