Pages

Monday, July 1, 2019

It's skin: hyaluronic acid moisture serum & cream



Ovaj post sam baš dugo spremala. Možda i najduže od svih do sada. Zahvaljujući njemu sam potvrdila zašto svim proizvodima za negu lica moram dati minimum mesec dana da se pokažu na delu, bez obzira na prvi utisak. Iako mi se retko dešava da o nečemu potpuno promenim mišljenje tokom korišćenja, ovog puta je baš to bio slučaj. U pitanju je korejski brend, dostupan u DM drogerijama, koji smo, rekla bih, svi zapazili čim se pojavio. Ono što sam ja odabrala da kupim za početak jesu ova dva proizvoda- serum i krema sa hijaluronskom kiselinom za hidrataciju svih tipova kože. 
Šta mi se dopalo, šta ne i zbog čega ste na ovu recenziju čekale preko dva meseca, saznajte ispod...




Odmah u startu da se izvinim što fali normalna slika seruma, ali on mi je pre nekoliko dana ispao, a staklene bočice ne mogu nikako preživeti pločice u kupatilu. No, bio je pri kraju, tako da sam uspela da steknem utiske. Dolazi u jako lepo pakovanju od 40 ml sa pumpicom, koja odlično dozira proizvod. Proizvođač kaže da je redovnom upotrebom koža primetno čistija, zategnutija i zdravija. Uloga mu je da hidrira i učvršćuje kožu lica. Oba proizvoda imaju veoma blag i osvežavajući, jako prijatan miris. Serum je srednje gustine i blago podseća na neku tečniju kremu. Nije vodenast i kada sam ga prvi put probala uplašila sam se da mi, ako je on već takav, krema ne bude prejaka za leto. Međutim, ne- on se jako brzo upije i nimalo nije mastan. Tokom korišćenja ove linije, imala sam popriličan problem sa kožom, ali ga pripisujem kremi, pošto sam detaljno ispitala sve što sam u tom trenutku koristila na licu, sumnjajući čak i na ovaj serum. Nije najbolji koji sam probala, ali nije mi smetao, niti napravio nikakav problem (dve nedelje sam pauzirala sa korišćenjem, tako da znam da nije bilo do njega; kad sam mu se vratila, nakon isključenja kreme iz rutine, problema nije bilo). Dakle, ima boljih, ali kada je na sniženju, vredi obratiti pažnju na njega.


Na deklaraciji je sve što je navedeno za serum, ponovljeno i za kremu. Prvo što ću reći jeste da ova krema nikako nije za sve tipove kože, jer je u pitanju gel krema koja odgovara samo onima sa kombinovanom ili masnom kožom. Ja sam u prvoj grupi, pa ni meni nije odgovarala, a mogu misliti šta bi se desilo nekome sa suvom kožom, nakon dužeg korišćenja. U startu sam se oduševila (čak sam to i podelila sa vama na IG pričama), međutim nakon mesec dana, javio se veeeliki problem. Jednog dana muž me je pitao zašto mi je puder popucao po čelu... Problem je što ja puder nisam ni imala na licu. Ali, kad sam se pogledala u ogledalo izbliza, imala sam šta da vidim. Po obodu čela, javile su se brazde popucale kože. Nikada ranije mi se to nije desilo. A baš tih dana sam čitala na blogu Simply Selma o hijaluronskoj kiselini. Ona se osvrnula na to da kod pojedinih žena ona može izazvati dehidrataciju kože, što je upravo moje iskustvo sa ovom kremom, iako od hijaluronske kiseline očekujemo baš suprotno. Ona je inače sastojak koji jako volim u kremama i nikada do sada nisam imala neželjene efekte. Uglavnom, kad sam uočila šta se desilo, isključila sam iz upotrebe na dve nedelje i serum i kremu i kožu sam vratila u normalu zahvaljujući Weleda serumu od nara. Nakon toga sam se vratila It's skin serumu, koji mi uz Eucerin Aquaporin kremu nije isušio kožu, čime je potvrđeno da je ova krema pravila problem. Nisam je potrošila do kraja, niti ću, već ide pravo u đubre. Definitivno bih preporučila da je zaobiđete, sem ako vam koža nije izuzetno masna.

I dalje me ovaj brend privlači, samo sam malo obazrivija i prvo čekam da pročitam recenzije, pa tek onda idem u kupovinu. Kupila sam i serum sa vitaminom C, ali ipak prvo testiram novi Eucerinov, jer bih lagala kad bih rekla da nemam malu bojazan kako će mi prijati, nakon peha sa ovom kremom. No, probaću ga sigurno u narednom periodu, pa vam prenosim utiske.

Da li je vama neka krema izazvala ekstremnu dehirataciju kože?
Pozdrav :) 

No comments:

Post a Comment