Pages

Tuesday, January 2, 2018

My makeup collection: blushes



Danas je na redu kolekcija rumenila. Iskreno, dok ih nisam sada poređala sve na gomilu, mislila sam da ih imam više! Međutim, tokom prethodne godine sam prosledila dalje sve što ne koristim i verovatno nesvesno mislila da ih imam još. No, ovo znači da bih se mogla počastiti nekim novim, haha. Ponovo ću prvo prikazati neka malo skuplja, a potom i povoljnija, mada mislim da je cena svakog prihvatljiva, sem možda jednog koje je HE...




Zoeva rumenila zaista nisu skupa ako živite negde u Evropi gde je dostava povoljna, ali kod nas ako uračunam i dostavu (ili doplatu preprodavcima) ipak ne bih mogla da ih svrstam među drogerijske, jer ne bi svako izdvojio 2800 dinara za rumenila. Ali, pošto je ovo paleta, a rumenila generalno nepotrošiva (posebno ako ste kolekcionar) iskreno mislim da je ovo povoljna paleta. Nisu full size, ali verujem da će mi trajati nekoliko godina. Sa ovom paletom sam tek počela da se družim, tako da ću uraditi recenziju kad još malo isprobam sve nijanse. Za sada mi se jako dopada!

Artdeco često svrstavamo u drogerijske brendove, ali mislim da su cene ipak malo jače nego drugim brendovima poput Maybelline, Max Factor, Rimmel (što meni prvo pada na pamet pri spomenu drogerija). Njihova rumenila su inače oko 3000 dinara, ali stare kolekcije često budu snižene. Ja ovo rumenilo obožavam i omiljeno mi je u ovom hladnijem periodu godine. Ide u favorite zime, pa ću uskoro opet pisati o njemu. Kvalitet bih ocenila sa 10. (Odem sad na sajt Jasmina kako bih vam navela tačnu cenu i vidim još jedno njihovo rumenilo sniženo 50% i sad ću da idem da ga kupim. To vam je bolest :).

theBalm Fratboy rumenilo je bilo prvo skuplje rumenilo koje sam ikada kupila. I zaljubila se u njega! Mislim da sam samo njega koristila sigurno godinu dana, a izgleda kao da nije taknuto. Sada treba da prođe malo vremena dok dođe na red, ali ga i dalje jako volim. Mislim da je odlična ideja za poklon jer je ovo univerzalna boja, između koralne i roze, koja svima lepo stoji. Detaljnije o njemu sam pisala davno, ovde.

Kada je Too faced u pitanju, imam samo jedno rumenilo u mini pakovanju, koje sam kupila prošle godine u novogodišnjem setu. Ono je baš jako pigmentovano i moram da pazim kada ga nanosim jer je lako preterati. Volela bih da imaju sve proizvode u mini pakovanjima, jer zbog takve pigmentacije, ono izgleda kao nikada korišćeno. Recenziju i svoč pogledajte ovde.

Tu je jedino HE rumenilo sa gomile, YSL. Ovo je, takođe, jedino kremasto rumenilo koje posedujem. Njim sam se takođe počastila kada sam diplomirala. Najbolje se nanosi "bockalicom" (četkicom) ili sundjerom, ako želim suptilniji izled. Ni njega ne koristim često koliko bih htela, jer nemam naviku da posegnem za kremastim rumenilom. A dugo je stajalo neotvoreno, jer mi je bilo žao da mu krene rok, kao i drugim skupim stvarima kad ih kupim, haha.


Makeup Revolution srce obožavam. Od svih rumenila koje vam danas spominjem, ono je možda najkorišćenije. Pri tome, nije se pomerilo i ne znam kako iko uspe da ga potroši. Mislim da mu je cena u Aleksandru oko 850 dinara, pošto sam ja svoje kupila sa zvaničnog sajta pre par godina kada nije bilo dostupno kod nas. Volim ga jer sa njim ne moram da razmišljam unapred koji ću karmin staviti na usne- uklapa se uz svaki. Leti, kada pocrnim, može da prođe i kao hajlajter. Ovo je moja topla preporuka!

Još jedno rumenilo iz Aleksandra je NYX Ombre, koje je prošle godine završilo u favoritima godine. Njega baš volim tokom jeseni i zime i mislim da je super kvaliteta. Ostale nijanse iz te linije me nisu privukle, ali ovo je posebno, zaista. Pisala sam i detaljnu recenziju (klik).

Meni možda najlepše od svih rumenila koje imam je upravo Sleek Rose gold. Ono je "dupe" za čuveno Nars rumenilo, ali i da nije bilo bi savršeno. Prosto je prelepo! Tokom proleća i leta, najčešće biram baš njega. Divnooooo je! U postu o svojoj prvoj kupovini sa zvaničnog Sleek sajta rekla sam više o njemu i prikazala svoč (klik).

Colourpop rumenilo je najčudnije od svih, iz razloga što je između praškastog i kremastog. I ono se najbolje nanosi "bockalicom" ili čak prstom. Međutim, boja mu je najneutralnija od svih i zato ga obožavam, pre svega. Mislim da je odlličan izbor za sve nas svetle puti! Detaljnije o njemu pročitajte ovde.

Za kraj tu su dva Sephora rumenila, za čiju cenu nisam sigurna jer su oba kupljena na sniženjima. Pretpostavljam da ona ne prelazi 1500 dinara. Ali, možete ih, poput mene, pojuriti na sniženjima za oko 600 dinara. Ovo boje breskve (svoč) je jako slabo pigmentovano, što koristim kao prednost kada sam u žurbi ili mi je loše svetlo pod kojim se šminkam. Nemoguće je preterati sa njim. Za razliku od njega, pink rumenilo je baš dobro pigmentovano pa je potrebno samo dodirnuti mu površinu četkicom, otresti je i tek onda naneti ga na obraze. U svakom slučaju, volim oba!  

Koja su vaša omiljena rumenila i imate li neko od ovih?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment