Pages

Tuesday, September 6, 2016

Balea after shave gel



Ovo je jedan od onih proizvoda koje kupite usput, bez posebnog razloga, pogotovo ako, kao ja, volite da isprobavate nove stvari. Samim tim, nisam imala prevelika očekivanja. Iako muku mučim sa osetljivom kožom tela, posebno nakon brijanja (koža mi je preosetljiva i za depilaciju) rešila sam da kupim ovaj proizvod i testiram ga iako sam pretpostavila da mi neće odgovarati. Pošto cena nije bila visoka (oko 180 dinara) odlučila sam da rizikujem. Kako sam se samo prevarila!




Moje noge nakon brijanja ne trpe ništa! Nikada se nije desilo da mi krema, losion, puter ili ulje koje namažem ne izazove peckanje. Pazim koliko ima alkohola u sastavu, ali čak i kada nije u vrhu na listi sastojaka, mene koža užasno peče. Rešenje sam našla primenom aktivnog kiseonika koji naprskam nekoliko puta da ga koža potpuno upije pa tek onda nanosim neku blagu mazalicu. Sada, kada imam jako malo vremena za sebe, to mi nije baš praktično jer moram da čekam po 15 minuta dok koža upije sav aktivni kiseonik. Ne dolazi u obzir da ne mažem ništa, jer mi je koža pored toga što je osetljiva, često i dosta suva, pa se odmah vidi da joj fali krema. 

Ovaj proizvod sam prvi put sa strahom probala. Prosto, mislila sam da će me sigurno peći. Zato sam za početak stavila samo trunčicu kako bih lakše isprala. Međutim, dogodilo se nešto drugo! On ne da nije peckao, već je blago hladio. Osećaj je neverovatan, posebno ako kao ja imate strah zbog osetljive kože. Nije bilo traga neprijatnom osećaju niti crvenilu. Miris je veoma blag, gotovo neprimetan, a sam proizvod poput veoma laganog losiona, iako ga proizvođač naziva gelom. Koža bude svilenkasto meka i nežna. Nije me skoro nijedan proizvod za negu tela ovako oduševio! Nadam se da neće nikada biti povučen iz prodaje jer planiram doživotno da ga kupujem.


Sastav možete videti iznad.
Ši ulje iz orašastih plodova, pantenol i alatonin u ovom slučaju obavljaju perfektan posao. Mislim da mi je ovo najbolji Balea proizvod koji sam do sada probala. Ukoliko nemate problemtično osetljivu kožu, verujem da vam ne bi bio ništa posebno, ali za mene, ovo je pravo otkriće.

Imate li vi osteljivu kožu i šta koristite nakon brijanja/ depilacije?
Pozdrav :)

5 comments:

  1. Divan proizvod i jako koristan. Ima jos jedan takav od balee u rozoj tubi ali ga nisam probala. Da li se moze da se osim nogu koristi i posle depilacije bikini zone? MissD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, videla sam i ja ali mi je ovaj delovao pogodniji za osetljivu kozu. On i jeste pre svega namenjen za bikini zonu i pazuh jer su najcesce to najosetljiviji delovi, mada su u mom slucaju to noge :)

      Delete
  2. Ja izbegavam ovakve proizvode bas zbog peckanja, takodje i moje noge nakon brijanja su bas bas zahtevne hahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je izuzetno blago cim mene ne pece, a mene sve pecka :)

      Delete
  3. Lavandino ulje na vlaznu kozu koje sama spravljam potapajuci cvjetove lavande u maslinovo ulje. Nema iritacija a koza je lijepo nahranjena I glatka ugodnog laganog mirisa.

    ReplyDelete