Pages

Friday, March 16, 2018

Caudalie beauty elixir



Sasvim neplanirano nastala je mala pauza na blogu, ali opravdano. Neverovatno mi je da je već 16. u mesecu, a da pišem prvi martovski post. Potrudiću se da vam sve nadoknadim u narednim nedeljama, a za početak sam odbrala da vam pišem o jednom jako posebnom proizvodu. Posebnom, u svakom smislu! U pitanju je možda i najpoznatiji Caudalie proizvod, njihov čuveni eliksir za lepotu. On je planetarno popularan i zaista sam čula hvalospeve o njemu. Ja sam svoj kupila "online", a dostupan je i kod nas. Cena manjeg pakovanja od 30 ml je oko 1300 dinara, a veliko pakovanje od 100 ml košta 3900 dinara. Igrom slučaja, drugi sam dobila gratis jer se paket izgubio (ali je naknadno i stigao), tako da još uvek uživam u svom eliksiru. 




Priča o ovom proizvodu počinje jako davno, jer postoji mišljenje da je upravo zahvaljujući njemu mađarska kraljica Izabela čuvala svoj mladoliki izgled. Ovo je definitivno mnogo više od običnog spreja za lice, sa kojim se najčešće susrećemo. Sadrži ekstrakt grožđa za sjaj, ekstrakt ruže za toniranje, eterično ulje ruzmarina koje podmlađuje, vodicu cveta pomorandže koja omekšava kožu. Miris mu jeste jači, ali meni je veoma osvežavajući, posebno kada ga ujutru nanesem. Čini mi se da me momentalno razbudi! Eliksir je pre upotrebe potrebno promućkati, jer na momente može delovati dvofazno, pošto se pojedina ulja izdvoje na vrhu. Raspršivač je savršen- izbacuje tečnost i neverovatno sitnim kapljicama i može da obuhvati celo lice jednim pritiskom. Ono čemu je ovaj proizvod pre svega namenjen jeste sužavanje pora, smanjenje sitnih bora i umirenje kože. Upravo zbog prve stavke, jasno je da on nije namenjen osobama sa suvom kožom, već upravo nama sa kombinovanom (i masnom). Ima alkohol u sastavu pa može peckati ako imate neki upalni proces na licu, u suprotnom osetićete blago hladjenje kada ga nanesete. 


Sastav možete videti klikom na sliku iznad.
Ovo jeste proizvod u koji treba uložiti, jer mu cena nije nimalo niska. Ali, ali, ali... Iako smatram da nije apsolutno neohodan, verujem da ćete se kao i ja potpuno zaljubiti u njega. Trenutno trošim drugu (mini) bočicu i znam da ću nastaviti da ga kupujem. Ta svežina i blistavost koju momentalno da koži je zaista posebna. Iako ga koristim kao tonik (jer mi je žao da na drugi način trošim malo pakovanje) on je odličan kao podloga za šminku, ali i kao fiksator i mnogi najpoznatiji svetski šminkeri se kunu u njega. Čini mi se da se brže troši, ali verujem da taj utisak stičem zbog toga što sam samo mini pakovanja koristila, a delom i jer volim da naprskam malo više pošto mi puuuno prija. Ako bih morala da izaberem jedan proizvod za toniranje lica koji bih koristila do kraja života, to bi bio Caudalie eliksir (a znate da jako retko ponovim kupovinu nečega, jer obožavam da isprobavam nove stvari). Ako imate mogućnosti, obavezno probajte!

Koji proizvod za toniranje je vama omiljeni?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Da. Zaista odlican proizvod. Lepo i elegantno pakovanje. Caudalie je zaista divan brend. Prelep je taj blagi vinski miris.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve sto sam probala je bilo fantasticno. Definitivno jedan od najboljih brendova na trzistu :)

      Delete