Pages

Tuesday, January 9, 2018

My makeup collection: lipsticks & glosses



E, pa konačno je došao na red i poslednji post na temu moje kolekcije šminke. Iako sam prvobitno htela da vam pišem i o proizvodima za ten (puderi, korektori itd.) shvatila sam da nema potrebe za tim jer ne posedujem nikakvu kolekciju već svega par stvari kojima sam verna. Zato ću proizvodima za usne (karminima i sjajevima) zaokružiti ovu seriju postova. Ima ih puno, pa da počnemo...

Colourpop


Tečni ruževi za koje mislim da su ubedljivo najkvalitetniji su Colourpop. Nakon što sam njih probala retko koji me oduševe. Imaju nenormalnu pigmentaciju i više od jednog sloja vam ne treba (što izađe na aplikatoru vam je sasvim dovoljno). U kolekciji su jedan sjaj, dva karmina satenske završnice i četiri mat tečna karmina. Za moj ukus je možda najlepša satenska završnica i jedina mana im je što se preslikavaju na čašu (ili cigaretu, ako ste pušač) ali nekim čudom ne nestaju sa usana. Dosta su ugodniji od mat karmina mada ja ni sa njima nemam problem. Jednom prilikom sam slučajno poručila i kremaste karmine koji su me podjednako oduševili. Posedujem dva komada, ali sam sigurna da ću proširiti kolekciju.


Svočevi svih ruževa su poređani istim redom kao i karmini iznad.
Colourpop: "Finder's keepers", "Calypso", "Love bug", "Creeper", "Notion", "Panda", "Hutch", "Contempo", "Tootsi".

HE karmini



Kada su skuplji karmini u pitanju, preovlađuje MAC. Imala sam na listi želja još puno njih, ali sam uspevala da pronađem slične, povoljnije. Da nemam previše "nude" i ruževa boje mesa, sigurno bih kupila "Brave", ali ovako, nije mi neophodan. Najdraži od svih je moj prvi MAC ruž, "Flat Out Fabulous". Posedujem i dva Inglot karmina (koje ne smatram HE) ali sam ih ipak ubacila u ovu grupu, jer ni njihova cena nije niska (oko 1600 dinara), a za mat bordo karmin mislim da je previše suv i veoma teško se nanosi. Calvin Klein karmin sam dobila na poklon pri jednoj kupovini na Strawberrynet sajtu, a Benefit sjaj je bio deo jednog seta i u mini pakovanju je. Too Faced "lip injection" je bezbojni sjaj, pa ispod nema svoča. Više o njemu pročitajte u recenziji (klik).


Svočevi svih ruževa su poređani istim redom kao i karmini iznad.
Benefit "Hoola", Calvin Klein "Victorious", MAC "Flat Out Fabulous", MAC "Candy yum yum", MAC "Relentlessly red", MAC "Blankety", Inglot 220, Inglot 438.

NYX, Sleek, Kiko


Na ovoj gomili su karmini drogerijskog cenovnog ranga, ali se ipak ne kupuju u drogerijama. NYX karmine možete kupiti u Aleksandru, dok se Sleek može naći na sajtu Makeup Plaza, a Kiko samo po radnjama u inostranstvu. NYX karmina imam najviše i to raznih. Tu je par kremastih, tri mat karmina, sjaj i tečni metalik mat karmin. Mislim da NYX ima najveću ponudu i najbolji odnos cene i kvaliteta od svih brendova na našem tržištu. Sleek karmin imam u njihovoj najpopularnijoj nijansi, a Kiko sam sasvim slučajno kupila i zaljubila se u sve- od luksuznog pakovanja, preko nijanse, do formule.


Svočevi svih ruževa su poređani istim redom kao i karmini iznad.
NYX "Heather", NYX "Lala", NYX "Whipped caviar", NYX "Street cred", NYX "Perfect red", NYX "Buttery nude", NYX "Pure Society", Sleek "Birthday suit", Kiko 105.

Karmini iz drogerija #1 (Aura, Maybelline, L'oreal, LLums, Max factor)


Aura karmine imam najduže od svih i zaista su mi bili odlični kada su se pojavili. No, sada kad god hoću da ih koristim ja se blago razočaram. Zašto? Colourpop me je navikao na punu pigmentaciju, a ovi ruževi su u jednom sloju veeeoma providni. Ako hoću punu pigmentaciju, nanosim tri sloja. Srećom, mogu da se nadograđuju a da lepo izgledaju na usnama. Maybelline tečni mat karmini su novije otkriće i jedini su koji pariraju Colourpop karminima. L'orealov karmin mi je čas dobar, čas ne, ali boja je lepa pa ga često nosim. Llums sjaj je ipak kupovina zbog koje se kajem iako je povoljan. Ne ostavlja skoro pa nikakvu boju na mojim usnama, dok je Max Factor sjaj, moj najdraži ikada!


Svočevi svih ruževa su poređani istim redom kao i karmini iznad.
Aura "613 good vibes", Aura "612 matte mess", Aura "611 time for selfie", Maybelline "20 pioneer", Maybelline "05 loyalist", L'oreal "212 nude-ist", Llums "salted caramel", Max Factor "honey nude".

Karmini iz drogerija #2 (Flormar, Rimmel, Golden Rose, Essence)


U drugoj grupi je još povoljnih karmina, koje takođe možete pronaći u drogerijama, ali i po lokalnim parfimerijama. Iako imam samo jedan, ovaj Flormar ruž je predobar i da mi treba još karmina, sigurno bih kupila još neki iz te linije. Rimmel karmine imam predugo, a sada shvatih da narandžasti nisam prosledila dalje prošle godine sa ostalim karminima koje ne koristim. Golden Rose su verovatno najbolji jeftini karmini i baš mi je čudno da su mi preostala samo dva komada. Nikako da kupim neki njihov tečni... Essence karmine sam kupovala na akciji za 129 dinara i sasvim su solidni, mada im je trajnost na usnama u rangu sa cenom.


Svočevi svih ruževa su poređani istim redom kao i karmini iznad.
Flormar "DC 27", Rimmel "102", Rimmel "109", Golden Rose "07", Golden Rose "02", Golden Rose "98", Essence "05 cool nude", Essence "07".

Koliko karmina vi imate u svojoj kolekciji- premalo ili previše?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Obožavam ruževe, a ti imaš baš zavidnu kolekciju. Ja sam mislila sa ih ja imam puno, hihi..

    ReplyDelete