Pages

Wednesday, August 16, 2017

Empties #38



Danas se preda mnom našla najveća gomila praznih bočica od kako pišem blog! Jako sam dugo odlagala pisanje ovog posta zbog nedostatka vremena, da se nakupilo toliko proizvoda da nisam znala šta ću sa njima. Zato sam rešila da o onima o kojima sam pisala recenzije danas ne pišem, već vam samo ostavim linkove ka njima, posebno ako uzmem u obzir da mi se ni o jednom nije promenilo mišljenje. 
U nastavku pogledajte šta sam sve potrošila u proteklom periodu...



Dakle, na slici iznad možete videti proizvode koje sam recenzirala. Samo za Balea penu, moram da naglasim da nije bila u pitanju konkretno ta, već drugog mirisa, ali sve što sam pisala za prvu, važi i za ovu!



Weleda gel za tuširanje sam nosila na letovanje, pa ste koju reč o njemu već mogle pročitati na blogu (klik). Zaista mislim da su Weleda kremasti gelovi za tuširanje odlični i sa njima ne moram da brinem ako treba da ga koristim bilo za lice, bilo za brijanje. Znam da je sastav odličan i baš zato sam ga i nosila na letovanje, kako bi mogao da posluži za više namena. Imam još jedan od nara ali trenutno trošim neke druge, pa će uskoro ponovo doći na red, a kad ga potrošim definitivno kupujem druge mirise, jer su mi ovaj i badem bili diiivni!

Muž je na more nosio Old Spice gel za pranje tela i kose. Inače ne koristi te 2 u 1 tuširalice jer mu se pojavi perut čim ne koristi Head&Shoulders šampon, ali sa ovim gelom nije imao problema. Kaže da mu se dopada što je miris intenzivan i dugo se zadrži na koži. Toliko sam izvukla od njega :)

Balea gel za brijanje od kokosa mi je godinama bio najdraži, ali ovaj ga je potpuno nenadano skinuo sa trona. Dakle, u pitanju je ovaj "običan" sa alojom, za koji se verovatno retko koja od nas uhvati, pošto uvek ima dosta interesantnijih. Ja sam ga, ne znam zašto, odabrala i skroz me oduševio. Ima neki blag, ali meni prelep miris. Definitivno ću ga ponovo kupiti! Ovi gelovi koji se u dodiru sa kožom pretvaraju u penu definitivno dosta duže traju od klasičnih pena.

Tu je kao i uvek neki Balea gel za tuširanje, jer je njihovim ambalažama nemoguće odoleti. Definitivno zaslužuju ocenu 10+ za dizajn i to ne samo među drogerijskim proizvodima. Ovaj je mirisao na slatko, šećer, ali nije imao prejak miris. Nije se dugo zadržavao na koži, što je u redu ako imate običaj da nanosite mleko za telo nakon svakog kupanja.


Balea vodu u spreju koristim svako leto proslednjih par godina. Odlična je za osveženje, kao u gradu, tako i na plaži. Nas je spasla jer nam se klima pokvarila baš kada su bile najveće vrućine, tako da je to bio jedini način da se rashladimo. Izbacili su i verzije sa mirisom, ali mene ne privlače, jer mi je baš ova obična asocijacija na svežinu, pa nemam potrebu da kupim nijednu drugu. 

Avene termalnu vodu smo potrošili prskajući Taru tih par dana bez klime. Naravno, imala je ojede i crvenila svuda po telu od znoja pa sam joj prskala termalnu vodu i kao osveženje a i zbog toga. No, dok nismo prešli na Uriage vodu, pomaka nije bilo, tako da od sad samo nju kupujem.

Eucerin umivalicu sam već koristila i pisala o njoj, ali zaboravih da je slikam na početku, pa je link ovde. Sasvim ok proizvod sa užasnom amlabažom, koja mi je pored toga što je nepraktična čim potrošite polovinu, još i pukla, tako da sam se baš namučila da je potrošim.

Vichy 3 u 1 sredstvo za čišćenje lica sam spominjala u postu sa kozmetikom koju sam nosila na prvo letovanje (klik) i samo ću dodati da sam se toliko razočarala da se nisam trudila ni da ga potrošim do kraja već ide pravo u smeće. Uskoro ćete videti za šta sam se opredelila za drugo letovanje, jer je multifunkcionalan proizvod u pitanju.

