Pages

Saturday, January 13, 2018

Empties #41



Sasvim neprimetno, prošla su puna dva meseca od poslednjeg posta sa potrošenim proizvodima. Iskrena da budem, praznih bočica ima još ovoliko, ali morala sam da ih podelim u dva posta da vam ne bi prošao život čitajući, hehe. Većina proizvoda sa slike je već spominjana na blogu, a ovo je prilika da saznate da li mi se mišljenje o njima promenilo nakon korišćenja. Predlažem da počnemo odmah, ima puno toga na gomili...



Nega tela


Thiomucase je trebalo da dobije recenziju kada sam ga redovno koristila, ali zbog odlaska na letovanje, nisam stigla da je napišem. Mislim da je ovo jedna od najboljih anti- celulit mazalica koje sam ikada probala. Ono po čemu se razlikuje od svih drugih je što deluje kao da je u pitanju "običan" losion za telo, fantastično hidrira i neguje kožu, miriše predivno, na čisto, a kao dodatak, utiče na smanjenje celulita. Dok sam ga redovno koristila (oko mesec dana) definitivno sam videla razliku. Ono što je preostalo od leta vuklo se po kupatilu, pa sam ga nedavno privela kraju. Sigurno ću ponoviti kupovinu u budućnosti!

O Uriage intimnoj kupki sam pisala u okviru jednog Mixology posta (klik). Trenutno trošim drugu tubu i prezadovoljna sam. A bila bih i da je nisam kupila na 1+1 akciji, jer traje neverovatno drugo i zaista se isplati. Mogu slobodno da kažem da mi je sada ona omiljena i da je pretekla Eucerin, Sebamed i Lactacyd. Miris nema, dosta je gusta i potrebna je količina zrna graška po upotrebi. Nije mi izazvala nikakve iritacije ni bilo šta slično, a koristila sam je čak i nakon operacije nedavno (naravno, ne prvih par dana). Imate sve preporuke za ovaj proizvod!

Biobaza dezodorans ste nedavno mogli videti u godišnjim favoritima, pa je jasno šta mislim o njemu. Ovaj, sa mirisom ši putera i jojobe, mi je za sada omiljeni, mada mi se i onaj od meda, koji trenutno koristim, jako sviđa. Obavezno ih probajte ako do sada niste. Neprijatnim mirisima nema ni traga, kao da nije u pitanju prirodni dezodorans. A ono najbitnije je- on jeste prirodan i bez aluminijuma!

Još jedan proizvod koji je bio u favoritima godine je Yves Rocher kremasta tuširalica. I tada sam rekla da mislim da oni imaju najbolji odnos cene i kvaliteta od svega na našem tržištu. Ova, koju sam potrošila, je sa mirisom pamuka i ako volite nežne, puderaste mirise, na čisto, ovo morate probati. Meni je i dalje najlepša od makadamije, a sledeća na redu je sa mirisom kafe. Mmmm, ne mogu dočekati da isprobam!

Tu je još jedan Yves Rocher gel za tuširanje, u mini pakovanju, kog sam dobila na poklon pri učlanjenju u njihov klub. Njega sam nosila na vikend putovanje na Zlatibor i uspeo je da me prenese u tople krajeve i pored mećave koja je bila napolju :) Ovo je najsavršeniji letnji miris, ali ne osvežavajući, već topao. Asocira na plažu, kokose, palme, koktele! Definitivno moram pogledati ima li ga u velikom pakovanju, mada mislim da je ovo bilo neko limitirano izdanje...

Nega lica


Ako ste propustili moje oduševljenje Avon Anew kremama, detaljnu recenziju obe pročitajte ovde. Ovo su najbolje kreme iz Avona koje sam ikada probala i verujte kad kažem da vrede svaki dinar. Ako vam je koža normalna, do kombinovana, sa njima nećete pogrešiti. Za nijansu mi je bila draža dnevna, ali sam prezadovoljna i noćnom. Zanimljivo je da mi se noćna potrošila pre iako sam ih uporedo koristila. Mislim da je razlog tome što je dnevna malo masnija (zbog prisustva zaštitnog faktora) pa je bilo potrebno više proizvoda po korišćenju.

