Pages

Saturday, April 1, 2017

Weleda anti- cellulite collection



Iako sam prvobitno za danas najavila "Empties" post, ponovo je tu recenzija Weleda proizvoda. Na isti način kao i prethodni put, u trenutku kada sam ulje stavljala na gomilu sa potrošenim proizvodima, shvatila sam da bi trebalo da posvetim ceo post, a ne samo par rečenica ovim proizvodima. Oni dolaze u setu sa masažerom (kog sam zaboravila da slikam), a cena zasebnih proizvoda je oko 1600 dinara za ulje i oko 850 dinara za piling u Srbotrade apoteci. Kupovinom seta štedite, ali se ne sećam njegove tačne cene, jer sam ga ja kupila još u maju.




Piling dolazi u tubi, u koju je smešteno 150 ml proizvoda. Koristila sam ga prilikom tuširanja, tako što bih na vlažnu kožu utrljala određenu količinu i masirala butine nekoliko minuta. Srednje je jačine i gustine i ne daje instant efekat. Preporučuje se da se koristi jednom do dva puta nedeljno, pa sam ga tako i koristila (u proseku, jednom u deset dana). Miris je biljni, ali nije napadan. U početku mi je delovalo kako piling zrnaca ima premalo za kvalitetan piling, ali tek kada počnem da masiram kožu vidim da zrnaca ima više nego što to na prvi pogled deluje. Imam utisak da će baš dugo potrajati jer se ne koristi svakodnevno.


Ovo je drugo Weleda ulje za telo koje sam probala i malo je reći da sam oduševljena. Kada sam koristila ulje protiv strija za trudnice, videla sam da su njihova ulja sa razlogom hvaljena kao brzoupijajuća, a veeeeoma negujuća. Moja koža je ovo ulje od breze upijala za manje od minuta. Nanosila sam ga samo na predeo butina i zadnjice svako veče, pred spavanje. Znam da su efekti ulja najbolji kada se maže na vlažnu kožu, ali bi se meni koža u najvećem broju puta osušila dok počnem sa mazanjem. Miris je i u ovom slučaju blag, što je bilo iznenađenje, jer sam navikla da Weleda ima intenzivnije mirise. Iskreno, jedino što mi se ne dopada jeste činjenica da sam ga potrošila dosta brže nego što sam milila da ću.


Sastav ulja i pilinga možete videti klikom na sliku iznad.
Ja sam imala celulit na butinama, ali ne u nekoj velikoj količini. Glavni problem jeste to što sam prethodnih, zimskih meseci bila dosta vezana za kuću, zbog bebe, kao i što unosim jako malo tečnosti (u poređenju sa minimun 3l dnevno tokom trudnoće). Ipak, bez obzira na to, vidim rezultate. Sada mi je celulit jedva vidljiv čak i kada "uštinem" kožu, a povećanjem unosa vode će do leta valjda i to nestati. Ovo su jedni od retkih proizvoda namenjenih borbi protiv celulita koji su dozvoljeni dojiljama, pošto su prirodni i na bazi breze, a ne bršljana, kako je to najčešće slučaj (pitala sam direktno pred početak korišćenja i potvrdili su mi iz Welede).

Kada vi počinjete borbu sa celulitom?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Ja sve nesto nee verujem u ove kreme i ulja protiv celulita, mada moracu da isprobam. Weleda mi se cini kao super brend :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja verujem jer mi je jos daaaavno pomogao neki anticelilit gel iz Oriflame-a. Sada ne smem da koristim te klasicne (tople/ hladne) zbog dojenja, a ovim sam prezadovoljna :)

      Delete