M beauty maske su jako popularne u poslednje vreme, pa sam odlučila da isprobam jednu i to baš ovu penušavu. Sephora bubble masku sam obožavala pa me baš zanimalo kako "radi" sheet maska na istu foru. Fino pročisti lice i jeste neobična, ali definitivno glasam za Sephorinu, posebno ako se uzme u obzir cena (ova je za jednokratnu upotrebu, pa se baš i ne isplati).


Kada su mazalice za nokte u pitanju, dosta toga se potrošilo ovog leta. Na slici nisu Essie baza "millionails" (za koju mislim da je najbolja ikada) i lak "mint candy apple" jer mi ih je Tara bacila sa terase (pukli su naravno, jer smo na drugom spratu i dole je beton :(). Pored ta dva, potrošeni su lak "blanc" (najbolji kreč beli lak ikada) i baza "first base" koja mi je bila sasvim solidna. Na letovanju sam ostala bez jednog od mojih omiljenih letnjih lakova China glaze "pool party" kog ću sigurno opet kupiti za naredno leto. Kada je Essence u pitanju u smeće idu jedan od mojih najdražih lakova ikada "146 that's what i mint" čije sam zalihe kupila kada je ta linija povučena iz prodaje, ali ovaj definitivno više nije za upotrebu. Iako nije potpuno potrošen, već sam tek prešla polovinu "gel top coat" i ja se rastajemo jer se previše zgusnuo. No, bila sam prilično zadovoljna. Nije skup, pa mislim da ću ga ipak opet kupiti. Tu je i Golden Rose express dry lak u nijansi 13, koji je divne kajsijaste boje, ali se i on dosta brzo zgusnuo. Lakovi iz ove linije su me prvo oduševili, a sada mi baš kratko traju na noktima, pa nisam sigurna šta mislim o njima. Jako davno je otvoreno Eveline ulje pa se uklanja iz postavke i moram reći da mojim zanokticama nije ništa radilo i defintivno mi više prijaju kreme, jer sad sa bebom nemam vremena da čekam da se ulje upije.


LA girl korektor je jako hvaljen među svetskim blogerkama zbog odnosa kvaliteta i cene ali ja sam promašila nijansu i nisam mogla nikada da ga koristim. Otvoren je preko godinu dana i vreme je da se rastanem od njega jer mi nepotrebno zauzima mesto u fioci sa šminkom.

U smeće idu dve mini maskare. Yves Rocher maskaru za volumen sam dobila pri jednoj kupovini i nikako mi nije odgovarala. Četkica je prevelika i cela se umažem a trepavicama ne uradi baš ništa. Iznervirala sam se što sam je i ponela na more bez prethondnog testiranja, ali srećom, šminkala sam se samo dva/ tri puta. Lancome maskaru sam baš nagrdila kada sam je prvi put probala, a onda sam se vremenom zaljubila u nju. Iako ne daje efekat dramatičnih trepavica poput Hypnose Drama maskare, dopalo mi se što trepavice deluju prirodno i rasčešljano, a opet produženo.

Puno karmina ide u smeće jer su prastari i više ih ne koristim. Tu su dva Avon karmina koja sam kupila kada sam tek počela da eksperimentišem sa bojama na usnama, jer su bili povoljni i kao takvi super za probu pre ulaganja u neke skuplje. Don Juan je kupljen zbog boje koja je bila hvaljena, ali se meni pokazao kao užasan. Aura mini ruž je bio drečavo pink i takođe je poslužio da vidim hoću li moći sebe da zamislim sa nečim upadljivim na usnama, dok je Max factor ruž u olovci za mene bio razočaranje jer je providnjikav i ne ostavlja ujednačenu boju.

Tu su i tri Essence olovke. Olovku za obrve sam jako dugo koristila, ali sam u međuvremenu našla bolje i ovu nisam predugo uzela u ruke. Tu je i beli krejon, potpuno bez veze kupljen, ali čim sam nabavila NYX wonder pencil sa ovim sam završila jer ne daje baš prirodan izgled. Treća je transparentna olovka za usne, koja je davno kupljena, baš uz ove prve ruževe, ali nisam bila zadovoljna, pa sad zato uvek pronađem olovku u boji ruža.

Da li ste probale nešto od ovoga?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Probala sam Baleinu micelarnu i ovaj gel za brijanje, micelarna je prosecna, gel je dobar :). Davno sam potrosila jedan ruz iz ove Aurine linije i secam se da je bio solidan, a Don Juan imam u mat verziji i odlican mi je. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ovaj moj Don Juan je mat, neka tamno- ljubicasta nijansa ali mi je bio los :/

      Delete