Pages

Friday, May 10, 2019

Spring favorites



Ne mogu da poverujem koliko vreme brzo leti i da smo već stigli do prolećnih favorita. Svi proizvodi o kojima vam danas pišem su se zaista izdvojili i zasluženo našli mesto u ovom postu. Iako neke koristim relativno kratko, odmah su mi prirasli k' srcu i zaista sam ih zavolela. S druge strane, neki su stari favoriti i koristim ih godinama unazad. Stoga, da počnemo sa mini recenzijama pet preparativnih i pet dekorativnih proizvoda...




Nivea mus za telo sa mirisom krastavca i mača čaja sam kupila nedavno, ali sam već nakon prvog korišćenja ostala oduševljena. Koliko mi se dopao potvrđuje činjenica da sam odmah sutradan otišla u Lilly da kupim još jedan, jer su trenutno na sniženju i koštaju oko 300 dinara. Glavna stvar koja mi se dopada kod njega je brzina kojom ga nanesem i kojom se upije. Svako ko ima dvoje male dece zna koliko znači svaki minut kada dođe vreme da se svi redom kupaju. Jako sam neredovna sa mazanjem tela od kad sam se porodila, a od kad koristim ovaj mus, uspem svako veče da se namažem, jer mi to oduzme svega par minuta. Iako inače mrzim miris krastavca, ovde mi jako prija. 

Atoderm sprej koristimo i ja i Tara od kada se pojavio u apotekama. Malo pakovanje mi je super praktično pa mogu svuda da ga nosim sa sobom, čak i u njenom rancu, jer joj je imunitet slab zbog konstatnih prehlada iz vrtića, pa se ekcem na ruci uporno vraća. Nekako uspem da je ubedim da pusti da sprej stoji čitav minut, pre nego što obriše ruku, jer je nestrpljiva, ali i taj minut je dovoljan da on smiri situaciju i ublaži svrab. Detaljnije o njemu i ulju sam pisala ovde, a o losionu iz iste linije ovde. Trenutno ona koristi i gel za tuširanje, pa i tu recenziju očekujte uskoro.

Eucerin intimnu kupku sam kupovala godinama pre nego što sam počela da pišem blog, ali sam je onda baš zbog bloga i zapostavila, testirajući neke druge. No, i dalje smatram da je ovo jedna od najboljih na tržištu. Pakovanje je sa pumpicom, što dosta olakšava upotrebu, jako dugo traje, ima prijatan miris, a cena je više nego povoljna (pogotovo kad su dani dodatnog sniženja u Srbotrade apoteci). Ovo je defintivno kupka koju bih svakome preporučila da proba!

Krauterhof serum protiv opadanja kose čeka svoju recenziju, ali nisam mogla a da ga ne spomenem, jer se probio u favorite nakon samo tri upotrebe. Kosa mi i dalje opada, ali 70-80% manje nego ranije. Na primer, primetim dosta dlaka u kadi kada perem kosu, ali ne i na odeći i gumici prilikom vezivanja tokom dana. Moraću još da ga koristim da bih uvidela potpomaže li rast nove kose, ali za sad i te kako obećava. Svakako je zaslužio zasebnu receziju, a i dobiće je za mesec- dva.

Balea "zimska" krema za ruke je još jedno pozitivno iznenađenje. Nisam očekivala neke posebne rezultate, pogotovo nakon Eucerinove sa ureom, koja me je oduševila. Međutim, ova drogerijska alternativa je jako dobra. Jedino u čemu se razlikuju je brzina upijanja. Ova se dosta sporije upija, ali kako ja kremu i nanosim samo uveče, kad beba zaspi, to mi nije problem. Odlično oporavlja suvu kožu ruku, a to je najbitnije, zar ne!?


Revolution paleta je nedavno recenzirana na blogu i o njoj možete čitati ovde. Zaista sam oduševljena kombinacijom boja i kvalitetom senki i rado je koristim. Iako sam nakon nje kupila još jednu njihovu paletu, kojom sam trenutno opsednuta, ipak sam odlučila da u favorite proleća uvrstim ovu, jer zaista jeste bila moj prvi izbor prethodnih meseci. Cena joj je presmešna za ono što dobijete, pa vam od srca preporučujem da potražite neku od ovih paleta, jer ima kombinacija za svačiji ukus.

Sephora "The mascara" je jedna od njihovih najpopularnijih maskara i to sa razlogom. Ima klasičnu, "čupavu" četkicu, izuzetno je crna i lako se nanosi. Moje trepavice čini i gušćim i dužim, mada ne preterano- nemam utisak da deluju kao veštačke, već jednostavno lepe. Nije najbolja koju sam probala, ali sam jako zadovoljna. Pri tome, kupila sam je na sniženju za 700 dinara, tako da sam oduševljena ulovom i efektom.

NYX pečeno rumenilo sam kupila nedavno, ali je momentalno postalo prvo za koje se uhvatim kada se šminkam. Nijansa je neutralna, pa se uklapa uz svaki ruž koji kasnije odlučim da stavim na usne. I ono je kupljeno na velikom popustu, duplo jeftnije od pune cene, tako da sam prezadovoljna. Kada dobijem boju, tokom leta, moći će da posluži i kao hajlajter. Odlično je i kao senka, za ugao oka. 

Wet n wild puder u kamenu za setovanje sam kupila sasvim slučajno pre nekoliko meseci, jer je bio na sniženju, a želela sam da probam neki njihov proizvod. Iako sam prvobitno otišla po čuveni tečni puder, nije mi se dopalo kako izgleda na (mojoj) koži, pa se odlučih za ovaj u kamenu. On ima boju, ali na licu deluje transparentno. Odlično setuje tečni puder i korektor i oni zaista traju ceo dan na licu. Prilično me podseća na moj omiljeni theBalm Sexy mama, a višestruko je jeftiniji. 

Tarte mini bronzer je bio moj najčešći izbor prethodnih meseci, jer je mat, a takav izgled mi se dopadao pred kraj zime, iako uglavnom preferiram bronzere koji se sjaje. On je nijanse, koja je nešto između boje za konturu i utopljavanje lica, tako da kada njega koristim ja sve odradim odjednom. Prilično je pigmentovan, pa treba biti pažljiv, ali malo pakovanje je presudilo da on ide svuda sa mnom, pa je zato najčešće i korišćen.

Koji proizvodi su obeležili vaše proleće?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment