Pages

Wednesday, September 28, 2016

NYX pigments: Mocha & Rust



Danas vam pišem o proizvodima koje sam, ni sama ne znam kako, tek nedavno otkrila. Moja velika želja je bila da imam jedan MAC pigment, kog nikad nema u radnji (nisam i dalje odustala, hehe) pa sam odlučila da vidim šta drugi brendovi nude. Setila sam se da NYX ima prilično povoljne pigmente pa sam odlučila da isprobam neke. Prvo sam kupila nijansu Rust, pa potom Mocha, a da prethodnu nisam nijednom isprobala sem na svoču. Eto, koliko mi se svidela! Cena im je oko 300 dinara u Aleksandru, a u pakovanju se nalazi 3 g proizvoda, što je praktično nepotrošivo, ako niste šminker!




Nijansa Rust me je odmah privukla svojom posebnošću. I dalje nisam sigurna da li je ovo braon, bordo ili narandžasta, ali bih je najpribližnije opisala kao boju cigle. Ovo nije boja koju ćete imati često na očima, posebno ne u svakodnevnim prilikama, ali je toliko specifična i lepa, da sam je morala imati. Drugi pigment je u nijansi Mocha i u pitanju je boja između srebrne, zlatne i braon, pa je kao takva više nosiva od prve. No, ja svakako pigmente stavljam na oči samo u specijalnim prilikama, a to koji ću izabrati od ova dva zavisi samo od odluke da li ću da naglasim oči ili usne. Imala sam u prethodnom periodu dve svadbe na koje sam ih nosila, a planiram ponovo u nedelju. Ja ne koristim veliku količinu, jer nemam iskustva i nisam dovoljno vešta sa pigmentima, ali ako polako i dozirano nanosite, nema potrebe da brinete.


Nanosila sam ih Aurinom četkicom za nanošenje senke iz ovog posta jer je dovoljno gusta i mala da ne pokupi previše proizvoda i raspe ga. Pre toga bih na nju prsnula Mac Fix+ kako bih pojačala intenzitet boje. Količina koja je potrebna za jedno korišćenje je neverovatno mala. Meni se prosulo jako malo proizvoda kada sam odvrtala poklopac i to je bukvalno bilo dovoljno za oba oka. Nanosila sam ih samo na sredinu kapka, kada završim sa senkama. Mogu se, naravno, nositi i samostalno. Oba su izdržala po ceo dan na mojim očima, tj. oko 7-8 h. Prezadovoljna sam! Nadam se da ću uskoro kupiti i taj dugo- željeni MAC pigment jer takvu boju nažalost nema nijedan drugi brend, a svoju NYX kolekciju ću u budućnosti sigurno proširiti!

Koristite li pigmente i koji su vam omiljeni?
Pozdrav :)

4 comments: