Pages

Monday, January 1, 2018

My makeup collection: eyeshadows (palettes & singles)



SRECNA VAM NOVA 2018. GODINA!!!
Ja sam odlučila da ovu godinu počnemo lepo, sa serijom postova za koje mislim da će vam biti interesantni! Iako je na mom blogu preparativa uvek imala prednost, ne mogu da kažem da s godinama šminka nije postala podjednako bitna... Danas ću vam prestaviti sve svoje palete senki, kao i mono senke, koje se trenutno nalaže u mojoj kolekciji, pošto sam se u prošloj otarasila svega što ne koristim koliko toliko aktivno!
U narednim danima imaćete prilike da vidite i ostatak šminke.




Kada su skuplje palete u pitanju, posedujem pet komada. Neću ih nazivati "high end" paletama, iako to možda i jesu, pošto su meni drugi brendovi asocijacija na HE (npr. YSL, Lancome, Tom Ford itd.).

Prva koju sam kupila je bila Urban Decay Naked Basics 2, za koju smatram da je najbolja investicija kada su senke u pitanju, za svakoga. Sem ako niste fan isključivo sjajnih senki, u ovo slobodno uložite novac. Sa njom možete postići bilo kakav neutralan "look", bilo dnevni, bilo večernji. Mala je, kompaktna i može bez problema ići svuda sa vama! Detaljnu recenziju pročitajte ovde.

Paleta koju sam najduže želela je definitivno Too faced Chocolate Bar! Častila sam se njom kada sam diplomirala i zaista je obožavam. Ova paleta je klasik i po mom mišljenju najlepša je od svih njihovih paleta. Iako vam možda deluje skupo, znajte da će vam večno trajati ako niste profesionalni šminker. I o njoj sam pisala pre godinu dana (klik).

Ja jako volim mat senke, smatram da mi bolje stoje jer imam spuštene kapke, pa ne čudi što je tu još jedna mat paleta. U pitanju je theBalm Meet Matt(e) Nude! Iako ne deluje kao klasična neutralna paleta ono to jeste. No, ipak, neke senke su zaista specifičnih boja, koje se ne mogu naći u svakoj drugoj paleti. Zato sam je kupila, zato je i volim. Detaljna recenzija je ovde.

Tu su i dve Tarte palete Tarteist Pro to go (klik) i Don't quit your day dream (klik). Prvu ste mogli videti u favoritima godine, pa je jasno koliko je volim. Druga je malo više "obična" kada su nijanse senki u pitanju, ali je jako često koristim i baš mi je draga. Iskreno, ponekad mi se čini da im je kvalitet bolji nego čokoladnoj paleti. Tarte je svakako moja preporuka!


Cenovno pristupačnijih paleta u mojoj kolekciji je bilo dosta više, međutim od kada imam ove o kojima ste iznad čitali, shvatila sam da retko posežem za drugima. Zato su test prošle samo najbolje i najdraže, za koje smatram da ne zaostaju puno za dosta skupljim... Uvek je bolje da kupite povoljniju ili drogerijsku paletu, nego kopije, upamtite!

Najnovija u ekipi je Colourpop Yes, please paleta koju i dalje testiram. Senke koje sam probala su fantastične, sa njima je moguće napraviti i svedeniji, a i "bold look". Pigmentacija je, dakle, odlična, ali se mogu fino dozirati i odlično se blendaju pa neće nastati haos i ako preterate. Uskoro stiže recenzija, sigurno! Čekajte besplatnu dostavu i do ovih paleta možete doći za samo 1600 dinara, što je ništa za taj kvalitet, verujte mi.

Makeup Revolution Iconic 3 paletu sam kupila umesto Urban Decay Naked 3 palete, jer sam pročitala dosta ne-baš-tako-sjajnih recenzija. Pošto su mi se rozikaste boje dopale, kupila sam povoljniju verziju i nisam se pokajala. Ovaj brend je od nedavno dostupan i u Aleksandru i obavezno obratite pažnju! Cene su niske, a kvalitet i izbor odličan! Detaljnije o Iconic 3 paleti pročitajte ovde.

Physician's Formula je američki drogerijski brend kog ima na iHerb-u. Ovo je klasična sjajna, neutralna paleta sa hladnim tonovima. Ovo mi je bila prva malo ozbiljnija paleta (ako ne računam palete od 3-4 senke). Sada je retko koristim, ali pokušaću to da promenim, jer su senke lepe, posebno ako se četkica nakvasi sprejom za setovanje. Detaljnije o njoj sam pisala davno, čak 2014. godine (klik). 

Tu su i dve Sleek palete koje su takođe sjajan izbor ako vam je budžet ograničen. Neke su dostupne u Sephori, a možete ih naručiti sa Makeup Plaze ili zvaničnog Sleek sajta. Ja posedujem dve, a samo sam o jednoj pisala "Oh, so special" (klik). Tu paletu obožavam i jedna je od najkorišćenijih. Drugu, mat paletu V2 sam koristila dosta ređe nego što sam imala u planu. Ipak, mnoge boje koje se u njoj nalaze nemam u drugim paletama, pa volim što sam je kupila. 


Nisam osoba koja voli da kupuje mono senke, tako da ih posedujem samo nekoliko. Ovde sam ubacila i jednu kremastu senku, koja ima drugu namenu, kao i pigmente!

Colourpop su jedine mono senke koje su me privukle u poslednjih par godina. Ali, oni imaju zaista posebne nijanse. Takođe, najbolje se nanose prstima, pa su super za situacije kada ste u žurbi ili nemate u blizini četkice. Posedujem tri: "partridge", "bae" (svoč) i "wattles". Koliko god paleta da imate, naći ćete neku Colourpop senku koja će vam trebati!

Kada je NYX u pitanju, imam dva pigmenta, koji su odlični i koristim ih uvek za posebne prilike. Nijanse koje vidite iznad su "mocha" i "rust". Radila sam recenziju, pa više o njima pročitajte ovde. Ova pink senka je kupljena prošle godine ali je nisam probala još uvek. Bila je na velikom sniženju i koštala je 150 dinara, pa sam uzela da imam ako mi nekad zatreba vrišteća boja. 

Golden Rose mono senke su odlične! Ali mi zaista ne treba više nijedna zbog brojnih paleta. Ove sam uzela pre nego što sam kupila čokoladnu paletu, jer su me bordo i maslinasta boja iz nje jako privlačile. I o njima sam pisala ranije (klik).

Za kraj, tu je Maybelline kremasta "nude" senka, koju ja koristim kao bazu za praškaste senke. Verna sam joj dugo i odgovara mi, posebno kada nanosim samo mat senke. Recenziju nađite ovde.

Kako vam se dopada moja kolekcija i imate li vi nešto od ovoga u svojoj?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Predivna kolekcija!
    Slažem se da je Iconic 3 odlična paleta i rado je koristim. Imam i UD Basic, također kvalitetna i korisna paleta. Ja nekako više volim mono sjenila...to mi se čini isplativije jer u svakoj paleti nekoliko sjenila uopće ne koristim

    ReplyDelete
    Replies
    1. A meni palete daju inspiraciju za ceo izgled dok me mrzi da otvaram 5+ mono senki svaki cas jer potrosim vreme na to ;)

      Delete