Pages

Wednesday, September 7, 2016

Natural soaps: Eko Product, Sofi & L'occitane



Verovatno ste već svi primetili na policama drogerija sve veći i veći izbor prirodne kozmetike, pre svega sapuna. Ja sam im odolevala jer sam navikla na tečne sapune, ali kada se beba rodila shvatila sam da su oni previše agresivni za moje ruke koje su veliki deo dana provodile u vodi. Više ni sama ne znam koliko puta operem ruke dnevno, posebno zbog dodirivanja mobilnog telefona, koji je izvor bakterija. Tako sam rešila da isprobam različite prirodne sapune koji se mogu kod nas naći- od onih najjeftinijih do onih luksuznijih. Kakvi su moji utisci pročitajte u nastavku posta...




Eko Product sapuni su najpovoljniji od svih i sa svojom cenom od 100 dinara zaista deluju privlačno. Nisam imala prevelika očekivanja. Kupila sam običan kozji i kozji sapun sa dodatkom meda koji možete videti na slici. Prvi sam potrošila i na osnovu njega pišem utiske. Zadovoljna sam koliko je trajao, iako nisam brojala dane. Prilično lepo očisti kožu, mada je bilo trenutaka kada je penio više i manje. Ponekad bude odličan, dok pri narednom korišćenju bude gnjecav. Neophodno je da ga držite na otvorenom, po mogućstvu na metalnoj rešetkici, jer mislim da ne bi preživeo zatvorenu kutiju. Za ovaj novac dobijete solidan sapun, koji, što je najvažnije, neće isušiti kožu ruku.

Sofi sapun je predstavnik naredne kategorije gde spadaju sapuni od oko 300 dinara. Ja sam svoj ugrabila u Liliju na sniženju za oko 250 dinara. Koristim ga tek nekoliko dana ali činjenica da sam naručila još dva govori dovoljno. Ovaj sapun je moj favorit! Fantastično peni, prelepo miriše i osećam kako veoma dobro neguje. Izabrala sam sapun sa vitaminom E koji trenutno koristim a u kupila sam još neven & badem i pomorandža & čokolada. Jedva čekam da oni dođu na red! Eto koliko mi se sviđaju Sofi sapuni.

I treća vrsta su L'occitane sapuni. Potrošila sam sapun od ruže i sapun sa ši puterom od verbene (oko 650 dinara). Na slici možete videti piling sapun od badema koji još nisam probala, tako da komentarišem samo spomenuta dva, dok je on na slici samo kao predstavnik brenda. Ovi sapuni zaista jesu fantastični. Samo sam njih probala i za tuširanje i oduševljena sam. No, rekla sam da mi je Sofi favorit, ali to ne znači da neću više kupovati L'occitane sapune. Oni su stvarno nešto posebno, kao i sve u njihovoj radnji, pa ću se s vremena na vreme sigurno počastiti još kojim. L'occitane jeste luksuzniji brend i ja volim sve u vezi njega! 

Ali, ako vam je puno da izdvojite skoro 700 dinara za sapun, Sofi je pravi izbor. Zaista se vidi velika razlika imeđu Eko Product i Sofi sapuna! Ukoliko, pak, volite L'occitane proizvode, onda ćete kao i ja, ponekad opustiti ruku i dati veći novac za šačicu luksuza iz Provanse.

Da li ste probale neki od ovih sapuna i koji je vaš izbor?
Pozdrav :)  

8 comments:

  1. Već sam pisala ovde o svom iskustvu sa Eco Product sapunima, samo bih da dodam Alverde prirodne sapune kao jako dobre a povoljne. Koštaju 100 dinara, lepo pene, ne raspadaju se, a dobri su i za tuširanje. Eto, možda poželiš i njih da probaš. :) Najdraži su mi od ruže i od lavande, koji je kao neki piling-sapun.
    Sviđa mi se post, lepo upoređivanje. Nakon ovoga ću i ja definitivno morati da probam neki od Sofi sapuna! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uopste mi nije palo na pamet da potrazim Alverde! Hvala na predlogu, kupicu ga sigurno :)

      Delete
  2. Mislim da sam dosta sapuna probala...osim Sofi..ja volim sa njima i da se tusiram,pa me zanima, da li imate iskustva sa tusiranjem Sofi sapunima? Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala jos uvek ali mogu veceras pa cu javiti u komentaru :)

      Delete
  3. Replies
    1. Upravo probala! Koza bude skriputavo cista ali nije neprijatan osecaj i ne zateze iako ne stigoh nista da namazem :)

      Delete
  4. Probala sam ovaj eko product jednom prilikom. Iskreno nisam imala pojma ni kako se zove jer sam ga samo uzela kad mi je zafalilo sapuna za ruke, prepoznala sam ga po kozici hahah :D i bio mi je skroz okej. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za ruke jeste ok, ali sad kad sam probala Sofi pre bih dodala jos malo novca i kupila njega ;)

      Delete