Pages

Wednesday, February 6, 2019

Empties #47



Ponovo sam nekoliko puta odlagala pisanje ovog posta, jer iziskuje puno vremena, ali kesa sa praznim bočicama se definitvno napunila do vrha, pa je bio red da ih se rešim. Pred vama je i ovog puta dugačak post, ali trudiću se da budem koncizna, jer sam većinu proizvoda koje ćete danas videti, na ovaj ili onaj način, već spominjala. Da ne trošim reči, već da počnemo sa mini recenzijama odmah!



Nega lica


Caudalie esencijalnu vodicu tj. tonik sam nedavno recenzirala ovde i mišljenje mi se nije promenilo do kraja bočice. Mislim da je ovo fantatsičan proizvod ukoliko imate problema sa flekama na licu, jer ih definitivno posvetljuje. Zaista mi je prijao, što sam i očekivala, jer sve njihove proizvode jednostavno obožavam!

Kiehl's krema je bila nedavno i u godišnjim favoritima i ovo je proizvod koji preporučujem da isprobate čim budete u prilici, a Kiehl's nam uskoro stiže u novi tržni centar na Adi! Ovo je jedna od najboljih krema za lice koje sam ikada probala i mislim da bi svakome odgovarala. Odnos cene, kvaliteta i količine je fantastičan. Detaljnije o njoj pročitajte ovde.

Balea mini gel za umivanje sam nosila u porodilište, a ranije ga nisam probala. Doduše jesam u obliku pene, ali mi se i ovaj klasičan jako dopao. Fino peni, dobro očisti lice i ima nežan miris. Izbor umivalica je veliki, a meni lista želja duga, pa ga samo zato neću kupiti u velikom pakovanju. 

Rilastil okoloočna kremica je bila sasvim dobra i trajala je čitavu večnost iako sam je koristila i ujutru i uveče. Dobro je hidrirala zonu oko oka, a da li pomaže kod ublažavanja podočnjaka- ne znam, jer ja ponovo nemam normalan san, zbog bebe. Svakako, nije razočarala.

Vichy čuveni Mineral 89 me je blago razočarao. Posle toooliko plaćenih i neplaćenih reklama i recenzija, ostala sam bez nekog posebnog utiska. Drago mi je da nisam poklekla i kupila veliko pakovanje, jer to sigurno neću učiniti nakon što sam probala tester. Lepo on hidrira, ali ništa bolje od Bioderma Hydrabio seruma, koji je duplo jeftiniji.

Alverde balzam za usne sam dobila prošle godine u advent kalendaru, ali sam ga samo probala par puta pre nego što ga je muž prisvojio. Ovo je sasvim sigurno jedan od boljih balzama koje sam probala i sa razlogom ga svi hvale.

Oriflame ulje čajevca fino pomogne kada iskoči poneka bubuljica, ali mi je Uriage SOS pasta ipak draža i od kad nju imam, nisam nijednom posegnula za njim. Sada mu je i rok istekao, pa je vreme da ide u smeće.

Nega tela


Na slici iznad vidite čak tri Alverde gela za tuširanje, jer su oni zbog povoljne cene, bili moj prvi izbor tokom trudnoće. Ova dva u limitiranom izdanju su mi se veoma dopala, a iako (zvanično) potpuno različit, meni je miris bio sličan. Tuširalica za osetljivu kožu mi se nije previše svidela, jer je bila previše poput želatina i miris joj je bio čudan. Ona u principu nema nikakav miris, ali ja sam osećala nešto, što mi nije prijalo. 

Striet sam koristila u sedmom mesecu, pa sam ga odložila kako bih isprobala neke druge proizvode, a onda nastavila druženje sa njim nakon porođaja. Defintivno je dosta ređi i masniji nego što sam očekivala, ali mi je odgovarao. U prvoj trudnoći sam ga preskočila zbog mirisa, a ovog puta mi je prijao. Strija nemam, tako da sam zadovoljna!

Fenjal dezodorans sam obožavala. Ovo mi je definitivno najdraži dezodorans bez aluminijuma koji sam ikada probala. Ponoviću kupovinu sigurno, jer ionako rotiram one koji su mi se najviše svideli. Bio je u jesenjim favoritima, zaslužio da bude i u godišnjim, ali sam očigledno zaboravila da ga slikam, jer je bio na gomili sa potrošenim proizvodima.

Alverde dezodoranse u spreju koristim najviše leti, za dodatno osveženje tokom dana i volim ih. On ima alkohol pa ga ne koristim nakon tuširanja i brijanja jer pecka, već na prethodno spomenuti način. Kupiću novu bočicu pred leto, sigurno.

Lierac gel protiv strija je bio odličan, čak i meni koja dosta više volim ulja i masne kreme da koristim u tu svrhu. Da je bilo leto, još više bi mi prijao, jer hladi kao i svaki gel. No, drago mi je da sam ga probala, jer njihovi proizvodi i te kako privlače! 

Yves Rocher losion za telo je prošlogodišnje limitirano izdanje sa mirisom vanile u kom sam baš uživala. Jeste da volim sve sa tim mirisom, ali ponekad ume da bude prejak. Ovaj je bio savršen! Losion je bio dobar, za prosečnu negu, ne za veoma suvu kožu. Ove zime nisam imala problema sa perutanjem kože, tako da je moja očekivanja ispunio.

Nega kose


Phyto šampon za osetljivu kožu glave mi se jako dopao. Iako mu je miris pomalo muški, nije mi smetao da ga potrošim. S vremena na vreme mi se javi reakcija na šampone protiv opadanja, koje ponovo moram da koristim, zbog dojenja. Ovaj šampon mi je u tim situacijama jako pomagao i drugo šamponiranje njim mi je rešavalo problem sa iritacijom.

Selective botoks kose koristim jednom nedeljno već mesecima unazad, odnosno od kako sam prvi put čitala pohvale kod Bambi i na blogu Zdrava kosa, kojima i te kako verujem. Ako želite da pružite vrhunski tretman za svoju kosu kod kuće, ovo je pravi način. Ostavila sam vam linkove ka njihovim recenzijama, gde imate i više nego dovoljno informacijama o ovim ampulama.

Proizvodi za bebe i decu


Eucerin losion za atopičnu kožu nije namenjen samo deci, već celoj porodici, kao i uvek kada su ovakvi proizvodi u pitanju. Znate da se starije dete i ja s vremena na vreme borimo sa ekcemima, pa smo isprobale puno raznih brendova. Ovaj losion je najmasniji od svih do sada isprobanih, pa bih ga kao takvog, preporučila isključivo za zimski period godine, jer mislim da bi bio pretežak za toplije dane.

Naturaverde šampon je treći njihov proizvod koji smo probali. Nakon pelenske kreme i kupke, šampon je takođe ostavio pozitivan utisak. Blag, nežnog mirisa, fino peni i lepo opere kosicu- zaista je za svaku preporuku.

O Weleda kremastom gelu za tuširanje sa pisala zasebnu recenziju, koje se možete podsetiti ovde. Jasno je koliko mi se dopao čim sam nakon dobijenog od pomorandže kupila i ovaj, a planiram i verziju sa citrusom da probam za Taru.

Weleda pelenska krema je najčešće kupljeni proizvod od kada imam decu. Naravno da sam i za bebu odabrala baš nju za početak. Detaljnu recenziju na blogu možete pročitati od ranije, pa ne bih sada da dužim, jer je ovo najbolja krema u tu svrhu koju smo ikada probali.

Sierra Bees balzam za usne nije potrošen, ali je otvoren preko godinu dana, tako da ide u smeće. Poručen je sa iHerb-a i ovo je verzija bez mirisa, koju je dete koristilo s vremena na vreme, kad bi joj ispucale usne. Ovo su jako povoljni, a odlični prirodni balzami za usne.

Mini Sudocrem smo dobili u Babybonus programu u DM-u. Potrošen je ali nam nije puno pomogao kod ojeda koji se bebi pojavio već u prvim danima od rođenja. Srećom, shvatili smo da je problem izgleda bio u pelenama, pa smo menjanjem konačno došli do onih koje mu u potpunosti odgovaraju.

Dekorativni proizvodi


Maybelline puder mi definitivno nije odgovarao iako sam mu nekoliko puta davala šansu iznova. Iako sam u početku mislila da je najveći problem u neodgovarajućoj nijansi, ipak je puder taj koji mi se nije dopao. Moja koža nikako nije mogla da ga upije i jako čudno je izgledao tako da ide u smeće pre kraja. Jeste da je povoljan i kupljen na sniženju, ali ipak se kajem što sam ga uopšte uzimala.

Za razliku od njega, Bourjois puder sam volela i potrošila do kraja. Ovo je puder za normalnu ka suvoj koži, ali meni sa kombinovanom nije smetao u zimskom periodu. Bilo je momenata i letos kada sam ga koristila i bila zadovoljna. Detaljnije o njemu pročitajte ovde.

Essence čuvenu maskaru sam zaista volela, a čini mi se da je bila i u jednim favoritima. Iako nije najbolja maskara koju sam probala iz drogerija (i dalje prvo mesto čuva L'oreal Superstar, koja je višestruko skuplja) mislim da je ova maskara odličan odnos cene i kvaliteta i zaista jeste zadovoljila sva moja, ne tako mala, očekivanja.

Tu je i Avon lak u nijansi ''perfect pink'' koji ću sigurno poručiti ponovo jer je jedna od omiljenih nude boja koje nosim jako često na noktima.

Maske za lice


Potrošila sam dve od tri Sephora glinene maske u kesicama, o kojima sam vam ranije pisala (klik). Mišljenje mi se nije promenilo do kraja, definitivno mi je plava bila favorit. Inače, iako na kesici piše da su za četiri upotrebe, meni su potrajale duplo duže, a posebno ljubičasta koju još nisam ni potrošila, iako sam ih rotirala redovno.

SW clinic maske sam poručila direktno iz Koreje, a i vama sam ih poklanjala. Sasvim su dobre, ali mi je njihova omiljena ipak od mleka, tako da naredni put ponavljam tu kupovinu!

Boscia peel- off masku sam dobila prilikom jedne kupovine u Sephori i slobodno mogu da kažem da je ovo najbolja maska tog tipa koju sam imala prilike da probam. Baš jako se zalepi za lice, pa nije najprijatnije kada treba da je skinete, ali sam imala utisak da je odlično očistila kožu od površinskih nečistoća. Baš ću potražiti full size, jer me zanima cena.

Vlažne maramice


Ja vlažne maramice lično veoma retko koristim, posebno za skidanje šminke ili čišćenje lica, već ih uglavnom kupim ako idem na put. Ove Balea su baš s tim razlogom i kupljene, jer sam na jesen išla za vikend u Vrdnik. Nisu ništa posebno, masnjikave, ali nedovoljno vlažne i brzo su se osušile (doduše ja ih zaista retko koristim, ali Nivea maramice su mi bez obzira na to mesecima bile u dobrom stanju).

Za decu takođe ne koristim vlažne maramice puno. Uglavnom ih nosimo u rancu za slučaj kada smo van kuće ili umesto vlažnog toalet papira ponekad. Pampers smo probali sve koje imaju i pored onih za osetljivu kožu, jako su mi se dopale ove ''natural clean'' u zelenom pakovanju jer nemaju miris. Violeta maramice sam otkrila sasvim slučajno kada su bile na akciji 1+1 gratis pa smo ih nosili na more. Od tada ih kupujem prilično često jer su nežne, ne osećam da imaju previše hemije, mada nisu vlažne poput Pampersa.

Da li ste probale nešto od ovoga i delite li moje mišljenje?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment