Pages

Wednesday, September 13, 2017

Nude lips



Kao što sam na fejsbuk stranici najavila, danas vam pišem o novitetima kada su usne u pitanju. Neki proizvodi su noviteti i u drogerijama, dok su u mom make-up neseseru svi relativno novi. Primetila sam da se u poslednje vreme najčešće opredelim za neutralne usne, a upravo ove tečne karmine/ sjajeve biram. Kakvi su moji utisci o svakom i kako stoje na usnama, pogledajte u nastavku posta...




Max Facor Honey Lacquer je u svakom smislu novitet. Ja ga imam oko 7 dana, ali verujte da sam stigla da ga isprobam. Iako se ne šminkam često, nosila sam ih po kući kako bih imala formirano mišljenje. Trenutno je ceo MF asortiman snižen u drogerijama i to poprilično, pa sam ga ja platila oko 700 dinara. U pakovanju se dobije 3,7 g. Aplikator je klasičan, sasvim pogodan za precizno nanošenje, a nije tvrd. Ima punu pigmentaciju, a nimalo nije lepljiv. Trajnost mu je odlična za sjaj za usne, pa ni nakon jela i pića nije potpuno nestao sa mojih usana. Ova nijansa, "honey nude" je nijansa mog života, kakvu sam oduvek tražila. Nije preveliki izbor u ponudi, ali verujem da možete naći pravu za sebe. Apsolutno sam zaljubljena u njega iako sam se dvoumila oko kupovine, jer sjajeve inače ne nosim. Ne bih znala kakvu lepotu propuštam!

L'oreal Lip Paint matte je takođe od skoro na policama drogerija. O njemu sam čitala na stranim blogovima još pre nego što se pojavio kod nas i već tada sam želela baš ovu nijansu, "nude-ist". Znala sam po recenzijama da on nije potpuno mat, pa mi nije jasno što su to stavili u naziv. Takođe, ovo "lip paint" mene asocira na jaku pigmentaciju i punu boju, a ne bih rekla da je on takav. Aplikator nije sjajan, kao mi stoper jer izađe puno proizvoda. Ali, ali, ali... Bez obzira na sve mane, meni se on dopada. Baš zbog toga što nije prejak, već neprimetan na usnama, i zbog toga što nije puna boja! Ova nijansa je definitivno favorit. Sa usana je nestao posle neka 3h (nisam jela ni pila ništa) potpuno ravnomerno, tako da je delovalo kao da ništa nisam ni imala na usnama. I on je kupljen na sniženju, koje verovatno još uvek traje, za oko 600 dinara, a dobije se 8 ml. 

Llums sjaj u nijansi "salted caramel" je jedan od njihovih najpopularnijih proizvoda. Redovna cena mu je nešto ispod 300 dinara, a ja sam ga kupila na akciji. Nažalost, očekivala sam malo jaču nijansu, međutim, on se na mojim usnama gotovo uopste ne vidi i deluje transparentno. Ni on nije lepljiv, doduše, ne koliko Max Factor. Aplikator mi nije najdraži, ali je bolji od L'oreala. U pakovanju se dobije 5 ml. Za jedan drogerijski sjaj (nižeg cenovnog ranga) je sasvim dobar. Ukoliko su vam usne baš svetle ili vuku na bež, verujem da će vam bolje stajati nego meni sa prirodno rozikastim usnama. 


NYX Xtreme Lip Cream sam kupila u maju, na veeeelikom sniženju na sajtu Alexandar Cosmetics, pa mu je cena bila smešnih 150 dinara. Ova nijansa "buttery nude" pomalo vuče na narandžasto i to je ono što me brinulo kada sam gledala svočeve, ali nisam smela da ga propustim po toj ceni. Ispostavilo se da sam zadovoljna kako mi stoji. Njegov aplikator je najsličniji Max Factor sjaju, samo je malo tvrđi (samim tim, za nijansu lošiji). Ima punu pigmentaciju i sasvim dobru trajnost za jedan tečni (ne-mat) ruž. Nosila sam ga na Tarinom rođendanu tokom dana i sasvim se fino pokazao, jer ravnomerno nestaje sa usana. Količina koja se dobije je 7 ml. Definitivno ću isprobati još neke NYX sjajne tečne karmine.

Essence karmin je jedini koji nije u tečnom stanju, ali je definitivno najčešće nošen u poslednje vreme. Glavni razlog tome je što je ovo jedini ruž u mojoj kolekciji kog mogu najnormalnije da nosim kada nemam trunku šminke na licu, a da to lepo izgleda. Zato ga biram svakodnevno, za šetnje sa bebom. I on je kupljen na sjajnoj akciji, za 130 dinara. Iako sam se brinula da je ova "07" nijansa previše roze, ispostavilo se da je gotovo identična mojim usnama i da samo ujednači njihovu prirodnu boju. Mislim da kvalitet Essence karmina iz ovih standardnih kolekcija definitivno premašuje cenu, a drugi koji imam ("cool nude") je takođe jako čest izbor.


Iznad ste mogli videti kako svi ovi karmini i sjajevi izgledaju na ruci i na usnama.
Da li vi radije birate "nude" ili ruževe u boji? Ili to zavisi od godišnjeg doba, doba dana ili prilike za koju se šminkate? Kod mene sve zavisi od raspoloženja, a trenutno je ono takvo! 

Pozdrav :)


3 comments:

  1. Meni se svidja taj Loreal i moram da ga uzmem u skorije vreme...inace Esence mi je sasvim ok
    Ja koristim u nijansi 26

    ReplyDelete