Pages

Wednesday, January 24, 2018

Weleda Calendula wind & weather cream



Slikama u današnjem postu sam želela da prizovem proleće, iako će tema posta biti drugačija. Naime, radi se o pravoj zimskoj kremi za bebe i decu, koja štiti od vetra i hladnoće. Koristim je za Taru od kako smo je dobile (u novembru) i došao je trenutak da sa vama podelim utiske. Kao i uvek do sada, Weleda linija od nevena za bebe nije razočarala, a za više detalja, nastavite sa čitanjem...




Poput ostalih Weleda krema i ova dolazi u žutoj aluminijumskoj tubi u kojoj se nalazi 30 ml proizvoda. Jedina zamerka koju ja imam na ambalažu jeste što su im sve kreme slične, pa kada ih imamo više u istom trenutku, moram da pročitam koja je za šta kako ih ne bih pomešala. Dakle, ovo je nešto između masti, balzama i kreme po svojoj teksturi. Možda bih je najpre svrstala u prvu grupu jer je izuzetno masna. Kao takva, mislim da nije pogodna za nanošenje pred spavanje, jer ako vam dete ima puno kose (poput mog) umastiće je. Doduše, ovo i jeste balzam za zaštitu od spoljašnjih vremenskih uslova, pa smo ga mi i nanosili baš pred izlazak napolje. Kapa bi joj držala kosicu, dok se krema ne upije, pa nisam morala da brinem hoće li izmastiti kosu. Bez obzira na to, ovaj balzam se relativno brzo upije i što je najbitnije radi svoj posao fantastično. Znate da Tara s vremena na vreme dobije ekcem i ima problema sa suvom kožom, ali zahvaljujući ovom balzamu, lice joj je bilo 100% zaštićeno tokom cele zime.


Sastav možete videti na slici iznad.
Aktivni sastojci su ulje badema, pčelinji vosak i neven. Nije potrebno opet da naglašavam koliko lepo sve Weleda kreme mirišu! Iako sam ja ljubitelj nemasnih, brzoupijajućih krema (kakva je krema od belog sleza, koju koristimo pred spavanje) ne mogu a da ne priznam da ovakvu zaštitu od vetra i hladnoće verovatno ne bi dobila ni od jedne druge kreme. Topla preporuka za ove hladne zimske dane!

Recenzije ostalih Weleda bebi proizvoda pronađite na linkovima ispod:

Koju kremu za lice vaša beba koristi trenutno?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Čula sam puno pohvala za ovu kremu, ali je nisam imala. U stvari, od Weleda još ništa nisam probala...moram to što prije ispraviti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno, sto pre! Kupi bilo sta i odusevices se, veruj mi :)

      Delete