Pages

Saturday, September 13, 2014

Matte lipstick



U ovom postu biće reči o dva mat karmina koja imam, pošto sam tek skoro počela da kupujem i isprobavam karmine. U pitanju su Golden Rose Velvet Matte Lipstick u broju 20 i Rimmel Lasting Finish by Kate u broju 102. Prvi je kupljen u Tempu i koštao je oko 250 dinara, a drugi u DM-u na sniženju za oko 350 dinara, ali mislim da mu je redovna cena oko 500 dinara. 




Levo: Rimmel. Desno: Golden rose

Rimmel Lasting Finish by Kate

Ovo je bio prvi mat karmin u mojoj kolekciji. I pošto sam očekivala karmin koji će biti suv i težak na usnama, bila sam zaista pozitivno iznenađena kada sam otkrila da uopšte nije takav. Dok vam je na usnama ni najmanje nemate osećaj kao kod ostalih mat karmina. Veoma lako se nanosi, osećate da vam hirdira, a ne isušuje usne i traje dosta dugo. Boja varira u zavisnosti pod kojim svetlom se gleda: od nude u zatvorenom prostoru, preko roze na dnevnom svetlu do koralne noću. Meni je najomiljeniji od svih karmina koje imam i celo leto sam njega najviše koristila.



*pošto danas sunca nema ni na vidiku, boja je nude, iako je slikano napolju, a da ima sunca bila bi jaka roze nijansa

Golden Rose Velvet Matte Lipstick

Iskreno, sa Golden Rose kozmetikom je nisam susretala jako dugo. Nisam ni znala da li i dalje postoje, a ni gde bi se mogli nabaviti. A onda sam gledajući razne blogove videla da imaju dosta aktuelnih kolekcija, pa sam odlučila da kupim mat karmin. Trebao mi je neki u bordo nijansi i posle dugo razmatranja izbor je pao na broj 20. Boja je zaista onakva kakvu sam tražila. Glavna razlika između ovog i Rimmel karmina je što je ovaj znatno suvlji. I to je ujedno jedina zamerka. Boja je odlično pigmentisana, ali se naravno teže nanosi od prethodne jer je tamnija pa zahteva veću preciznost i obaveznu olovku za usne. Što se tiče trajnosti, solidna je za jedan taman karmin, pa su i popravke neophodne češće nego na svetlim nijansama.




Ovo su mi prvi svočevi u životu, nadam se da nisu previše loši, jer sam se prilično namučila sa svetlom. A i ne zamerite što su karmini naneti ne toliko precizno tj. bez olovke, u nedostatku vremena.
Koje mat karmine mi vi preporučujete i da li ste koristile neki od ovih?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Rimmel Kate Moss 102 mi se jako jako svidja! :) Predivan je! Obozavam rozu boju karmina :) I ja sam danas pisala o kate moss karminu samo 111 :D Ako te zanima pogledaj na mom blogu :) Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaaa, boja je divna :) Ja sam ovaj o kom si ti pisala poklonila drugarici i isto je odlican ;)

      Delete