O Roc peni sam takođe pisala u postu sa favoritima jeseni (klik) i ona je definitivno ostala favorit do kraja. Trenutno trošim drugo pakovanje (jer sam i nju ugrabila na 1+1 akciji) i nije mi dosadila. Vredi svoju cenu i opet bih je kupila! Jedna pumpica je sasvim dovoljna za umivanje i pena traje jako dugo. Sada je koristim samo ujutru, pa će tek potrajati. Topla preporuka za osetljivu kožu!

Caudalie ulje za skidanje šminke je najbolji proizvod sa tom namenom koji sam ikada probala (recenzija). Trenutno koristim The body shop, ali je Caudalie bilo dosta bolje! Neverovatno lepo ukloni svu, pa i najuporniju, šminku! Čak i mat tečne karmine! Uz to, nema potrebe za upotrebom tupfera, a ispira se veoma lako i ne ostaje mastan trag na koži. Ovo ću sigurno kupiti u budućnosti, jer mi se čini da ne mogu bez njega!

Lush maska je definitivno jedna od najboljih koje sam ikada probala! Detaljnu recenziju imate ovde. Žao mi je što nisu imali nikakve popuste kada sam bila u Gracu, jer bih rado probala još svašta. U principu, jedina mana joj je kratak rok, pa zato preporučujem malo pakovanje jer je veće nemoguće iskoristiti. No, ako je nanosite i na telo, to je u redu, a možete je kupiti sa nekim po pola. Ovo malo pakovanje mi je trajalo tačno mesec dana, a koristila sam je bar tri puta nedeljno. Predivna je! Predivna.

Sephora tonik je bio pozitivno iznenađenje. Nisam mislila da će biti loš, već nisam imala neka očekivanja. Uzela sam ga kao gratis proizvod kada je bila 2+1 akcija. Ova mini pakovanja su odlična, kako za putovanja, tako za probu. Meni je on savršeno čistio lice i jedino što je pomalo nerviralo je bio miris muškog parfema (srećom ne jak). I o njemu se mogli pročitati ponešto u starom Mixology postu (klik).

Avene okoloočna kremica je dobila recenziju- ovde. Iako mi se tada možda učinila kao prosečna, iz ove perspektive mislim da je bila jako dobra za hidrataciju. Iako je pakovanje manje od standardnih, dobar, mali otvor je omogućio da koristim po trunčicu i da mi potraje kao neke koje imaju 50% više proizvoda. Ovu kremu bih preporučila svakom ko želi da hidrira područje oko oka, kremom koja se brzo upije i nije teška. Super je ako se svakodnevno šminkate i nemate puno vremena da čekate da se krema upije.

Bebi i muški "empties"


Bebi pelenska Biobaza krema i ja smo od početka korišćenja imale "love- hate" odnos. Uostalom, to sam rekla i u recenziji (klik). Definitivno je ne bih preporučila za novorođenčad, koja su sklonija ojedu. Ali, kada beba poraste i ojedi postanu retki, gotovo nepostojeći, mislim da je ovo super krema za negu kože. Mene dosta podseća na običan pantenol. Ne može da pomogne kod ojeda ili iritacije, ali je za održavanje nežne kože, sasvim dobra.

Muž je potrošio dva proizvoda- Dove dezodorans i Avon gel za tuširanje. Ovaj dezodorans mu je sasvim odgovarao i verovatno će ponoviti kupovinu kad potroši neke koje sam mu u međuvremenu kupila. I meni se sviđa miris, iako nije klasičan muški, kakve najviše volim. Kao ostali Avon gelovi, ovaj mu je odgovarao, mada je činjenica da im se miris ne zadrži dugo na koži- što ponekad i nije loše, jer nije sjajno kad se izmešaju mirisi tuširalice, dezodoransa i parfema, zar ne?!

