Pages

Tuesday, January 16, 2018

Winter favorites



Prošle godine sam uvela sezonske favorite i rekla bih da sam bila uspešna u tom poduhvatu. Letnji su izostali zbog putovanja, ali sve ostale postove sam redovno pisala. Ponovo je došao je red na favorite zime i danas vam pišem o proizvodima koji su se izdvojili u poslednjih mesec- dva. Kao i do sada, tu je pet dekorativnih i pet preparativnih stvarčica o kojima bih vam rekla nešto više. 
Pa da počnemo...




Artdeco rumenilo iz limitirane kolekcije "Sound of beauty" je bukvalno jedino koje koristim od kako je počelo hladnije vreme. To što sam ga kupila na 50% sniženja je samo dodatni plus, jer mislim da mu je i puna cena sasvim opravdana. Ne trusi se ni malo i izgleda kao da još nije ponovljeno, a družimo se neprestano od novembra. Boja je savršena jesenja/ zimska i s razlogom je bordo deo mali- jer da nije izgledali biste kao klovn, koliko je pigmentovano. Zato ga ja samo ovlaš dodirnem četkicom i to bude sasvim dovoljno. Ne samo što je na oko prelepo, ovo je jedno veoma kvalitetno rumenilo, koje obožavam!

theBalm Cindy Lou- Manizer mi je najsavršeniji od svih hajlajtera za zimu zbog svoje rozikaste boje. Nije pigmentovan poput Mary Lou, ali mi baš zato odgovara u ovom periodu godine kada sam izrazito bleda. Za večernje varijante ću odabrati neki drugi, ali za preko dana ovaj je savršen. Ukoliko imate bled ten i ne volite upadljivu šminku, čak i ako ne volite hajlajtere uopšte, ovaj bi vam se provereno mogao svideti. 

Tu je najkorišćeniji karmin ove jeseni i zime, Kiko kog sam kupila u Gracu. On toliko luksuzno izgleda, da bih, da ne piše Kiko, pomislila da je u pitanju neki HE ruž. Kremast je neverovatno, a ima punu boju. Ova "boja mesa" je nešto što ja inače najviše volim, a kako trenutno malo odmaram od mat karmina, nije ni čudo što se izdvojio kao favorit. Iako je kremast, preživeo je pljeskavicu. Mislim da je dovoljno to što sam rekla! Pri nanošenju može pobeći sa linije usana, ali kada koristim neku olovku, nemam taj problem.

Real techniques expert face brush sam imala davno i to je prva njihova četkica koju sam ikada probala. Malo je reći da sam bila zaljubljena u nju. Međutim, ja sam, verovatno, jedina osoba na planeti kojoj se ona raspala. Sa iHerb-a su mi vratili novac zbog tog peha, ali sam u međuvremenu kupila Blush četkicu i navikla se na nju. No, kad sam videla ovu mini varijantu za samo 5 $ odmah sam je stavila u korpu. Sama četkica je iste veličine kao i originalna, samo je drška kraća, što meni ni malo ne smeta. I dalje mislim da ona nanosi puder najbolje na svetu, bolje i od sunđera!

Tu je i moj dragi Bourjois korektor kog sam sasvim slučajno, na nagovor radnice u Jasminu, probala. Iako sam otišla po drugi, koji je bio snižen 50%, kada sam probala ovaj znala sam da ga moram kupiti. Cena mu je oko 1300 dinara. Ja imam veoma tamne podočnjake i on ih ne zamaskira potpuno, jer nema punu pokrivnu moć, ali tako lepo posvetli ceo predeo da bez obzira na to izgledam sveže i odmorno. Nije najbolji koji sam probala, ali je trenutno jedan od favorita sa razlogom.


Sierra Bees balzam za usne već par meseci nosim u džepu od jakne kako bih ga nanela kad god izađem napolje. Iako je prirodan, nije puno mastan, a to je inače najveći problem koji imam sa prirodnim balzamima. Miriše jako nežno, na krem brule. Zaista mi prija i usne mi odlično podnose hladnoću i vetar uz njega! Imate ih na iHerb-u i često su na akciji.

Revlon UniqOne tretman za kosu u spreju sam godinama želela da probam, ali nikako nije stizao na red. Kada sam ga konačno kupila, izabrala sam verziju sa kokosom, jer znam da su oko mirisa crvenog podeljena mišljena, pa mi se nije eksperimentisalo. Za ovakve proizvode je potrebno da prođe puno meseci da bi se videli pravi rezultati, ali moram reći da mi se za sad baš dopada. Naprskam ga prvo među dlanove (5 pumpica) pa rasporedim po krajevima kose. Rekla bih da radi odličan posao. Kada ga potrošim imaću pravu sliku, ali mislim da je s razlogom kultni proizvod za negu kose.

Balea kremu tj. mast od nevena koristim za negu stopala tokom noći. Pošto, od kada imam dete, nikako ne stižem da negujem stopala kao ranije, ovo je tretman koji mi jako prija. Dakle, ovo je univerzalna mast, koju možete nanositi gde god vam je koža suva, ali ja je koristim kao noćnu masku za stopala. Namažem deblji sloj, obujem čarape i pustim da prenoći. Ujutru koža bude neverovatno meka, čak i ako ste je malo zapustili. Ovaj postupak ponavljam svaki drugi- treći dan.

Nikel ulje pod imenom "Zimska bajka" koristim već par nedelja. Sa njihovim proizvodima sam imala različita iskustva, ali mi ovo ulje izuzetno prija. Miriše na pomoradže, ali meni koja nisam ljubitelj citrusnih mazalica, nimalo ne smeta. Deluje kao veoma masno, ali moja koža ga baš brzo upije i na njoj ostane satenski osećaj. Koža bude jaaako nežna i iskreno, jedva čekam veče, da dođe trenutak da ga nanesem. Toliko mi prija! Ukoliko neki dan preskočim mackanje, zbog nedostatka vremena, ne jave mi se suvi delovi nigde na telu, što je za mene zimi retkost. 

Za kraj, tu je najveći favorit od svih, Dr. Hauschka krema za čišćenje lica. Iako sam sve već rekla nedavno u recenziji (klik) nisam mogla a da je ne uvrstim u ove favorite. Slobodno mogu da kažem da ćete je videti i u godišnjim favoritima za 11 meseci, jer- toliko mi se dopada. Ništa savršenije za čišćenje lica nisam nikada ranije probala i posebno mi se sviđa što nije klasičan čistač. Da ne dužim više, pročitajte recenziju, ukoliko možete kupite kremu i verujte mi da će vas oboriti s nogu!

Koji proizvodi su se vama izdvojili ove zime kao favoriti?
Pozdrav :)


No comments:

Post a Comment