Oralna, nega ruku i dekorativa


Ako redovno čitate blog, verovatno znate da već dugo koristim prirodne paste za zube. Ova Alverde je jedna od njih. Međutim, nisam oduševljena. Očekivala sam više svežine, s obzirom da je sa nanom, ali ukus je preblag i gotovo da ne postoji. To čak i ne bi bio problem (koristila sam razne koje nemaju ulogu u osvežavanju daha, za to koristim tečnost za ispiranje) ali ako kupim pastu na kojoj piše "pepermint" očekujem da ima ukus. Neću je više kupovati sigurno jer su mi Weleda i Natura Siberica daleko bolje (a i Logona, koju trenutno koristim).

Tu su i dve kreme za ruke. L'occitane kremu od badema sam potrošila i nije mi bila najdraža. Svojevremeno je završila u "Fails" postu (klik) samo zato što je u odnosu na sve ostale njihove kreme koje sam probala (a dosta ih je) blaga i smatram da ne neguje dovoljno. Avon je prošle godine ambalažom iskopirao L'occitane pa sam morala da probam i njihovu kremicu. Mirisala je savršeno (kao i sve drugo iz linije sa arganom) ali nažalost nije potrošena pre isteka roka, jer se zagubila u jednoj tašni i u njoj provela skoro godinu dana. Inače, bila je sasvim dobra!

Potrošena je, ni sama ne znam koja po redu, moja omiljena Bourjois CC krema. Više puta sam rekla da je i ne smatram toniranom kremom jer ima pokrivnu moć kao puderi. Za moju kožu, ona je apsolutno savršena, jer da to nije, ne bih je kupovala tri godine konstantno. No, nakon tri godine moja koža ima običaj da se zasiti pudera. Sada se to nije desilo, ali ja sam za svaki slučaj odlučila da pauziram sa njom, pa joj se vraćam čim potrošim puder koji sad koristim. O njemu vam uskoro pišem, isti brend je u pitanju!

L'oreal maskara za obrve je proizvod koji sam mrzela. Neću opet hejtovati, već vam ostavljam link do posta u kom sam rekla šta mislim o njoj- klik.

Tu je još jedan favorit prethodne godine, L'oreal lak u nijansi 114 nude demoiselle. Ne da ga obožavam, nego... Naravno da sam kupila novi čim sam ovaj potrošila. Čak i kada su mi se nokti listali i pucali (nedostatak vitamina zbog dojenja u jednom trenutku) kada bih njega nalakirala izgledali su pristojno. Samo sa njim! A posebna ljubav ide za to što je ovo jedini mirišljavi lak u mojoj kolekciji, koji stvarno miriše. I to predivno!

Kesice (maske, testeri)


Konačno sam i ja probala čuvene M beauty maske! Nakon maske sa mehurićima, izabrala sam srebrnu, koju sam nosila na Zlatibor. Jako mi se dopada što je iz dva dela, pa može potpuno da nalegne na lice. Zalepi se veoma dobro i ne morate brinuti da će spasti. Ja sam je držala na licu duže nego što treba (oko 90 minuta, dok sam gledala film) jer mi je tako prijalo. Nisam imala potrebu da nanesem kremu nakon, već sam samo umasirala ostatak maske po licu. Sigurno ću probati i druge vrste!

Kada su testeri u pitanju, tu je L'occitane jer znate da sam kupovala tamo na jesen, pa sam rešila da probam ono što sam dobila. Bogata krema za telo iz linije sa ši puterom je fantastična! Što se mene tiče, to im je najsavršenija linija, jer je sve što sam probala apsolutno opravdalo svoju cenu. Ono što sam po prvi put probala je kolekcija sa božurom. Naravno, pala sam u nesvest koliko su i serum i krema savršeni, pa ću se sigurno počastiti njima u budućnosti!

Da li ste probale nešto od ovoga i kakvi su vaši utisci?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Slazem se u potpunosti za Biobazin roll on, za njega sam cula putem blogova i probala ga - odusevljena sam! Do sada nijedan antiperspirant nije uspeo da se izbori sa znojem, tj neprijatnim mirisima, nema ni svraba.. Sve preporuke za njega. Kristina

    ReplyDelete